pondělí 21. září 2020

Jak vzniká kapsová stránka z kitu Babí léto/ JANA B.

Moc vás zdravím na začátku nového týdne. Ty dny venku, to je prostě blaho! Doufám, že si to všechno fotíte, protože je přeci jasné, co se k takovým fotkám bude hodit nejlíp: podzimní kit Babí léto! Na blogu už se to samou krásnou inspirací jen hemží a já dnes přidám tu svou - dvě kapsové stránky do alba 2019.


Ano, zavzpomínala jsem si při tvoření na loňský podzim a kapsové tvoření. Ty krásné kartičky se prostě použít musí! Tahle stránka z podzimního výletu byla brzy hotová. Jak mám velké fotky a hodně místa tak zaplním, jde to dobře od ruky. 

Myslím, že tahle strana je takovou mojí typickou. Co mi hodně pomáhá, je při vybírání fotek na stránku vybrat jednu nejpovedenější, a tu si vyvolat v rozměru 10x15 cm (neboli 6x4 inch). Pak mívám vždy jednu 3x4 inch na výšku a na šířku - tu používám ve velké kapse. Zbytek už je náhodně udělaná koláž, kdy nikdy nedělám fotky menší než 2x3 inch. O kolážování fotek máme na blogu pár článků tady a tu. Taky si můžete všimnout, že se snažím uplatňovat tzv. výplňové kartičky. To jsou ty s krásným obrázkem nebo nápisem. Nejenže je prostě nemohu nepoužít, ale stránku hezky odlehčí. Na této straně se jedná o kartičku s duhami. Ta je moje úplně nejvíc nejoblíbenější z celého kitu. Nakonec stačí stránku dozdobit výseky a samolepkami a dopsat text (journaling).



Než jsem se pustila do lepení druhé stránky, říkala jsem si, že by to bylo možná fajn ukázat vám, že tvoření do kapes s pomocí kitu je opravdu rychlé a jednoduché. A tak jsem vám to natočila! Několik postřehů:

1. Tvoření "pod drobnohledem" je docela zajímavý adrenalin
2. Slepení stránky mi trvalo 60 min čistého času včetně doplnění fotek do diáře. 
3. Nějak mi "nešly karty": z původního záměru ukázat vám, jak rychlé a jednoduché to je, bylo pár přesouvání a spousta minut ticha, kdy ruce nic nedělají, ale hlava šrotuje kreativní myšlenky.
4. Ještě že existuje "střih". Báječná to funkce, která z dlouhého, nepříliš záživného procesu, vykouzlí několik minut kreativní zábavy (když jsem to pouštěla Jamiemu, říkal, že to čekal horší. Uznání nezasvěceného).


Několik detailů: 



A teď už to slibované video.


video na YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=TFrGOtonY1o&feature=emb_title

Venku je krásně a já už se těším, jak se to na internetu začne hemžit vašimi podzimními stránkami! Ideálně s kitem Babí léto, protože ten je prostě nejlepší. Ověřeno DT holkami!

13 komentářů:

  1. ooo, Jani, paráda. Krásné stránky, no a ty fotky 😍 Ten proces výroby máme asi všechny stejný 😁 Přesouvání a přesouvání, aby to nakonec bylo vlastně úplně jinak 😂 Video se mi líbilo, těším se na další 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Další 😂😂 Miri, moc děkuji a jsem ráda, že presouvame všechny ❤️

      Vymazat
  2. Jani, parádní video. Moc mě bavilo, jak jsi si hrála s výběrem kartiček a ozdob, až jsi své dílo dovedla k naprosté dokonalosti. Těším se na další. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji, Milí ❤️ mno další. Když manžel a děti dají 😂

      Vymazat
  3. krasa. vsetko. stranka nadherna ako vzdy. ale mne sa najviac paci napad s tym diarom ako si vyuzila aj tie zvysne fotky. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Valí, děkuji ti moc. No vidíš a já si myslela, že už to je taková moje klasika. Ale je pravda, že jsem na to taky myslela a ještě to natočila ❤️

      Vymazat
  4. Janičko, tvoje PLko, to je láska! A super video, doufám, že přibudou další ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, moc ti děkuji ❤️ budeme doufat spolu, jo 😂

      Vymazat
  5. Jani sla jsi do toho a vysledek je proste uzasny!!! Jsi profik😎🥰

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak profík Teda určitě ne, ale docela mě to bavilo, až na ten střih, Teda. Moc děkuji, Ani ❤️

      Vymazat
  6. Dokonalé stránky 😍 máš skvělé fotky, to je perfektní základ 😁 musím na tom zapracovat 😅🙈

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover