pondělí 20. dubna 2020

PAGE KIT projekty / ALENA

Page kit Tady a teď

Krásné úterý děvčata. Doufám, že se i přes veškerá státní opatření máte dobře a nezačaly jste blouznit a hlavně, že vás neopouští tvůrčí stránka a naopak doháníte skluz. Dnes pro vás mám moje pojetí dubnového Page kitu.
 

Přiznávám se dobrovolně, že jsem si myslela, že tenhle kit zůstane někde v šuplíku až na někdy, nebo minimálně jeho čtvrtky. Když jsem ho na začátku měsíce vybalila, začala jsem se smát. Jako fakt? To nemyslí holky vážně! Hned jsem psala Sis, jak moc si tu oranžádu užila. Jak jistě víte, tohle není moje barva. Sisi to zachránila božími výseky, samolepkami a kytkami. Mimochodem, víš, že stejná kytka je i v razítku. Kit mi zůstal ležet na stole až do scrap čtvrtka a pak jsem to prubla. 

Byla to náhoda za náhodou. Vlastní fotka mě k jeho použití nepřiměla, ale když v onen čtvrtek sestra zveřejnila fotku v roušce na instagramu, tak kromě záchvatu smíchu, jsem věděla, že ji musím scrapnout. Vlastně mi došlo, že nechápu, proč takhle nescrapuju víc "cizích" fotek. Proto dnešek nebude jen o téhle fotce. 

První layout je tedy ten se ségry fotkou a je podle sketche ze třetí scrap párty. Ale vlastně je to můj první layout opravdu na 100% čtvrteční. Ty předchozí dva čtvrtky jsem dělala vždy něco jiného. Až tento jsem se hecla. S kitem se mi tvořilo až překvapivě jednoduše, ale nejspíš to bylo tím, že jsem nemusela přemýšlet nad kompozicí. Jestli se z nějakého důvodu obáváte velkých stránek, zkuste právě sketch. Pomůže vám do začátku, jak ten velký prostor zaplnit a samy časem zjistíte, že přidáváte víc, než je jen na sketchu. 
 

Věděla jsem, že chci stránku dát do diáře (Happy Planner) a rovnou lepila na rozměr  11x8,5 inch. A wow, je o fakt super. Mnohem lepší než klasická 12". Po nalepení jsem jen stránku přilepila na list a pomocí Crop-A-Dile kleští a nůžek udělala místo pro vazbu. Byla to trošku piplačka, ale asi nejsem ještě ochotná investovat do ofiko punch na vazbu. 

I když jsem si původně myslela, že použiji jen zhruba tři papíry, nakonec jsem se „odvázala“. Když šílená fotka, tak všechno, co půjde. Nakonec došlo i na retro holky s brýlemi, jedna měla totiž úplně stejné jako ségra na fotce, a tak tam musela jít. Ještě možná zvážím přidělání roušky podle Mirky. To byl geniální nápad. O zbytek se postaraly již zmíněné výseky. 
 

U druhého layoutu, který je podle sketche ze čtvrté scrap párty si možná říkáš, proč scrapuji téměř stejnou fotku. Hned vysvětlím. Když jsem dolepila tu první, zveřejnila mamka tuhle jejich společnou fotku. A mě to prostě bylo líto. Rozhodla jsem se, že ji o týden později použiji a výsledný layout dám mamce. Časem koupím i rám, a tak aspoň jeden z mých layoutů půjde někde „vidět“ a „viset“. 
 

Pokud s námi ve čtvrtky scrapujete, tak víte, že původní sketche vypadají trošku jinak než mé finální layouty. To je holt tvůrčí proces. Já si vezmu jen základ a zbytek si tvořím, jak se mi zlíbí. Tady jsem si řekla, že hecnu Aničky výzvu, kdo použije papír s pidi ženskými. No, kde jinde ho použít než k fotce dvou ženských. Navíc ve skechi byl pás různě poskládaných ozdob a mně tento papír evokoval ono rozložení ozdob.

Rozhodla jsem se v určitých místech papír natrhnout nebo pomačkat, abych dodala trochu plastičnosti. Samotná fotka je na 3D pásce. Vtipná byla reakce ségry při předávání layoutu, jestli je to jako schválně. Ach, ty scrapem nepolíbené duše. 
 

V plánu to nebylo, ale ráno když jsem nad layoutem stála, tak mi při denním světle přišel nedodělaný, proto jsem sáhla po pár dřevěných chipboardech a porůznu je rozmístila. Do Happy Planneru tyto „velké“ ozdoby nedávám, tady jsem si to mohla dovolit ve velkém. 
 

Jako poslední detail je tu opět jedna dívčina se slunečními brýlemi. Původně jsem chtěla použít dvě, ale při zkoušení se mi nelíbily, tak aspoň „dvě“ visačky. 
 
A jdeme do finále. Baví vás to ještě? Tyhle fotky jsem měla vytištěné hned s tisknutím fotky na první rouškový layout. Chtěla jsem mít dva layouty v HP vedle sebe a tyhle se doplňují. Nad rozměrem fotky jsem tenkrát nedumala, ale měla jsem je vytisknout menší. Nebo minimálně aspoň dvě z nich. Lítost vyhodit použitý fotografický papír zvítězila a já je nepřetiskovala, jen je ořezala, co to šlo. Nacpat totiž tři fotky 7,5x10 cm na stránku 8x11,5 inch není žádná sranda. 
 

Základem mi byl sketch ze scrap párty no. 2 (už jste se ztratily? :D). Tenkrát jsem dělala jiný layout, ale toto jsem si chtěla taky vyzkoušet. Už mi chybí jen jeden a to ten první, zatím nemám fotku. Zpět k myšlence. Základ jsem měla, ale fotek víc a jiný rozměr jak fotek, tak stránky. 
 

Nějakým záhadným způsobem se mi všechno na stránku vešlo. I když možná je moc přeplácaná a základní myšlenku sketche jsem pro tentokrát snad taky dodržela. Tímto pro dnešek končím s rouškovým zahlcením. Myslím, že jednou bude „sranda“ vyprávět dětem, co se dělo a proč máme roušky.


Nakonec musím říct, že se opět potvrdilo to, že holky jsou prostě boží, a i když papíry na první pohled boží nejsou, s kitem se vždy pracuje skvěle a jde to všechno od ruky! Materiálu mi zbylo ještě celkem dost, tak možná něco vykouzlím. A co vy? Jak se vám kit líbí a co čtvrtky? Scrapujete podle sketche nebo jedete vlastní vlnu? Mějte se krásně.

3 komentáře:

  1. Skvělé, Alčo. Na to, že kit nebyl u tebe láska na první pohled, jsi se s ním docela vyhrála ;) A layout v bigplanneru vypadá tedy náramně 😊

    OdpovědětVymazat
  2. Layout do planneru si musím taky dát 🙂super to máš ❤️

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover