sobota 16. března 2013

Guest designer / Czeckoczyna


V druhém díle našeho blogového seriálu "Guest designers 2013" vám představíme mladičkou scrapbookovou naději z Polska, Kasiu Krzymińskou alias CZECKOCZYNU. I přesto že její práce můžete pravidelně vídat na blogu 7 Dost Studio a tento měsíc dokonce na blogu PRIMA MARKETING, je Kasia neuvěřitelně skromná a ke své práci velice kritická - měla například velký strach, aby se vám její projekt líbil :)
Jmenuji se Kasia Krzymińska, ale ve scrapbookové světě používám nick Czekoczyna (nebo zkráceně Czeko). Je mi 23 let a bydlím ve Varšavě. Pracuji jako lékárnice, a moc mě to baví. Duší jsem ale umělkyně - dělám art journaly, scrapbookové stránky a jsem také lektorka. Se scrapbookingem jsem začala v roce 2010 o od toho momentu jsem do něj neustále zamilovaná. Teď už bych to nazvala i závislostí - na scrapu a všemu co k tomu patří. Když tvořím, používám hodně látek, ozdob, barev a krajek. Miluju mixed-media a vyvážené barvy. Zbožňuju vrstení a struktury při tvorbě layoutů. Svůj styl bych popsala jako delikátní, možná trochu vintage, ale taky mě baví učit se novým technikám. Jsem moc ráda, že tady můžu být s vámi a doufám že se vám moje práce budou líbit :)

My name is Kasia Krzymińska, however in the scrap world I use my nickname Czekoczyna (or Czeko to make it shorter). I’m 22 years old and I live in Warsaw, Poland. I am pharmacist and I really enjoy it. But I am also a bit of an artistic soul - I'm art-journaler, scrapbooker and teacher.. I started scrapbooking in 2010 and loved it from that moment on. Now I am addicted to scrapping and everything that comes with it. When I create I use a lot of fabrics, embellishments, paints and lace. I love mixed-media and balanced colors. I adore adding layers and texture to my layouts.
I would describe my style as delicate, maybe a little vintage but I also like to learn some new techniques. It is so great being here with you, hope you will like my works :)


PROJEKT PRO PAPERO AMO


Toto je stránka v art-journalu, kterou jsem pro vás vyrobila. Použila jsem starou rodinnou fotografii, která byla pořízena u dědečka na zahradě. Zahrada už dávno neexistuje a tak jsem se rozhodla že tahle fotografie musí být zarámována a zachráněna. Na stránce najdete mnoho mixed-media technik - použila jsem gesso, glimmer mist, distress barvy, paint dabbers, gelové médium, atd. Doufám že se vám bude líbit!

Here is my art-journal page I made for you. I used old family photo taken in my great grandfather's garden. This garden does not exist anymore so I decided this photo need to be framed and saved. There is a lot of mixed-media actions, I used gesso, glimmer mists, chalk glimmer mists, distress stains, paint dabbers, gel medium etc. Hope you will like it!


OTÁZKY PRO KASIU    

1. Kde nacházíš inspiraci k tvoření?

Inspiraci se snažím hledat všude, ale většinou v hudbě. Mojí obrovskou inspirací jsou textury, zemité tóny a látky. Ráda si fotím věci které mě inspirují - můžete se podívat na pár příkladů, není to super?
Where do you find inspiration?
I'm searching for inspiration everywhere, but mostly it's music. My huge inspiration are also textures, earth tones and fabric. I like taking pictures of things that inspires me, here is the example, isn't it cool? 


2. Jak vypadá tvůj kreativní proces?

Nejdřív si musím udělat šálek čaje nebo kávy - bez toho prostě nepracuju :) Nemám ráda plánování, takže většinou jenom vezmu nůžky a papíry a začnu pracovat. Nikdy nepřemýšlím nad tím, jak bude výsledek vypadat a snažím se soustředit pouze na proces tvoření - to je pro mě opravdový požitek.

How does your creative process look like?Firstly there must be a cup of tea of coffee - without it there is no work :) I don't like to plan to much so I just grab my scissors and papers and start working. I never think about how the result will look like, so I'm trying focus on the process of creating only - that gives me pure joy.

3. Ve kterou denní dobu se ti nejlépe pracuje? 

Samozřejmě večer. Když mám volno, tak jsem stejně po ránu líná a nic nedělám. Dívám se na televizi, poslouchám hudbu, hraju si se psem nebo prostě nedělám nic. Ale jak přijde večer, uvědomím si, že mám strašně moc nápadů a pak teprve začíná pořádná párty :D

What hour of the day is the best for creating?
It's the evening of course. If I have day off, mornings are just too lazy. I'm watching tv, listening music, playing with my dog or just doing nothing. When the evening comes I'm realizing that I have so many ideas and then the party begins :D

4. Máš nějakou oblíbenou techniku?

Vrstvení, a k tomu prostě nemám co dodat. Vrstvení razítek, papírů, ozdob. Je to krása!

What is your favourite technique?
Layering, and I have nothing more to say. Layering the stamps, papers or embelishments. That´s nice!

5. Máš nějaký tip na uspořádání scrapbookových pomůcek a pracovny? 

To nemám. V tomhle vůbec nejsem dobrá. Ale můžu vám dát jednu radu a myslím si, že je velice důležitá: "Sejde z očí, sejde z mysli". NIKDY si neschovávejte vaše scrapbookové zásoby, mějte je někde na očích abyste se na ně pořád dívali. Když je nebudete vídat často, zapomenete a ně. Ok, tak mám ještě jeden tip který vám můžu dát. Jestli máte opravdu hodně materiálů a pomůcek a malý byt tak jako já, měli byste si vyzkoušet toto (nabarvené vršky od barev) - pomůže vám to najít konkrétní barvu o moc rychleji.

Do you have any tips on how to store the craft supplies, and tips about creative spaces in genereal?Sorry but I don't. I'm not good in this kind of stuff. But I can give you one advice and I think it is very important: out of sight, out of mind. So never hide your scrapbook supplies, keep them somewhere where you can always look at them. If you do not see them frequently you will forget about them.Ok, there is one more tip I can give you. If you got a lot of scrapbook supplies and small flat just as I do, you should try this. It will help you find your favorite color much more quickly. 

6. Top 3 produkty, které používáš nejvíc?

1. Glimmer Mists - protože miluji práci s tímhle druhem barev. Ráda přidávám trochu barvy do svých projektů a tak snadno se s nimi pracuje. Nikdy mě nezklamaly. 
2. Pozaďová razítka - může být něco víc inspirativního a univerzálnějšího? Jestli vlastníte alespoň jedno, můžete vytvořit cokoliv chcete. 
3. Látková páska - ráda ji používám, protože je to snadný způsob použití látky v projektu a moje práce pak vypadají zajímavěji, můžete na ni psát a vždycky to vypadá hezky.

Top 3 Products you use the most and why? 
1. Glimmer Mists - just because I love working with this kind of paints. I like to add color to my pages and these are so easy to use. They never disappointed me.
2. Background stamps - could be there something more inspiring and more versatile? If you got even single one you can create anything you want.
3. Cotton tape - I like it because using it is the easiest way to add some fabric and then my work looks more interesting, you can also write something on it and it always looks nice.
A na závěr nahlédněme do pracovny ke KASII - takto to vypadá na jejím stole když tvoří!



Podívejte se na další Kasiiny výtvory na http://czekoczyna.blogspot.cz/

8 komentářů:

  1. Děkuji za nakouknutí.... krásné výtvory!

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné stránky! To bych taky jednou chtěla umět!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc děkujiza možnost nahlédnout. Krásné stránky!

    OdpovědětVymazat
  4. Výborný rozhovor, děkuji!...Kasiia je taková něžná duše, že? Krásné...

    OdpovědětVymazat
  5. Nádhera!!! K tomu bych se také chtěla někdy dobrat. Moc děkuji za možnost nahlédnout a za rozhovor.

    OdpovědětVymazat
  6. Jedna z mých oblíbených autorek...díky za rozhovor a nahlédnutí pod pokličku jejího tvoření...ať se daří

    OdpovědětVymazat
  7. Kasia's work is so amazing - fantastic to see her showcased here!
    Alison x

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover