úterý 17. října 2017

PLANNER DAY / Jana Moravcová

5 diářových tipů

Dneska pro vás mám pár diářových tipů, které vám pomůžou používat váš diář ještě efektivněji. Tak pojďme na to!



Každý týden si napište seznam úkolů. 

Stanovte si reálné úkoly, které jste schopní splnit (žádný výlet na Maledivy). Já používám náplň od Webster’s Pages, která má na tohle kolonku hned na začátku týdne, ale můžete použít i stránku na poznámky, nebo lepíky. 
 

Naplánujte si čas pro sebe. 

To je samá schůzka, úkol, deadline, ale co čas pro sebe? Regulérně si jej naplánujte do diáře, ať o něj nepřijdete. Předejdete tak situacím, kdy se “volné chvíle”, na které spoléháte, jednoduše vytratí a vy plníte jednu povinnost za druhou.

Používejte samolepky. 

Nemusíte trávit hodiny zdobením, já na to upřímně taky nemám čas, ale označte si důležité dny či události samolepkou. Budete o nich tak vědět hned na první pohled.


Pravidelná kontrola. 

Každý večer si zkontrolujte, zda jste splnili vaše denní naplánované úkoly a ráno si ujasněte, co vás v daný den čeká. Vaše mysl bude klidnější.

Delegování.  

Nezapomeňte úkoly delegovat, a to i s časovým omezením, které si poznačíte do diáře. Nebudete muset na daný úkol myslet a diář vám včas připomene, že máte zjistit, jak to s jeho plněním vypadá. A vaše hlava vám poděkuje.

Co pomáhá při plánování vám? A už se těšíte, jak budete plánovat na Vánoce? Já se nemůžu dočkat, tak se na to podíváme už příští mesíc, jo? :)

2 komentáře:

  1. ja už mám tiež plnú hlavu vianočných plánov :D takže sa teším na článok o mesiac ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Podle mě to jsou super základní body 👍

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover