pátek 20. května 2016

ORGANIZACE PRACOVNY


Moje pracovna – 2. část
Jana V.

Posledně jsem vám dala nahlédnout do mého scrap-koutku a podrobněji jsme si prošli pracovní stůl (zde).Prohlídka dnes pokračuje hned vpravo od stolu, kde mám knihovnu Expedit. V poličce vlevo nahoře mám zatím nedokončené Snap album z dovolené a vedle něj čeká prázdné 12*12 album (až se na tento formát opět někdy dám nebo začnu s PL).


Především v této poličce ale jsou 3 malé organizéry pro kutily na drobné ozdoby, hlavně hřebíčky a průchodky:


V poličce pod tím mám plastové kapsy, další prázdné 12*12 album ze surového kartonu a čekající prázdné album 8,5*11, které už brzy začnu plnit. V modrém šanonu mám vytisklé stránky různých scrapařek pro inspiraci (ano, před léty jsem si je skutečně tiskla…to jsem ještě neznala pinterest..)


Polička vpravo nahoře vypadá nudně, ale jsou v ní důležité nezbytnosti:-) Jako jsou jednobarevné papíry + různé efektové (glitrové, vellum, acetátové, korkové,..), akvarelové a velký balík bílých čtvrtek. V balíčcích zde mám zbytky Creative kitů. Malá nenápadná taštička vedle je hoodně důležitá...


...je to praktický harmonikový kapsář na gumičku, kde mám naprostou většinu plochých ozdob, tj. hlavně samolepek, apod. Vejde se jich tam opravdu hodně  a hezky se v něm hledá. Už ale potřebuju asi pomalu druhý:-)


V poslední poličce, kterou mám nejvíc po ruce se v zadní části tísní 2 šuplíčkové organizéry pro kutily. Ty jsem milovala hlavně před léty, kdy jsem je pořizovala (pozn. bílé se myslím neseženou, přestříkala jsem je). To jsem měla dost kytiček, knoflíků, písmenek na volno, apod. Vypadá to hezky, ale dnes už bych je asi nepořizovala (raději spíš ploché organizéry jako výše) nebo třeba jen jeden.


Některé šuplíčky jsou přepažené na 2 nebo 3 díly kouskem kartonu (jsou tam na to drážky).


Teď už tyto ozdoby tolik nepoužívám (vlastně nevím proč, třeba knoflíky se mi líbí pořád..), proto mi nevadí, že jsou šuplíčky v polici odsunuté dozadu a místo vepředu zabírá mnohem důležitější kontejner s lepicími páskami apod. Větší světlý blok vzadu je asi 1 cm tlustý kus pěnovky (našla jsem ve výtvarných potřebách) a používám třeba když potřebuji šídlem něco propíchnout nebo pokud sešívačkou sešívám uprostřed stránky (sešívačku rozevřu, sešiju proti pěnovce a pacičky pak rozmáčknu kladívkem).


Vedle něj jsou ještě nastojato opřené praktické kapsy na druk (ty používám moc ráda), kde mám třeba zbytky ozdob z kitů nebo různé jiné ozdoby, které aktuálně používám nebo chci použít. V jedné z kapes jsou na tiskárně vytisklé gratulace na přání. To dělám moc ráda, razítek s gratulacemi totiž mnoho nemám (především ne malé, které se mi líbí) a takhle mohu libovolně obměňovat fonty. Připravím si celou A4 a po rozřezání na proužky jich mám kopu a hezky po ruce J


Pod stolem to bude rychlejší, protože ve většině polic nejsou věci na scrap:-) To je minimálně případ zadních dvou. V předních bývaly krabice s papírovými kytičkami, které teď už zejí prázdnotou. V pár skleničkách jsou kartonová písmenka, další už jsou prázdné. Pak tu mám krabičky se stužkama, které už také příliš nevytahuji. Papírová taška je koš na papírový odpad J Rolička vpravo je celkem velký kus moosgummi, který jsem nedávno pořídila hodně zlevněný v galanterii a používám jej místo 3D lepicí pásky, když potřebuju mít plastickou velkou plochu (typicky třeba celou fotku nebo na přání).


Toliko má knihovna. Příště si projdeme velký šuplíkový díl, který mám umístěny za sebou a dlouhou polici vedle knihovny. Přestože nejsem takový expert na scrapovou organizaci, doufám, že jste dnes třeba našly nějaké tipy i pro vás. Budu se těšit příště!

6 komentářů:

  1. Ten harmonikář je boží, ten potřebuju, kde ho mají? Díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaj, já ho mám z Holandska z krámku kde stál asi euro, ale v kancelářských potřebách by měl být k sehnání...

      Vymazat
    2. Já ho mám na zbytky papírů, taktéž za euro z Německa, ale viděla jsem ho třeba v Tescu asi za 60 Kč.

      Vymazat
    3. Díky, budu po něm intenzívně koukat ;). Já si zbytky zatím dávám do na půl rozstřižených obalů od 12x12 sad, ale tohle je super, že je to pevné a u sebe. Ideální!

      Vymazat
    4. Jj, já ho koupila v Tescu...

      Vymazat
  2. Jani, ty jsi geniální! Děkuji za radu se sešívačkou! Taková jednoduchá věc a nenapadlo mne to! Tu moosgumi také vyzkouším - pokládala jsem zmačkaným papírem podle Irisky, ale v některých projektech bude tvůj zlepšovák víc vyhovovat. ☺

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover