sobota 16. července 2016

FOTOSTUDIO

7 tipů na to, co fotit do PL alba
LUCIE

Pokud třeba váháte, jestli začít s PL albem, ale myslíte si, že nebudete mít dostatek fotek, tak tenhle článek je právě pro vás. Nebo už třeba lepíte, ale přijde vám, že všechny fotky jsou na jedno brďo a nevíte, co jiného fotit, tak i pro vás je tenhle článek. Tak jdem na to!

1 JÍDLO
Nejen nedělní vymazlené snídaně a výjmečné večeře v hezké restauraci. Ale třeba i každodení svačinky nebo přípravu na pečení oblíbených buchet. Při troše stylingu to na fotce vždycky vypadá dobře.


Tohle jsem snídala skoro každý den poslední 3 měsíce, a tak to v albu nemůže chybět.

2. SEBE
Co si budem povídat, každá máme v albu svých fotek co by na prstech napočítal. Překonejte se a vyfoťte občas, jak vypadá váš každodenní program. Za pár let za to budete vděční.


Sedím si tak na balkoně a pozoruju západ slunce. Mám u sebe mobil, a tak mě napadne se vyfotit, protože mi je v téhle chvíli vážně dobře a chci si to pamatovat

3. FOŤÁK POŘÁD U SEBE
Zvykněte si brát foťák s sebou, ať jdete kamkoliv. A nebo aspoň mobil. Lepší fotka trochu zrnitá (černobílá bude vždycky vypadat dobře) než žádná.


Od té doby, co žijeme napůl v Indii, mám tendenci fotit z Indie jen to hezké. Luxusní hotely nebo dobré jídlo v restauraci. Až po 3 letech mi došlo, že v albu nemám jedinou fotku toho, jak to vypadá na ulicích před naším bytem, to, co vidím několikrát denně z okýnka auta.

4. VYFOŤ TO, CO PRÁVĚ VIDÍŠ
Pokud třeba zrovna teď přemýšlíš, co máš vyfotit, tak se rozhlédni kolem sebe a vyfoť, co právě vidíš. Klidně sebe, jak máš nohy na gauči a vychutnáváš si odpolední kávu, nebo psa odpočívajícího opodál, nebo mraky za oknem, cokoliv


Sedím u stolu a retušuju fotky na počítači, když zvednu hlavu, musím to hned vyfotit. Krásné večerní světlo prochází skrz okvětní plátky gerber.

5. KAŽDODENNOSTI
Přesně to si chci pamatovat za pár let, ty malé každodenní okamžiky, které se nejrychleji zapomínají. Věci, co se opakují každý den, máme tendenci přecházet jako nezajímavé a raději fotíme ty velké výjimečné události. Ale život se skládá především z těch nudých maličkostí, a tak rozhodně do alba patří.


V poslední době často usínáme takhle a já si to chci pamatovat navždy. Fotka je zrnitá a z mobilu, ale pro mě nejkrásnější

6. NEVŠEDNÍ DETAILY
Kopa prádla čekající na vyžehlení, hračky rozházené po koberci, napůl opadané květiny, zbytek nedělního koláče..to všechno jsou věci hodné zdokumentování a album krásně osvěží.


I u snídaně má cenu se dívat kolem sebe.

7. ROČNÍ OBDOBÍ
Začátek nového ročního období je vždycky magický. První sněhové vločky nebo listí, jak se zbarvuje na stromech, první květy sněženek a bledulí, dlouhé letní večery. Každé roční období je plné inspirace, stačí vyjít ven s foťákem v ruce.


Jaro a šeříky, k tomu není co dodávat, ta vůně!

2 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Díky novému PA seriálu Jak na fotky ve scrapbookingu, jsem se proklikala i k tomuto článku a je to bezvadná inspirace. Báječné tipy, snad je všechny zužitkuji. I kdyz teda je mi jasné, že tak krásné fotky jako má Lucka asi nikdy v albíčku mít nebudu ;-)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover