sobota 22. února 2014

Organizace pracovny - IRENA

Můj dům – můj hrad

Mému pracovnímu koutku je hrad i dům svou velikostí velmi vzdálený. Ne že by se mi nelíbila veliká světlá místnost, kde bych měla prostor pro všechny své poklady na tvoření, ale v našem bytě zase tolik místa není, abych si mohla zabrat celý pokoj. Před pěti lety jsme si přestavěli obývací pokoj a nenááápadně jsem do nových budovatelských plánů propašovala svůj pracovní koutek. Využila jsem oblíbenou IKEA sestavu, která je pro mé účely plně vyhovující a pomocí knihovny Expedit jsem si vyměřila malý ale šikovný a hlavně můj rohový koutek.


Nemám tam moc světla, ale na to jsem si zvykla a prostě si rozsvítím :) První koutek byl směsí starého nábytku do obýváku, ale komu by to vadilo, důležitý byl ten prostor, kde jsem mohla tvořit.


Časem jsem se samozřejmě do mého koutku pomalu ale jistě nevešla, měla jsem málo místa na tvoření a také ten tmavý nábytek nebyl to pravé ořechové. Začala jsem přemýšlet, měřit, hledat, zkoumat a zase měřit a nakonec opět nezklamala IKEA. Poskládala jsem si opět vše z dílů EXPEDIT, a i když místo zůstalo půdorysem úplně stejné, pracovna vypadá větší a hlavně je bílá a mám tady mnohem více světla a prostoru.


Pracovna je větší a přesto malá, takže nemám možnost ji nafotit celou :) Se tam s tím foťákem nevejdu. Chtěla jsem využít to pidi místo co nejlépe a chtěla jsem samozřejmě co nejvíce úložného prostoru, proto jsem si pořídila knihovnu EXPEDIT 4x4 okýnka a jednu část této sestavy, která je pětiokýnková, tu jsem položila na knihovnu a důvod je tento :)


Nutně jsem chtěla šuplíkovou skřínku, na kterou nedám dopustit, tam se vejde věcí! Důležité je, že do vzniklého okýnka se mi přesně vejdou zásobníky na papíry! Juch! Ale dalo to přemýšlení  :) Možná se divíte, proč je ta horní část černá… potřebovala jsem to sladit se zbytkem obývacího pokoje, takže barevná kombinace bílá, červená a černá byla jasná.

Nábytek jsem si sestavila sama, bavilo mě to, návody jsou polopatické, nejsem chlap, používám je, takže to bylo raz dva. Lebedím si, protože jsem si to dobře rozmyslela a postupně přidávala šuplíky a uzavřené skřínky až v průběhu používání, abych si přesně rozvrhla, co kde chci mít po ruce. Všechno se dá krásně schovat a nic nepřekáží. Samozřejmě to je stav, když je uklizeno. Platí tady pravidlo, že čím více místa, tím více toho můžete navrstvit.


Pořídila jsem si v Tchibu, jak tam mají to kafe :) zásobník z pevného kartonu, který jsem původně zamýšlela pro kartičky na Project Life. Bohužel se tam asi o milimetr nevejdou. Uplatnění našel a tím jak je úzký je úplně skvělý, protože tam mám všechno důležité a nezasahuje mi to do pracovní plochy.


Hned vedle mám zásobník se zipovými sáčky. Podle barev mám rozdělené zbytky papírů, které hodně používám, když potřebuji něco malého vyřezat. To je poklad :) Kdysi jsem měla šanon, ale bylo to pro mě neskladné. Tento systém je vyhovující. Stejně rozděluji „zážitky“. Používám zipové sáčky na jednotlivé týdny Projectu Life nebo na rozdělení nasbíraných pokladů z dovolené.


Mám ráda různé krabičky, zásobníky a bedýnky, ale už je nesmím sbírat, protože je nemám kam dávat. Na pracovním stole mám ještě šuplíkový zásobník na nezbytnosti a dva dřevěné zásobníky, které jsem si natřela na bílo. V jednom jsou barvy a ve druhém kartičky na Project Life a samozřejmě nesmí chybět stojan na washi pásky.


Mám tady i různé sklenice, zajímavé jsou například tyto pidi lahvičky v popředí. Ty mám od Haňule z verinární ordinace, jsou to obaly na vakcíny pro zvířata, ale mají skvělé gumové uzávěry a na ty maličké korálky a flitry jsou jako dělané.


Tohle je moje pracovní místo, kde trávím hodně času, a i když tady moc místa není, jsem stále ve středu dění naší rodiny a jsem tady spokojená :)


Děkuji za vám za návštěvu a těším se na další pracovní koutky!

5 komentářů:

  1. jeden z nejútulnějších koutků, jaké jsem kdy viděla.....závidím...

    OdpovědětVymazat
  2. Super koutek. Zajímavé vychytávky. Také jsem krabičková a občas si říkám: Kam s ní !! Koukám, že karikatura už zaujímá čestné místo!

    OdpovědětVymazat
  3. Od posledního nakouknutí příjemná změna...bílá sestava je super.

    OdpovědětVymazat
  4. Nádhrný koutek, všechno je pěkně po ruce. A ten pořádek. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Úžasné to máš, Irčo! Taky bych si mohla udělat koutek z expeditu...škoda jen že mám stůl u okna. To by mi asi neodpustili, abych jim vyrobila z obýváku kobku :-).

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover