čtvrtek 7. května 2020

Stránky z kitu TO JSEM JÁ / KATKA


Ahojte všetci, zdravím vás, dnes s malou inšpiráciou z májového kitu To som ja alebo To jsem já.



Poviem vám rovno, tento kit mi fakt sadol. Z nejakého dôvodu proste milujem kombináciu žltej a sivej a v tomto kite od Lucky sa tieto dve farby krásne snúbia. Hneď ako som kit rozbalila, musela som nalepiť prvú stránku, tak veľmi sa mi páčil.


Môj prvý projekt bol inšpirovaný veľkou kartičkou s tromi rámčekmi. Prišla mi úplne super na umiestnenie fotiek. Úplnou náhodou (alebo nie?) som vybrala fotky, na ktorých mám horčicovožltú mikinu. Sú to selfíčka z lesa, kde sme si užívali občerstvovaciu pauzičku počas jednej z našich prechádzok. Využila som pri nich aj žlté čísla z papierových výsekov, nechcené slovko na kartičke som zamaskovala papierovými kruhmi a na doplnenie slovenského slova som využila malú sivú abecedu.


Kartičku s fotkami som podložila štyrmi sivými a žltými 3x4 kartičkami a konečne som si vyskúšala to, k čomu ma už tak dlho inšpiruje naša Leonka, trocha tú perspektívu nahnúť. Nalepila som to všetko na bielu texturovanú štvrťku, pričom centrálnu kartičku som podvihla penou.


Na titulku, ktorú som rozdelila nad a pod tento blok, som použila veľkú sivú abecedu, ktorá je fakt super! Potom som sa vyjašila s papierovými výsekmi. Použila som všetky sivé a žlté kruhy. Niektoré som nalepila priamo, iné dvihla penovou páskou. Prihodila som nejaké rastliny, pár univerzálnych frázičiek, journaling a hotovo. Vlastne skoro, ešte som vytiahla moj nový šijací stroj a dvomi odtieňmi sivej som spravila dva zámerne (naozaj, verte mi) kostrbaté a nahnuté rámiky.


Druhý projekt

Mojím druhým dielom je dvojstránka v krúžkovom albume. Venovala som ju láske môjho syna k rastlinám a v poslednej dobe aj pestovateľstvu. Šimonko dostal vlastnú priesadkovú záhradku so semienkami a s tatinom si ich všetky zasadil. Teraz ich každý deň polieva a pozoruje, ako rastlinky rastú.


Na ľavú stranu som použila veľkú štvorčekovú kartičku 4x6 na výšku a v spodnej časti som k nej na šírku nalepila ešte kartičku 3x4. 

Papierový výsek „Život práve teraz“ bol taký výstižný, že na stránke nemohol chýbať. Pod fotku som z malej abecedy vyskladala Šimonkovu častú otázku, keď spolu rastlinky skúmame a keďže som tam chcela mať aj kúsok žltej, za fotku som zastrčila krúžok zo žltej károvanej kartičky, ktorý som vyrobila tak, že som použila najprv väčšiu a do nej ešte menšiu kruhovú raznicu. Na spodnú kartičku som mojou pravou rukou napísala jeden z dvoch nadpisov tejto dvojstrany.


Pravá strana sa skladá z dvoch zrezaných veľkých kartičiek.


Horná kartička bola dokonalá na nadpis, zložený z veľkej sivej abecedy a papierového výseku. Aby som žltý károvaný vzor použila aj na pravej strane, pod nadpis prišlo vnútro krúžku z ľavej strany – ani kúsok nazmar! Krhlička to vlastne celé v mojej hlave začala a tak tróni vedľa nadpisu.


Do spodnej časti prišla ďalšia fotka, moment, kedy sme objavili vykúkajúce rastlinky – to som zaznamenala aj pomocou malej abecedy. Na veľkej sivej štvorčekovanej kartičke si našiel svoje miesto aj journaling a zopár chutných papierových výsekov.


A to je nadnes už odo mňa všetko priatelia, ale ak by ste náhodou nemali scrapu dosť, viete aký je dnes deň. Deň, kedy si skrep užívame spolu, aj keď len virtuálne, na Facebooku. Už teraz sa teším, do videnia!

Katka

9 komentářů:

  1. Kati to je nádhera. Nahnutá perspektíva je super, to ma nikdy nenapadlo, ze sa to dá takto natočiť 😁 a vyzerá to perfišne. A krúžkový album je tiež super. Milujem striedanie formátov stránok v albume ☺️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mirka dakujem krasne😘 No ja som na tie nahnute stranky u Leonky slintala uz dlho, ze to raz vyskusam a teraz prisla ta chvila. A album je fakt super, odporucam!

      Vymazat
  2. Super nápady a moc krásná barevná kombinace👏👍😀 Líbí se mi tooo 💗

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jsou perfektní ❤️ album bych chtěla vidět celé 😁❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti dakujem💕 Album je taky miš maš 🙈😂 Nesnazim sa o nejaku konzistentnost velmi. Len si tam tak freestylujem. Ale super sa tam da vyhrat s formatmi👍🏻

      Vymazat
  4. Stránky jsou opět super! A Šíma už je pěkný vlasáč. ❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adel dakujem krasne❤️ No, ma uz riadne haro, ale ked ja tak nemozem z tych jeho kucierok🥰

      Vymazat
  5. Katko úplně mě tvůj článek minul čtu až teď 🙈 krásné stránky a teda děkuji, jestli jsem tě opravdu inspirovala, úplně se teď červenám ☺️😘😘

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover