čtvrtek 10. října 2019

Narozeninové a halloweenské krabičky / JANA S.

Ahoj děvčata, jsem tady na chvilku, než se ponořím do dalších neodkladných pracovních záležitostí. Už jsem zmiňovala mnohokrát, že září je u nás narozeninový měsíc – začínáme 4. září a končíme 4. října a mezitím mají narozeniny a svátky téměř všichni členové naší rodiny – především obě děti … Přesto, že letos jsem s časem opravdu na štíru, nedokázala jsem tradici školních dárečků porušit a vymyslela jsem nové balení. Pokud se občas rády vrhnete na užitný scrap, třeba tady pro vás mám tip.
 

Materiál byl jasný už delší dobu – kolekce Hooray od Crate Paper byla pro mě od začátku jednoznačný favorit a Lucčina narozeninová razítka ji dokonale doplnila. 
Hlavní myšlenkou při tomto typu mého scrapování je, abych hezky zabalila malé nic, co děti potěší. Letos jsem z nedostatku invence opět sáhla po makronkách (nerada opakuji balení ani obsah, ale co už) – objednají se rychle, jsou božské a navíc mají takovou akorátní velikost, dobře se balí. Nicméně, drobné krabičky na makronky jsou zas tak malé, že na ně skoro nic nepověsíte a bez zdobení to prostě není ono, že? Takže jsem vymyslela krabičku s futrálem, jehož účel je dvojí a ani jeden není praktický. Opticky dárek zvětší a umožní mi vyřádit se zdobením. ;) Podobně postižení pochopí, že?  
Ale k věci. Obsah krabičky je 5x5x2,5 cm, futrál měří cca 5x5x10 cm. Na 1 balení potřebujeme ½ 12-tkové čtvrtky. Postup jsem natočila do videa, ale udělala jsem i nákres, aby šlo lépe pochopit, na čem v průběhu videa pracuji.

Plné černé čáry stříháme, černé přerušované ohýbáme (ideálně po narýhování) a modré jsou kóty. Omlouvám se technikům, pokud je mé značení nedokonalé. Už je to dlouho, co jsem měla deskriptívu. Kdyby se vám zdálo, že v nákresu chybí údaje – ve videu je doplněno vše. Krabička je navržena tak, aby horní část nepřiléhala úplně, ale aby tvořila malou stříšku, proto není vzdálenost oblouku od první rýhované čáry 5, ale 5,5 cm. Snad jsem vás teď nepopletla. Krabičku je možné k futrálu přilepit, ale pro děti mi přijde praktičtější možnost vysunout ji.




Za kvalitu videa se omlouvám, světelné podmínky jsem nedokázala lépe ovlivnit a některé titulky jsou příliš rychlé, ale to jsem zjistila, až když jsem video odeslala hotové holkám. Když tak si to zastavte. Celkově je mírně zrychlené v maximální snaze nenudit, ale i tak je to návod rychlý a jednoduchý. No a teď už vás neruším …
 
Protože se jedná o narozeninový článek a narozeniny jsou spojené s dárky, mám tady jeden schovaný. Není asi úplně pro všechny, ale snad potěší alespoň někoho … přiznám se totiž, že jsem si pomohla plotrem. Potřebovala jsem celkem 53 krabiček a času opravdu nebylo tolik, abych každou krabičku stříhala. A tak jsem si je namalovala v Silhoutte Studiu a vygenerovala vlastní šablonu. No a tahle šablona je volně k dispozici pro kohokoliv z vás, kdo ji bude chtít využít. Stačí napsat PA děvčatům a rády vám ho zašlou. Jen upozorňuji předem, že je to domácí výroba a v některých místech se nemusí spoje čar proříznout úplně dokonale. Tak radši řežte 2x.  
A ještě je tady dnes jeden přídavek. Jelikož jsem v eshopu vybrala velkou část Hooray kolekce, řekla jsem si, že bude fér dodat ještě další inspiraci, kdybyste krabičky přece jen chtěly zkusit. Také se jedná o čtvrtky od Crate Paper … byť Halloweenu příliš neholduji, kolekce Hey Pumpkin mě totálně nadchla. Mrkněte …
 
Zdobení jsem si totálně užila – vystřihla jsem motivy ze zbytků vyřezaných čtvrtek a přidala k tomu dřevěné výseky z loňských podzimních kolekcí (vloni jsem nenašla správné využití pavučin, duchů a dýní, a jak se letos hodily! Mimochodem, už se mi v hlavě rojí nápady na vánoční minikolekci krabiček. Na zdobení budou razítka a výseky z kitu dokonalé. 

Tak co, navnadila jsem někoho? Pokud něco vytvoříte, určitě se ozvěte – člověk je vždy rád, když zjistí, že jeho inspirace k něčemu je. ;)  Mějte se krásně, užívejte podzim – hlavně ty jeho hezké stránky – a scrapujte s PA, bude vám blaze.
Páčko,
Jana 

14 komentářů:

  1. Zase úžasná paráda :) Po náčrtku jsem si říkala, teda klobouk dolů, toto bych nechtěla stříhat pro celou školku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, ale ten náčrtek je vlastně jen na vysvětlení, k čemu že se to blížím ve videu ;) ... jiank je to fakt hodně rychlé i při stříhání v ruce. Mnohem pracnější bylo razítkování a stříhání dortíků, ale zas je to taková radostná manufaktura ...

      Vymazat
    2. A samozřejmě, moc děkuji!

      Vymazat
  2. Jani, ty jsi absolutně neuvěřitelná! ❤ Nejen že obdivuju vůbec ten nápad a úžasné nápadité zpracování... ale ten počet! Úplná manufaktura 😁 Děti musejí být nadšené. Fakt smekám. Ráda tvůj postup vyzkouším, ale myslim, že jedna krabička mi bude úúúplně stačit 😂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baruš, děkuji! Budu ráda, když vyzkoušíš a pak dáš vědět, jak se ti to líbilo a jak se tí líbí výsledný produkt ;) A věř mi, není to zas taková fuška!

      Vymazat
  3. 53 krabiček wow 👍 krásné dárečky a návod máš perfektně udělaný 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Leo! No, těšilo mě to. ;) Fakt jsem ráda, že se ti návod líbí, snažila jsem se to udělat pochopitelně, ale nezdržovat. Když občas něco hledám na Youtube a prokousávám se půlhodinovým vyprávěním některých upovídaných Amíček, jsem z toho mírně otrávená, a tomu jsem se chtěla vyvarovat. :)

      Vymazat
  4. Ta tvoje manufaktura! 😍 Myslím, že na tenhle druh užitného scrapu opravdu nemám trpělivost 😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) asi to je otázka priorit ;) Dle vašich reakcí je mi trochu líto, že jsem uváděla počet vyrobených krabiček, pak to vypadá, že cílem článku je ukázat, že toho udělám hodně. Naopak, mým cílem bylo ukázat, jak je to hodně jednoduché a že se to dá použít i na rozsáhlejší projekty. ;)

      Vymazat
  5. Jani nádhera. Aspoň vieme co robíš po nociach keď už máš poauzu v DT - skladas krabičky 🤣🤣 je to nádhera, tak pracne.... Ja teda ani jednu nevyskusam ale máš môj neskonaly obdiv 😘😘😘😘

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlatúšik! Ale ono to fakt nie je pracné. Práve preto ťa challengujem - skús spraviť jednu podľa videjka. Uvidíš sama ... ;)
      P.S. Najpracnejšie bolo pečiatkovanie a vystrihovanie tort, ale ani tomu som nemusela obetovať spánok, zvládla som to cestou k našim na diaľnici ;) (z miesta spolujazdca, samo :D )

      Vymazat
  6. Ty jsou boží, jsi borec! Baru už chodí 14 dní do školky, tak že bych vyzkoušela hmmm 😁😁🥰

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Peti! Tak uvidíš, je to jen inspirace ... ale budu ráda, když někdo opravdu vyzkouší. :)

      Vymazat
  7. Janičko, ty Tvé krabičky jsou fakt boží ... máš boží srdce a ještě božejší ručičky a nápady a trpělivost ... a tradice je krásná věc ... já jsem ráda, že stihnu z tradice paním učitelkám v prosinci "jen" 3 Adventní kalendáře a vždy u toho plivu krev, abych to udělala ... nechápu, jak stíháš několik desítek takovýchto radostí ... jsi určitě naklonovaná a chodí Vás po zemi tak 4 - "J.S.", že ? ... né, máš to fakt parádní, tleskám ...

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover