neděle 18. září 2016

PROJECT LIFE day

Snap Vietnam
ALENA

Už dlouho jsem vám chtěla v rubrice Project life day ukázat stránky z dovolené ve Vietnamu, kde jsem byla na přelomu března a dubna s maminkou. Ja to všichni znáte, dostat se k tomu, prohrabat se fotkami, upravit je a nakolážovat, je věc časové náročná a pro mě extrémně nezáživná. Mně se to povedlo až během srpna. Nakonec jsem se kousla a přes veškerou nechuť z toho množství jsem se dobrala konce a fotky i vytiskla. Celkem mám 103 koláží. Teď se jen modlím, abych je všechny do alba nacpala.

Zvolila jsem si album velikosti 6x8 SNAP Burlap Binder od Simple Stories. Působí jako by byly desky vyrobené z pytloviny, což mi k Vietnamu vyloženě sedlo. Vzala jsem ten s černými pruhy.


Jako základní kartičky pro celé album jsem zvolila kolekci Picturesque od Becky Higgins navržené Heidi Swapp. Jako další určitě budu využívat kolekci Cestování. Minimálně teď jedu v razítkách a to i z kolekcí Dovolená a Léto. Zatím moc nezdobím, počkám, jak moc bude album obsáhlé a pak bych to viděla na nějaký ten chipboard.


A nyní už k ukázkám prvních stránek alba. Na úvodní stránku, říkající o čem album je, jsem použila zbytky z Creative kitu z loňského srpna.



Na pomoc jsem si zatím vzala pár abeced, a to od Heidi Swapp Teal Gliter, od Maggie Homles Bloom Happy a legendární od Tima Holtze Idea Ology.



Protože mám fotek opravdu hodně, rozhodla jsem se kapsy prokládat vloženou scrapbookovou stránkou, kterou jsem uřízla na výšku podle velikosti alba a zbytek ohnula dovnitř. Vznikl mi tak prostor o spoustě místa, kde jsem schopná naskládat i 16 fotek různých velikostí. Tudíž se mi tam těch 260 snad vleze..:D. Aby papír nebyl jen bílý, orazítkovala jsem ho nejdřív letadly a v druhém případě motivy, které se hodily k daným fotkách.





Chci, aby fotky chronologicky navazovaly a občas jich mám z daného místa víc, potřebovala jsem tedy další místo. Rozhodla jsem se udělat si odklápěcí kartičku. Kousek papíru jsem složila napůl. Vložila a přilepila na spodní fotku. Na zbývající zbytek papíru přilepila z jedné strany fotku a z druhé kartičku.


Byli jsme se podívat, jak se zpracovává kokos, a proto se mi skvěle hodil letní PL kit, kde byl kokos na kartičkách (celkem mě to zachránilo, protože jiný kokos doma nemám :D). Z velké kartičky jsem ho vystříhla a malé použiji pro journaling (který, jak jste si jistě všimly, nemám nikde). Za prvé to nechci zkazit a za druhé si musím hodně připravit, co kam a jak budu psát. Možná to nakonec vytisknu v PC (poprvé :D).



Jako poslední mám pro vás ukázku dvou panoramatických fotek. Jedna je Saigon River, takhle jsme ji viděly s mamkou z okna hotelu. Druhá je kruhový objezd před hotelem. Druhá fotka na stránce je východ slunce. Jedna červená koule, co se zvedá z obzoru a pak zežloutne. Všeho všudy to trvá tak 20 minut. Takže ještě, že jsme musely vstávat v šest, jinak bychom nic neviděly.




2 komentáře:

  1. Ahoj, prosím jak řešíš ty scrapbookové stránky, máš ty výseky pro pákový systém nějak zpevněné? Ráda bych tak taky udělala jedno album, ale bojím se, že se to rychle ochodí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, zatim nemam. Ale chci tam dat pruchodky, teda az nekoho ukecam na pujceni klesti :-).

      Vymazat

Pin It button on image hover