pondělí 15. ledna 2018

CARDMAKING DAY - Adéla

ADÉLA

Na začátku mého prvního článku bych vám chtěla moc poděkovat za milé přijetí do Paperoamo rodiny a upřímně doufám, že vás mé příspěvky budou bavit a inspirovat. 
Ukážu vám techniku, kterou při tvorbě přání a stránek používám celkem často, protože je jednoduchá a výsledek vypadá vždy skvěle. Je to horký embossing v kombinaci s akvarelem nebo pigmentovými inkousty.
Kdo by nemiloval jednorožce a Papero má tak parádní razítko, díky kterému můžete vytvořit netradiční valentýnské přání. Stačí přizvat ještě pidijednorožce od Lawn fawn.
Na vybarvování razítek i dělání jemného pozadí přáníček moc ráda používám akvarelové fixy od Kuretake, ale na vytvoření vesmírného pozadí můžete využít barvy, inkousty nebo dětské fixy na vodní bázi. Připravila jsem si ještě kolečko z vellumu(pauzáku), abych na něj mohla natisknout nápis a zároveň vytvořit „kopeček“, na kterém mí jednorožci skotačí.
Na kartičku z akvarelového kartonu o velikosti 13x13cm jsem si nachystala nápis a jednorožce a tužkou naznačila, kde bude kolečko umístěné. Pak jsem jednotlivě natiskla a naembossovala jednorožce. Můžete udělat nejdříve podklad a až pak razítkovat, ale já s tím nemám moc dobré zkušenosti a na nabarveném kartonu už mi barva i embossovací prášek špatně drží.
A teď přijde to „kouzlo“...ehm...ono je to totiž strááášně jednoduché. Papír si takhle sem tam počmáráte a pak rozmyjete vodou. Když chci dodatečně přidat barvu, udělám si fixou kolečko na stůl, naberu na štětec a domaluju. Téměř denně jsem šťastná, že jsme se rozhodli před lety koupit IKEA stůl se skleněnou deskou
 
Když chci, aby byly akvarelové skvrny dramatičtější, přidám kapátkem nebo štětcem trochu vody a barva se zase začne hýbat. Nakonec jsem přidala pár detailů bílou gelovou fixou a přilepila vellum s textem. Snažila jsem se dát lepidlo tak, aby pak neprosvítalo na druhé straně. Nebo můžete použít speciální lepidlo přímo na vellum


Ještě vám ukážu další dva způsoby, které můžete využít. Distress inkousty nanesené blenderem v kombinaci s kapkami vody nebo vybarvení obyčejnými fixy na vodní bázi. S těmi je tedy trochu více práce, ale i tak je výsledek celkem fajn.
 
Takto vypadá celé moje stádo. Přidala jsem ještě pár detailů z Nuvo drops teček. Tak co, zkusíte to taky? Budu ráda, když se pochlubíte s výsledkem. :)



Adéla

8 komentářů:

  1. Tak zaprve obdivuju jak na neco takoveho vubec prijdes a zadruhe to provedeni! Fakt nadhera Adi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, diky moc! U tebe obdivuju tolik veci a talentu! 😊❤

      Vymazat
  2. Super, kdysi jsem delala video na galakticke prani. Je to super a moc se mi to libi. Za malo hodne parady a navic pokazde je to jine! ❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Video mi asi uniklo, to si musim najit. ;) Vypada to vzdycky skvele a pritom takova blbost :))

      Vymazat
  3. Na jednorozcich neujizdim, ale ve Tvem podani jsou tak elegantni! Super! 👍Oblohu musim nekdy vyzkouset, diky 😊

    OdpovědětVymazat
  4. Veľmi pekné 👍 Už by to chcelo tie vodovky fakt vyskúšať už sa na to dlho chystám a toto je pekná inšpirácia .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to parádní relax a kvalitní papír udělá většinu "práce" sám :)

      Vymazat

Pin It button on image hover