úterý 21. listopadu 2017

PAGE KIT projekty

ALONA

Listopadový Page kit má spoustu super extra věciček na hraní. A super výseková čtvrtka s trojúhelníky je obzvlášť extra neobvyklá. Bylo mi líto ji použít pouze na jeden layout. Ano, uznávám, že je to chamtivost na druhou... Měla bych se za to stydět? Asi jo. Ale nestydím se :)

Udělala jsem o naší dvoudenní návštěvě Benátek dva layouty, které jsou spíše funkční. Je to variace PL – kde je na stránce více fotek a každá stránka je věnována jednomu dni. První den byl věnován pěší procházce a druhý projížďce v gondole. 
 

 
Rozložení fotek jsem plánovala tak, aby jejich část koukala skrz trojúhelníkové díry ve výsekové čtvrtce. Práci s rozmístěním fotek jsem si ulehčila tím, že jsem na čtvrtku obkreslila trojúhelníky jako přes šablonu. Fotky se dají pak jednoduše rozmístit na nakreslené trojúhelníky.


Text k layoutům jsem nepsala přímo na stránku s fotkami, ale na výsekovou čtvrtku. Když se potom album prohlíží, nejdříve je vidět stránka s fotkami – a prohlídnou se fotografie. Pak se stránka překryje výsekovou čtvrtkou s textem. Je vidět část fotek a k tomu nějaký textový příběh. Přidává to prohlížení alba druhou dimenzi, kdy se člověk může soustředit na jiné detaily.
 
 
Výsekovou čtvrtku, aby se stala součásti alba a mohla se otáčet jako obyčejná stránka, jsem vložila do obyčejné kapsy. Pak jsem kapsu se čtvrtkou uvnitř prošila a tím přišila čtvrtku ke kapse. Nechtěla jsem mít přebytečný „igelit“, proto jsem celou kapsu ustříhla. Nechala jsem jenom přišitou část, kterou se stránka upevňuje do kroužkové vazby.

To, že výseková čtvrtka je „uvnitř“ stejné obalové kapsy jako layout, zjednodušuje prohlížení. Při listování alba trojúhelníkové otvory tak přesně dosednou na layout. Sama jsem zaskočená, ale fakt to funguje!

Moc se mi líbí výsledek. Je to krásné ozvláštnění alba. Nakonec zjistím, že chamtivost není zas tak špatný pocit. Obzvlášť při tvoření.
 


8 komentářů:

  1. Tak to je největší pecka všech pecek! Tleskám nahlas! A objednávám tu výsekovkuještě jednou, bo to taky chci!

    OdpovědětVymazat
  2. Woooooow! Toto je jednoducho perfektne!!!

    OdpovědětVymazat
  3. No tak to se Ti povedlo, Tvůj mozek moc dobře pracuje a moc se mi to líbí, pěkné.

    OdpovědětVymazat
  4. Dokonalé, se smyslem pro humor.Ukládám a někdy taky použiji.

    OdpovědětVymazat
  5. Alonko, ty jsi scrapový Einstein!! Fakt super! Líbí se mi taky jak je text napsaný na výsekovce.

    OdpovědětVymazat
  6. Alonko, tohle je geniální a dokonale promyšlené! Určitě zkusím!

    OdpovědětVymazat
  7. Tak tohle je vyšší level... Geniální! :-)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover