sobota 16. května 2020

MSD challenge / Jak jste začínaly VY!


Na Mezinárodní den scrapbookingu jsme vám ukázaly v hodně povedeném článku "JAK JSME ZAČÍNALY. Tedy, jak jsme začínaly my, holky z design teamu Papero amo. A že jste ani nevěřili, že ty naše prvotiny byly stejně hrůzostrašné, jako ty vaše. No a teď je čas ukázat si, jak jste v naší soutěži šly s pravou ven VY. Jaké to bylo tehdy a jaké je to teď. A musíme vám říct, jak jsme na vás všechny hrdé - milujeme, když můžeme vidět vaše pokroky! Pojďme se pobavit vaším PŘED A PO.  

A ještě HLASOVÁNÍ! Napiš do komentáře pod článek jméno toho, kdo se podle tebe nejvíc zlepšil ve svém tvoření. Vítěž od nás dostane poukaz na nákup do našeho eshopu. Hlasujeme do pondělní půlnoci. 

JIŘINA D.

Nejedná se o mou první stránku, ale prazačátky to byly. Slepila jsem ji v květnu 2014. Veselé skoky jsou moje srdeční záležitost, takže jsem si s ní chtěla dát práci a pořádně ji „vymazlit“. Tou dobou jsem měla zbrusu nový Big shot a nové vyřezávací šablony, takže jsem je Skokanům chtěla samozřejmě „dopřát“. A právě tyhle „kudrdlinkové“ šablony mi na stránce dnes vadí nejvíc. Vůbec se k ní nehodí. Ale to vám asi nemusím říkat, že? 

Modrou a oranžovou jsem použila proto, že v představení „Ve stanici nelze!“ jsou nádražáci oblečeni do tmavě modrých uniforem a koloťuci nosí oranžové reflexní vesty i helmy. No a teď na tu dvoustránku koukám, nelíbí se mi, ale absolutně netuším, jak ji pojmout po novu… a vedle mě natahuje dítě strachy, že starou stránku zničím a s ní i její miláčky Mirka Hanuše a Radima Madeju. Takže nejdřív musím ujistit ratolest, že stará stránka zůstane naživu a pak vzhůru do boje.



GUNA

Tak jdu s kůží na trh a posílám své první 12x12 před a po. Ale já jsem začala scrapovat cca 2 roky zpátky - už existoval clean and simple a vaše krásné materiály, tak jsem měla hodně zjednodušenou cestu. Ale bez clean and simple bych asi ani nezačala, občas jsem už předtím viděla nějaké scrap přáníčka ve vintage stylu a s kytkami, byly hezké, ale nic, co bych chtěla zkusit vytvořit. Tohle je můj první layout k 3. narozeninám Kristianka, měl raketové a vesmírné období, tak jsem mu tam dala 3 planety, za každý rok jednu. To jsem to zkusila v novém layoutu dodržet, dokonce jsem použila papír ze stejné kolekce. A určitě jsem mezitím udělala velký krok naproti jednoduchosti.


MARTA CH.

První (lepenou) PL stránku jsem vytvořila pod vedením nejšikovnějších žen z Papero Amo na workshopu v roce 2016, takže ta byla super. Ovšem když jsem se o to pak pokusila doma skoro o rok později, byla to dost bída. Měla jsem málo materiálu, a tak jsem narozeninovou oslavu skládala z PL kartiček ZOO. Celý projekt jsem navíc ani nedodělala, protože jsem z toho byla prostě nešťastná. Šílená kombinace různých druhů písma, do toho psaný text od gratulantů, no hrůza. Od té doby jsem načerpala mnoho inspirace, nakoupila hromadu dokonalých materiálů a hlavně nasbírala spoustu zkušeností na dalších wokrshopech a hlavně samotných tvořením doma. Takže když jsem se do toho nyní pustila znovu, stačilo použít úžasnou narozeninovou sadu PA a bylo to raz dva hotovo. 





RADKA K.

Svou první PL stránku jsem vytvořila v roce 2014, kdy jsem objevila svět scrapbookingu a rozhodla jsem se zpracovat tímto způsobem alba pro děti. Kapsičkové stránky se mi zdály nejjednodušší. Styl je styl, ale největší ostuda je, že tato první PL stránka zůstala nedodělaná! Časem jsem začala zaznamenávat i denní události do menších alb 6"x8", která jsou kombinací denních zápisků, kapsičkových stránek a celostránkových layoutů. Občas si střihnu i velkou stránku a raduji se z toho prostoru :-) A hlavně jsem taky začala dělat přáníčka - pro rodinu a přátele, abych co nejvíc užila svá oblíbená razítka a jejich vybarvování. Po počátečním hromadění všeho, co se mi líbilo, už nyní nakupuji materiál jen s myšlenkou, na co konkrétně ho použiji (výjimku tvoří abecedy, ty se hodí vždycky).



PETRA P.

Přiznávám, že tohle není úplně moje první stránka. První stránku mám z našeho prvního rodinného focení s dcerou a i když má spoustu chyb, mám k ní velkou citovou vazbu a nedokázala jsem jí předělat. Tak jsem si vybrala jinou stránku, která vznikla v roce 2015 také v mých začátcích a která mě, kdykoliv otevřu staré album, strašně rozčilovala a říkala jsem si, že ji jednou budu muset předělat. Tak teď nadešel ten správný čas. Ale musím říct, že i teď to byla pro mě fakt challenge, protože ty fotky jsou opravdu tragický. 

Červenou a zelenou na fotkách prostě nechceš, nebo aspoň teda já ne. A i když jsem se snažila na stránku propašovat nějakou barevnou kartičku, tak jsem stejně skončila u mé klasické bílé, protože vše ostatní na mě působilo už moc divoce. Od začátku scrapování tam změna určitě je. Začínala jsem s materiálem z papírnictví, pěnové abecedy, anglické kartičky se zaoblenými rohy, milion fotek a ozdob na stránce, odklápěcí kapsy...  Teď mám raději jednodušší a jemnější styl, takže používám více bílou, kombinuji maximálně 2-3 barvy a i zdobení je střídmější. A jsem moc zvědavá, zda si tento styl budu držet a nebo budou mé stránky za dalších 5 let vypadat zase úplně jinak



MÍŠA W. 

Stránka je z mých začátků, což už bude asi 9 let zpátky. Předpokládám, že to byly první pokusy o jakési mixedmedia stránky. No, myslím, že si zasloužila předělat :) Doufám, že je vidět jakýsi posun za tu dobu. Nejvíc mi v mixedmedia tvorbě pomohly kurzy s Kasiou, které PA pořádalo.  P. S.: Doufám, že ze zaslaných fotek poznáte která je před a která po.


 
IRENA H.

Na podzim 2015 jsem byla na prvním kurzu pod Ještědem, který pořádala Irča V. Měla jsem s sebou obyč. tužku, gumu, nůžky, gelové černé pero, pár fotografií z dovolené a velikánskou chuť se něčemu naučit a zjistit, co to ten "skrabolink" vlastně je. Vytvořila jsem si tuto stránku do albíčka, které jsem si ale ještě nevyrobila :) Bohužel zůstala jen fotka stránky, ale o moje výskoky se pokouším stále. Tak snad nevadí, že je foto jiné, z výletu do Prahy na sváteční den 8.května. Tvoření se u mne asi nijak neposouvá. Nevím? Tvořím s láskou a většinou mám ráda barevnost. Hodně jsem si oblíbila kity a materiál z PA. Je v něm vše co potřebuji pro své tvoření a zachycení svého života. Jsem moc ráda, že jsem Vás poznala i osobně. 



JÁJA S.

Úplně první scrapbookový počin, bohužel, ukázat nemohu. Bylo to před dvanácti lety a tvořila jsem pro kamarádku mého exmanžela. Dokonce celé album! Ale byly to fotky jejího syna a album bylo tématicky laděné přímo na ty fotky, tak by předělávka nedávala smysl. A na to, že jsem tenkrát měla k dispozici jen černobílou tiskárnu a jednobarevné papíry to vlastně není ani takový průšvih. Pak jsem si dala na deset let pauzu.

Moje před se datuje dva roky zpátky. Není to stránka první (ta nedopadla překvapivě úplně zle, navíc jsem stejnou fotku použila na stránku nedávno), ale jedna z prvních, a rozhodně nejšílenější. A při pohledu na ni si říkám, co mě to tenkrát jako popadlo? Inu, tvořila jsem podle sketche, fotek jsem měla maličko, tak jsem sáhla po těchto dvou. A barevné šílenství bylo na světě. Ups! 

No a teď? Úplně jednoznačně vyhraněný styl nemám, zkouším stále kde co, ale většinou dělám obdelníkové stránky s bílým podkladem. Barvy miluju pořád, všechno soustředím tak nějak víc k sobě, a už nedodržuji rozložení sketche úplně do puntíku, nechávám se hlavně inspirovat. A jen tak z hecu jsem použila stejné barvy, jestli to může dopadnout i koukatelně... Pokrokům zdar!




 
PETRA W.

Já mám celkem štěstí, že jsem poznala papírový svět právě díky Paperoamo, takže už od začátku jsem tvořila se skvělým materiálem - primárně jsem dělala jen PL a kupovala si ML kity. Do velkých stránek jsem dlouho neměla odvahu, samozřejmě mám plnou pracovnu nejrůznějších čtvrtek, nad kterými dneska kroutím hlavou. Takže velké stránky jsem začala tvořit právě s tímto porůznu nakoupeným materiálem. Přiznám se, že tvořím hlavně na základě sketchů nebo liftů jiných scrapařek, všechny členky design týmu jsou velkou inspirací. Snad lze poznat, která stránka je novější, přetvářela jsem právě mou první 30“ stránku.


VERONIKA S.

Tejto challenge som sa musela zúčastniť :) posielam stránky ako kolaz aj jednotlivo. A môj text k nim: K scrapu ma priviedli naše svadobné fotky ktoré som nechcela mat len tak v obyčajnom albume, po usilovnom gugleni som zistila ze si album vlastne môžem vyrobiť a tak sa začal nákup pomôcok a matrosa. Môj štýl na začiatku by som definovala ako opatrný - bala som sa strihnut do papiera aj do fotky, o trhani alebo patlani farby nemôže byť reč. Album budem samozrejme musieť prerobiť, lebo tie fotky milujem a môj štýl teraz už zahŕňa všetky tie sialenosti ku ktorým by som sa predtým neodvážila :) ďakujem že som si mohla zaspomínat a prerobiť aspoň túto jednu stranu :)




VENDY V.

Rok 2017 byl pro mě dost zlomový, začala jsem totiž chodit na různé kreativní kurzy jako malování, háčkování, pletení, no a přihlásila jsem se i na podzimní workshop PA, kdy jsem si řekla: "hm dobrý, tohle bude něco s papírem..." a až den před workshopem zjistila, že se to týká i fotek! Mám ráda všechno možné tvoření, ale scrap je TOP!



IVANA Š.

Tak tejto challenge som sa nemohla nezucastnit :-) posielam svoju rescrapnutu stránku z roku 2015 a možno si ju budete pamäť. Tvorila som ju z lednoveho simple kitu 2015 k 2. narodeninám PA na Váš blog kde som ukazovala svoju tvorbu. Čiže vlastne vy ste ma nakopli a ja som sa vtedy pustila do tvorby veľkých stránok. Za čo Ďakujem. A aby to bolo autentické vytiahla som starý kit a použila ho aj na rescrapnutu stránku. Myslím ze je rozhodne lepšia ako ta prvá. Nechápem tomu sketchu doteraz podľa ktorého som to robila :-D. Som zvedavá na ostatné výtvory. Mejte se hezky!


LUCIE F.

V PL si moc nefrčím. Svoji první SB stránku jsem udělala v roce 2014 na kurzu PA s Kassií. A s ní jsem spokojená doteď. Po pravdě moje začátky byly někdy v roce 2012 u přáníček. Které bylo skutečně to první z prvních, si už nepamatuju. Ale rozhodně mezi první výtvory patří tato gratulace. A byla jsem na ni tehdy docela pyšná! Zároveň je důkazem, že jsem i já kdysi vyráběla obdélníková přáníčka... to už je ale fakt pár let zpátky. Dnes mám ráda na přáních čtvercový formát, vellum, horký embossing, akvarel, výseky a čiré perličky.  A rozdíl je celkem markantní, že? :))



 



10 komentářů:

  1. Přečteno s úsměvem 🙂 a pěkná motivace k dnešnímu večernímu tvoření 👍 Hlas posílám Martě CH.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, hlas posílám Veronice S., zdraví Vendy

    OdpovědětVymazat
  3. Holky, úžasné jste! Moc mě to pobavilo 😍 Já jsem svoji předělávku nakonec nestihla, nechala jsem to na poslední chvíli a zradily mě fotky 😣
    Největší posun vidím u Veroniky S., navíc ta nová stránka je opravdu úplně úžasná! Takže má můj hlas 😊

    OdpovědětVymazat
  4. Hlas posílám Veronice S., ale posun je vidět úplně u všech 😀
    Jen škoda, že mé dvoustránky je tu jen půlka, vypadá takhle tak nějak nedodělaně a bez kompozice 😇 Nicméně v albu je celá a to je hlavní 😃😉

    OdpovědětVymazat
  5. Jste bajéčné! A té inspirace:)
    Svůj hlas dávám Veronice S.

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné projekty. A můj hlas posílám jednoznačně Veronice S., protože ta nová stránka, ta je prostě úchvatná.

    OdpovědětVymazat
  7. Panečku, ženy, vy ste sa mega posunuli, parada! Hlasujem za Veroniku S...krásna premena

    OdpovědětVymazat
  8. Teda parádní stránky! Také hlasuji pro Veroniku S. Nádherná stránka!

    OdpovědětVymazat
  9. Super přeměny - úžasné pokroky jsou vidět. Nejlepší Veronika S.

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover