úterý 18. března 2014

Trend(y)...Silvie

TEXTY PSANÉ ŠTĚTCEM

Určitě jste si všimli, že poslední dobou se na projektech objevuje strašně moc nadpisů, které jsou dělané štětcem. Ty šikovnější to třeba zvládnou přímo a ostatní si koupí šablony, výseky, abecedy, razítka, karty... které jim umožní tento trend na svých projektech použít. Text psaný štětcem nebo redisperem dodává scrabookingu ten správný punc ručně vytvářených projektů.

FEY

PAPERANGLUE


Další možností je si stáhnout odpovídající font a text si pak třeba vytisknou a obstřihnout. Nebo vytisknout na průhledný papír a použít třeba jako pozadí.(tipy na fonty z www.dafont.com: Levi Brush, Arensdorff Ink, Alpha 54, Olivier, ...)

 LINDA LINTHRAN


A k ručně "naštětcovaným" textům patří samozřejmě čáry, šipky, smajlící, kapky, stříkance, čárance ..., prostě to, co vaší práci vtiskne vlastního ducha. Bude to originální a nikdo to nebude mít stejné.

OLLENKA

KIM STEWART

A samozřejmě nemůžu zapomenout na krásnou kolekci od Amy Tangerine,
 která je na tomto trendu založena.



No a abych nezůstala pozadu, pokusila jsem se svým skromným experimentem, taky o nějaké to malováníčko. V naší Pinterestové galerii, jsem hledala nějakou ukázku a na nic jsem nenarazila. Tak doufám, že brzo tam něco takového uvidím. Ať už ručně, nebo třeba pomocí razítek z kolekce Amy Tangerine (pozn. PA - kolekce Amy Tangerine PLUS ONE bude k dostání v dubnu :) 



A můj vzkaz na závěr? Nebojte se nadpisy tvořit ručně. Malovat, stříhat... 
I když já teda taky ze všeho nejvíc na světě miluju pěnová písmenka.

1 komentář:

  1. Na tahy štětcem si netroufám. Začala jsem si větší nápisy řezat na Silhouette a je to super. Třeba má někdo stejnou zkušenost. Šárka

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover