pondělí 27. dubna 2020

Cestovní deníček z dovolené / ALENA

Krásné pondělí. Jak jste si užili víkend? Doufám, že jste měli možnost a trošku výletovali. U nás se pracovalo. Přiznávám dobrovolně, že vařím trošku z vody a jsem extrémně šťastná za naše benevolentní šéfky. Ale slibuji, že do příště stihnu ten projekt, který jsem si vymyslela, alespoň připravit. Dneska zpátky do minulosti. V září tady jsem nakousla naše TNko z letní mini dovolené a slíbila vám, že až ho dodělám, „pochlubím se“. Jenže z toho trošku sešlo. Dodělání mi trvalo déle, než jsem myslela a v prosinci se to úplně nehodilo. Tak aspoň dnes. Doufám, že se nebudete zlobit.


Jak už jsem psala v předchozím článku, hlavní roli měl TN sešítek, který jsem trošku přetvořila. A dominantní byla kolekce od Maggie Holmes Sunny Days a Page kit červen 2019.


Za zmínku ještě jednou stojí i výletnický kit, protože letos to vypadá jen na cestování po Čechách, i když nařízení vlády se mění každý den. A černé výseky, které jsou dost opomíjené, a já měla konečně možnost je pořádně využít.


Minule jsem vám psala strasti ohledně mojí instax tiskárny. Kdo mě sleduje na instagramu, ví, že jsem i zvažovala koupi nové verze na formát mini. Tu moji rozbitou totiž nešlo opravit a vrátili mi peníze. Jenže teď jsem bez tiskárny a mám už půl roku dilema, jestli koupit starý model se čtvercovým formátem, nebo nový s obdélníkovým a malým formátem. Asi čekám na novou verzi čtvercové. Všechno má své pro a proti a já nedokážu rozhodnout, co je větší mínus. Tak snad to do konce roku vymyslím a třeba bude nějaká výhodná akce :-D. 


TNko bych totiž nedodělala, nebýt tiskárny Sisi. Proto převažují převážně menší fotky a jen pár čtvercových, co jsem stihla vytisknout, že ta moje odešla úplně. Osobně se mi to kombinování formátu fotek líbí. Navíc některé fotky vypadají na čtvercovém formátu špatně. Takže vlastně by to chtělo buď oba typy tiskáren (magoooor) nebo nějaký hybrid.


Když jsem fotila Toma při degustaci, hned jsem věděla, že použiji samolepku piva z tohoto archu víc piv prosím, ale zase je pravda, že nějaké se najdou i tady.Tohle TNko se jako jediné (zatím) pyšní nejvíc přídavným materiálem v podobě brožur a vstupenek. Překvapuje mě, jak jsou tvůrci oněch propagačních materiálů přesní s rozměrem, který pak přesně pasuje do sešitu. Nebo je to opačně a zamysleli se nad tím designéři TNka?!?


A taky je to první cestovní deník, který má v sobě journaling. Hodně journalingu. Podrobně každý den. Naštěstí jsem si ho napsala 14 dní po dovolené, což si ještě pamatujete i detaily, a tak později nebyl problém natisknout ho na scrapbookový papír. Jo ty rámečky jsou tam schválně. Přišlo mi to super – jasně, že jsem dement a zapomněla jsem si to textové pole ohraničit průsvitně, ale ve scrapu je super, že všechno může být záměr.


Využila jsem i pár samolepkových štítků a samozřejmě ta nejvíc využívaná abeceda byla zlatá z kitu.Nedělala jsem s ní jen nadpisy, ale i označovala fotky číslem, které pak odkazuje do brožury z Adršpachu.


Tady jsem si mohla dovolit textové pole ořezat, a tak je text bez rámečku. Když vidím tu fotku, hned bych si zašla na nějaký dortík a kafčo. Snad to brzy půjde. Dřevěný chipboard je z této sady. 


Poslední dnešní fotka a já se s vámi loučím videem, v kterém si můžete celý sešit prohlédnout, alespoň virtuálně. Celkem nakynul, a tak jsou stránky ohnuté. Překvapilo mě, jak ohnutí fotky zvládají v pohodě. Uvidíme za 10 let. 
VIDEO

5 komentářů:

  1. Alčo, nevím, co jsi chtěla nebo měla mít hotové, ale tenhle deníček je úplně super! Myslím, že už se všechny nemůžeme výletů a dovolených dočkat, takže za mě jednoznačně palec nahoru! 👍😁❤
    Orámování textů je skvělé, dělala bych to tak furt ;-) A moc se mi líbí, jak jsi mazaně zakomponovala všechny ty letáčky, mapky a spol.

    OdpovědětVymazat
  2. Mala som. Možnosť vidieť aj naživo a je to krásne TN 🤩🤩🤩 úplne najviac obdivujem ten tlačený text 👍

    OdpovědětVymazat
  3. Ali máš to paráádní a super, ta lama je boží:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Úžasný deníček 😍 já jsem tuhle kolekci celou schovala, a vytáhnu ji až pojedeme letos k moři...ehmmm... 🙈

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover