čtvrtek 21. června 2018

PAGE KIT projekty - JANA S.

Hlásím se s dalšími projekty z červnového PAGE a EXTRA kitu! Jak už jsem psala v minulém článku, tento kit (spolu s My life kitem 5-6/2018) mě ve scrapu přenesl k výletničení a cestování. Hodně jsem se naladila na „horské“ projekty, protože létání nás letos teprve čeká a táboráků jsme si zatím zas tak moc neužili. 
 
Když jsem ale vytáhla papíry s úmyslem vytvořit tuto inspiraci z PAGE kitu, chytila jsem do ruky žlutý prouhovaný papír a v tu ránu jsem si vzpomněla na jeden svůj nedávno připnutý pin s grafickými vyšívanými ptáčky … jelikož to byl druhý den po návratu z Apetit pikniku, kde jsme především povídaly s Janinkou V (bylo to bájo!) a měla jsem i docela hezkou fotku … z cestovatelského layoutu nebylo nic. Také to tak máte? Plánujete, a skutek utek? 
 
 Na první stránku jsem tedy využila žlutou čtvrtku jako podkladovou - trochu jsem jí seřízla, aby té žluté nebylo až tak moc – a z pruhované čtvrtky vyřízla modré, růžové a našedlé pruhy. Z nich jsem pak vytvořila jednoduché ptáčky ve tvaru trojúhelníku – páč je máme s Janinkou obě rády. Abych umocnila, že se jedná o ženský layout a že jsme seděly v parku, chtěla jsem vytvořit nějaké to rostlinstvo, nejlépe lístečky a větvičky – však už to u mě znáte. Jenže grafická podoba ptáčků mě nepustila, a tak jsem si vymyslela velmi jednoduché grafické kytičky: lupeny jsou kruhové výseky vyražené raznicí. Trochu jsem je pootevřela a dovnitř kytiček nalepila samolepící kroužky z kitu.
 
Všechno ostatní je už předvídatelná klasika – kytky dostaly šité stonky, ptáčci šité nožičky a mezi stonkami kytek je vytištěný journaling. Bílé abecedy z kitu jsou na barevných čtvrtkách perfektně kontrastní, takže jsem se písmenkově vyřádila. Aby fotka trochu vynikla proti bílé části pozadí, vytvořila jsem – tentokrát značně nedokonalou skvrnu pod ní. Cákance a enamelky jako smetí a dílo bylo hotovo.
 
Možná trochu změna, ale já geometrii a grafiku moc obdivuji a jsem docela ráda, že se mi povedlo zapojit ji trochu i ve scrapu. Druhá stránka už je tedy výletní – stromečkový papír nešlo ignorovat, je boží – navíc mne zaujala nepravidelně diagonálně dělená čtvrtka. Ale pěkně po pořádku. Opět byl problém s výběrem fotek – jak vyřadit fotky z akce, kde je 10 zastávek a vaše dítě je všude plní s vervou a vy ho máte vyfocené asi trilión krát? Experimentovala jsem proto znovu s velkým množstvím malých fotek, které jsem seřadila do pruhů. Podkladová čtvrtka byla evidentně určená k rozřezání a opětovnému slepení/sešití. Prostřední bílá část volala po journalingu … Pruh fotek jsem tedy umístila v místě jednoho přechodu barev a druhý pruh kolmo na něj.
 
Podklad jsem nakonec trochu pozměnila – místo žluté části přišly stromečky a zelenou jednobarevnou část jsem nahradila mapou z akce, kterou jsem našla na netu a vytiskla na bílou čtvrtku. Vzhledem k velkému množství fotek a dost hutnému pozadí jsem velmi nezdobila. Použila jsem pár výseků a chipboardů, batůžek vystřižený z jedné z čtvrtek, no a samolepící stromečky – jů, ty stromečky! Luci, ty bych snad mohla mít v každém kitu! 
 
Další stránku vytvořil opět větší potomek, a pořád ještě zbývá spousta skvělého materiálu! Těším se na letošní dovolenou v Západních Tatrách - jestli holky nepřijdou s další cestovatelskou horskou peckou, myslím, že vím, co použiji! Přeji vám hezké léto, skvělou dovolenou, spoustu dokonalých fotek a chuť  lepit!

22 komentářů:

  1. Jani, ten výletní layout je bezkonkurencni! Pecka! Ukládam si do PC jako inspiraci. Děkuji!

    OdpovědětVymazat
  2. opět nemám Jani, slov. Je to nádhera, dokonalost. Nechápu, kde na ty nápady chodíš. Nevím, co mám vyzdvihnout jako první, ptáčci a kytičky mě dostaly, ale ta cestovatelská stránka také nemá chybu. Mohla bych pět ódy do nekonečna :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, jsi moc hodná, děkuji! :) Já ti nevím, ono tam (v hlavě) chvíli není nic a najednou mně něco napadne ... většinou když stránku dokončím, říkám si, že to je příliš jednoduché a že to nejspíš nikoho vůbec nezaujme. I když jsem pokaždé ráda, že jde další stránka do alba, ne, že ne!

      Vymazat
  3. Ja padam! 😍 dokonalost. Ty ptaci a kyticky? Nepotrebujes BS. No a ta naprosto netuctova stranka potom? Jako chvili mi trvalo, nez mi doslo, ze ji nemas blbe nafocenou...😂😂 top top top!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díkas, zlato! Moc jsi mne pobavila!:D :D
      BS samozřejmě zůstává kámoš největší! ;)

      Vymazat
  4. Nádhera, Jani, obě stránky! Ta první je úžasně nápaditá, u té druhé mě fascinuje to využití diagonálního papíru, nenapadlo by mě to - a je to dokonalost! <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, děkuji! Jsi hodná! Doufám, že scrap už konečně probereme u kafe!!! ;)

      Vymazat
  5. Také se přidávám k úžasu a chvále. Čeká mne cesta k jezeru Zell am See a přírody bude požehnaně a trilion fotek. Už vím, kam nahlédnout na inspiraci. Papíry doobjednám. 👍😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jů, Irenko, tam je krásně! Jasně, že budeš mít - jako ostatně vždy - milion krásných fotek! Těším se na Tvé stránky a moc děkuji!

      Vymazat
  6. první stránku už jsem ti chválila, ale teda ta druhá mě rozsekala!! to je geniální nápad!asi liftnu, uvidím jak to půjde v obdélníku. Taky mám z kitu takovou diagonální záležitost, ale není to takto důmyslné. šikulka největší!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, ty mně vždy pohladíš! Víš, že k tobě vzhlížím a taková slova jsou prostě kuřecí polévka pro mou scrap duši. ;) Těším se na TVé stránky úplně neskutečně! Zase si budu říkat: - "TOHLE mne vůůůbec nenapdalo!!! To je pecka!" ;)

      Vymazat
  7. Nápadité stránky, obě se mi moc líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olinko, moc děkuji, chvála od Vás mě opravdu moc potěšila!

      Vymazat
  8. Jani, to jsou zase superbomby! Nechápu :)))

    OdpovědětVymazat
  9. Jani neuveriteľne co dokážeš vymyslieť. Si génius. Obidve stránky chcem mať v albume :-) vlastne všetky tvoje ;-
    )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlatíčko, ďakujem, ale nepreháňaj ❤ Ak si vezmeš inšpiráciu, teším sa, ako to pozdvihneš! 😉 😘

      Vymazat
  10. Jani,ja vůbec nechápu, kam na ty nápady chodíš. Super,nádhera a úžasné vymazlené

    OdpovědětVymazat
  11. Jani, ta cestovatelská stránka je neskutečná! Já úplně oněměla úžasem 😊 Nádherné! 😍

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover