pátek 26. dubna 2013

DIY - 3D provázková ozdoba


OLINKA má pro nás pravidelnou páteční várku DIY návodu a tentokrát nám ukáže, jak si z našich oblíbených provázků vytvořit během několika minut luxusní ozdoby. Pojďme na to..

Provázek v ploše…3D ozdoba



Využití provázku v projektech je mnohostranné: protažení knoflíkemovázání papírupřevázání a svázání čehokoliv, orámování…Provázek můžeme použít ale i v ploše, na blogu jste se již setkali s ovázáním písmen či vytvoření povrchu pozadí.

Provázek můžeme i spirálovitě stáčet a vytvořit si efektní podklad pro další zdobení.Právě dvoubarevnost nám vytvoří krásný vzor.

Moc toho nebudete potřebovat, jen :

Dále už co uznáte za vhodné, já kombinovala výseky z raznice různých průměrů, knoflíkyzkoušela jsem i různé bižuterní komponenty, akrylové kytičky…vše můžete libovolně vrstvit, buď přímo nebo za pomoci pěnových oboustranných lepících pásek či čtverečků…

Já si připravila nejprve výsek, jeho středovou část jsem natřela lepidlem a začala stáčet provázek v ruce, asi centimetrový průměr takto vytvořeného kolečka jsem vlepila do středu.



Další stáčení už jde rychle přímo na ploše : stačí si přidržovat provázek jednou rukou a otáčet podkladem druhou. Můžete ale točit spirálovitě přímo provázkem… vyzkoušejte, co vám bude víc vyhovovat.



Lepidlo doplníme podle potřeby, v samém okraji je dobré lehce přejet špejlí i bok
předposlední řady.



Takto připravený korpus zkombinujeme podle vlastní představy a využijeme ve svých projektech.



Já vytvořila na ukázku přáníčko.



A na závěr se zeptám: Používáte nějakým netradičním způsobem provázek na svých projektech? Pokud ano, vaše zkušenost bude inspirativní i pro ostatní, napište nám do komentářů a případně připojte odkaz na Vaše výtvory :)

5 komentářů:

  1. Těmto provázkům jsem zatím statečně odolávala. Už nebudu. Je to zajímavé využití. Díky za nápad.

    OdpovědětVymazat
  2. vyborny napad, vyzera to super :)

    OdpovědětVymazat
  3. nádhera ;) Moc pěkné, nápadité a dá se to využít různě ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Tyhle provázky mám moc ráda. Zajímavý nápad a krásně provedené. Děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Olinko vypadá to nádherně :-))
    Hned mě napadla lízátka, budu muset pohledat vhodnou fotku.
    Díky !

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover