pondělí 14. října 2024

Mini se střídavou harmonikou PODZIMNÍ SVĚT / MÍŠA D.

Co se týká papírového tvoření, tak u mědefinitivně nastal podzim, takže dnes jsem si připravila trochu neobvyklejší variantu alba se střídavou harmonikou z krásné kartičkové sady PODZIMNÍ SVĚT, která je sice už starší, ale překrásná, určitě na ni mrkni, pokud ji neznáš.


Nejdřív si nařež a narýhuj dvě hladké bílé čtvrtky následovně:

Druhou z nich po narýhování příčně nařež na tři pásky, jak je naznačeno na obrázku.

Všechny kusy naohýbej do harmonik. Harmonika ze čtvrtky č. 1 bude dole, tři pásky ze čtvrtky č. 2 půjdou nahoru, prostřední z pásků otočíš opačně.

Doporučuju ti tyto tři pásky ale nejdříve polepit čtverečky, které si nařežeš z PL kartiček, fotkami a finálně dozdobit, bude se ti s tím v rozloženém stavu lépe pracovat. 

Poté tyto tři pásky nalep na harmoniku. Po stranách ti zůstanou 1,25 cm volné pásky, kterými nakonec vlepíš celou harmoniku do desek.

Desky si připrav tak, že nařežeš karton o tloušťce cca 1 mm na dva kousky o rozměru 7,2 x 20,7 cm. Tyto dva kousky přilepíš na rubovou stranu strukturované bílé čtvrtky. Kolem každého kousku kartonu nech asi 1 cm přesah, ustříhni rožky a přesah přehni kolem kartonu a nalep.

Takto připravené desky si na strukturované straně polep PL kartičkami, které se ti budou líbit. Já jsem nakonec zvolila květinové kombinace, ale líbily se mi i větvičkové kartičky, kterých je v sadě dost a také by z nich bylo krásné podzimní album. A o dýňové klasice ani nemluvím. :) květiny na jedné z kartiček jsem ještě vyřízla nožíkem na detaily, aby lépe vynikly na strukturovaném podkladu.

Jelikož desky vycházejí trochu delší, než dvě kartičky nad sebou, tak jsem středovou mezeru přelepila stužkou. Ta je nalepená oboustrannou lepicí páskou, aby neprosáklo lepidlo.

Jakmile máš desky připravené, můžeš do nich vlepit hotovou harmoniku. Vnitřní stranu každé z desek nakonec ještě přelep kouskem potištěného papíru o rozměru 20,4 x 6,9 cm - já jsem zvolila papír Večerní procházka z kolekce ČAS NA ČAJ, která se mi tam barevně hodila.


A album je hotové. Na závěr si můžeš vyrobit jednoduchou manžetu z odřezků bílé čtvrtky tak, že si připravíš pásek o délce 19,5 cm, který narýhuješ na 1,5 cm, 9 cm, 10,5 cm a 18 cm. Šířku pásku přizpůsob šířce stužky, kterou plánuješ použít, u mě to bylo 1,2 cm. Na pásek jsem oboustrannou lepicí páskou nalepila stužku a konce slepila dohromady.

Finálně dozdobíš a máš hotovo.



Prohlížecí short video najdeš na našem YouTube kanále.

Přeju krásný den a krásné tvoření.

POUŽITÝ MATERIÁL A POMŮCKY:

Pokud některý materiál nebo pomůcka není skladem a ty ji nutně potřebuješ, nevěš hlavu! Dej si hlídacího psa. Jakmile to bude možné objednámenaskladníme a emailem tě informujeme.

1 komentář:

Pin It button on image hover