pondělí 11. července 2016

ORGANIZACE PRACOVNY

Jak to vypadá u mě?
Alena

V první řadě bych chtěla podotknout, že tyhle články jsou skvělé nejen pro vás jako studna inspirace, ale taky pro mě. Protože kdy jindy bych si měla uklidit „pracovnu“ (uvozovky ihned pochopíte), než před focením na článek? Navíc jsem si poskládala i svůj druhý Råskog. Takže vlastně nastala úplná reorganizace, která není úplně 100%, ale to u mě nebude asi nikdy. Taky máte potřebu pořád něco předělávat a přesouvat? Já neustále!

Ale jak to tedy u mě vypadá? Asi nějak takhle. Celé mé království. Ona takzvaná „pracovna“ je ve skutečnosti kout v obýváku, teď už dva mintové vozíčky a pár polic v obývací stěně.


Na pracovní ploše mám podložku, pár lepidel (které vlastně ani nepoužívám, až na glossy), datumové razítko, tužky, pera, nůžky, fixy atd.. Na parapetu mám ještě zavařovací sklenici, v které našly místo papírové kytičky.


A hurá k vozíčkům. První, starší krasavec, je zaplněn daleko víc. Vezmeme to od shora. První patro patří PL kartičkám uložených v „Antonínu“ (jak jistě víte, jedná se o plastový box Antonius z Ikea). Mimo PL kartičky sem občas házím zbytky papírů a takové ty věci, co nevím kam dát. Druhé patro patří lepidlům a ozdobám. Jsou uložené opět v krabicích z Ikea (Variera, v nabídce u kuchyní). Ozdoby nemám nějak extra tříděné, jen založené za sebou a pak se v tom slušně přehrabuji. A poslední patro je o různých pomůckách. Raznice, zakulacovač rohů, akrylové bločky, pár dřevěných a pěnových razítek, inkousty, vyšívací bavlny, spreje a v neposlední řadě embosovací prášky. 


Druhý mazlík je zatím prázdnější, ale nebojím se, že bych ho nezaplnila. První patro opět patří PL kartičkám, ale teď jsou to ryze ty české z PA dílny. A celkově jsou v Antonínu jen ozdoby a věci z PA kitů nebo samostatně prodejné. Za Antonínem sídlí nově krabička z mini kitu od BH, kde jsou enamelky (radši jsem ji nefotila otevřenou nebo byste mě ukamenovali). Druhé patro je plné dřevěných výseků a razítek. Razítka jsem si nově zorganizovala podle Jany návodu a jsem nadmíru spokojená (návod TU). A třetí patro je zatím odkladnou plochou pro vše ostatní. Takže velké 12“ archy samolepek, chipboardů, malé řezačky, embosovací pistole a fuse.


Mezi vozíky se krčí malá bedýnka udělaná z krabice od bot, která má dvě „zásuvky“. V té zadní sídlí všechna písmenka (začíná jich být požehnaně). V přední jsou všechny sady 6x6 a 8x8 papírů.


Nakonec se vrátím ještě ke stolu, kde jsou důležité dvě věci. První. Největší šuplík ukrývá velkou pákovou řezačku (ehm, tuhle si nikdy nepořizujte, vydrží tak půl roku a pak už neřeže rovně, takže cena odpovídá kvalitě) a vlhké ubrousky.


A druhá je skřínka, kde skladuji věci na planner (který momentálně nemám, ale koupím nějaký menší) a pak washi pásky a spousta třpytek. Vše je plastových nebo papírových krabicích.


Jako poslední nám zbývají police v obývací stěně, kde v papírové krabici skladuji všechny 12“ scrap papíry a folie. Ty ještě čekají na reorganizaci, ale zatím moc není prostor ani nápad. Hned vedle jsou v originálních krabicích kapsy do PL alba.


A na závěr ukázka uložených dodělaných i nedodělaných alb.





5 komentářů:

  1. Ali, parádní kout! A máš teda krásný výhled z okna :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji, Jito. No nebylo to tak vzdy. Mela jsem stul pod nastenkou, ale pak o vanocich, kdyz jsem stul prestovala takto, jsem dospela k zaveru, ze je to daleko lepsejsi..☺

      Vymazat
  2. Alčo, Tvůj pracovní prostor jsem si představovala asi nějak jinak ... divočeji! Klobouk dolů, jak jsi na tak malém prostoru zorganizovaná! Ale počkej, až přijde Big Shot a spol. ... ;-) Každopádně, děkuji za pozvání, bylo to prima! Jé, a to okno Ti závidím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesněěěě :P chtěli jsme vidět realitu, ne naklizenou pracovnuuuuuu :D

      Vymazat
    2. Jani, ja jsem na tohle pes, jak v necem neni rad (krome radu na papiru, trn nedavam). No ten Big shot nevim, kam dam. Silvi neboj, priste bude tvorici bordel.

      Vymazat

Pin It button on image hover