úterý 10. prosince 2019

December Daily a travelers notebook / ALENA

Ahojky, dnes tu měla být inspirace z aktuálního My Life kitu, ale dovolila jsem si přehodit články a dnes vám ukázat mé loňské December Daily album (jde o předvánoční album, kdy dokumentujete každý adventní den). Dokončila jsem ho až koncem ledna letošního roku, a tak se na sítě dostalo jen pár fotek. Tudíž letos přicházím s jednou aktuální prosincovou věcí, která je komplet dodělaná. Doufám, že se inspirace bude líbit. 
 

Dlouho jsem přemýšlela, jaký zvolím formát. Předchozí roky jsem dělala instagramové album a 4x6 album, ale na rok 2018 jsem album koupené neměla. V říjnu jsme se stěhovali a já sotva zaregistrovala, že už začal prosinec. K jeho „výrobě“ jsem se dostala vlastně až během vánočních svátků. Ani v té době jsem neměla jasný plán. Snad jen vědomí, že použiji kolekci Vánoce, později se k ní přidal v aktuální My Life kit Čas kouzel a něco málo z Card kitu Vánoce 2018.
 
Vzhledem k tomu, že jsem chtěla začít tvořit, musela jsem zvolit formát tak, aby mi vystačily věci, co mám doma, tudíž žádné objednávání alba a tak. Přemýšlela jsem tak dlouho, až jsem si vzpomněla na hotový TN v kraftových deskách, který by k vánoční kolekci šel. Následovalo hodinové hledání, kdy jsem díky stěhování nemohla najít, kde jsem mu dala nové místo.
 
Úspěch se dostavil a já mohla začít. Používala jsem povětšinou stejné formáty fotek. Ten největší je polovina 10x15 cm. Nezabere celou stránku a je plno místa na ozdoby, letos bych chtěla vyzkoušet vytisknout fotku v rozměru TNka, čili 11x21. Ježíšek mi donese tankovou tiskárnu, a tak už jen koupit A4 fotopapír. 
 
V kolekci je spousta vellumových kartiček a ty jsem do sešitu přidělávala tak, že jsem kousek jiného velumu ohnula napůl, jednu část přilepila ke kartičce a druhou k sešitu. Netroufla jsem si na okýnka, ale využila jsem je na umístění číslovky nebo nějakého textu. 
 
Na některých stránkách jsem potřebovala i více fotek, proto se osvědčilo dělat koláže 4 fotek na jednu 10x15. Fotka má ve výsledku rozměr 5x7,5cm a je tak akorát. Ani malá ani velká. Ale nevím, co by na to řekla starší generace. 
 
Loňské vánoční přání nebylo nijak složité, a protože mi jich pár zbylo, šoupla jsem jeden originál i do alba. Přilepení je stejné jako u vellumových kartiček a pod něj jsem umístila fotku celé hromady přání. 
 
 
Kdo z vás si pamatuje výsek kočičky, která má kolem sebe vánoční světýlka? No nebyla bych to já, kdybych tu naší můru při zdobení stromečku taky neobhodila světýlky, abych ten výsek mohla patřičně využít. Sice mi focení zabralo více času než samotné zdobení stromečku, ale povedlo se.
 
V celém sešitě není použit žádný extra papír, všechno jsou to jen PL kartičky, někdy dvě malé nebo jen jedna velká. Žádné řezání a kontrolování rozměrů. V tomhle ohledu se album tvořilo jednoduše a rychle. Takže pokud hledáš rychlý způsob DD alba, vem My life kit a začni. 
 
DD album většina z vás dělá asi jen do 24, ale já jedu opravdu celý prosinec až do Silvestra. Přijde mi divné to utnout, když svátky pokračují a vánoční atmosféru vnímám opravdu až do nového roku. Možná ještě chvíli po něm. 
 
A nyní si můžeš album prohlédnout celé ve videu. 
 
Kdo z vás letos bude taky lepit December daily? Jaký formát volíte nebo lepíte jen v rámci velkého PL alba?

3 komentáře:

  1. letos jsem tedy ještě na DD album nesáhla, budu mít co dělat, abych do Vánoc stihla vyrobit všechny vánoční dárky, co mám namyšlené, jinak bude pod stromečkem pusto prázdno. Pokud se ale na DD dostane, tak zvolím asi stejnou cestu-TN deníček a ML kit, tak uvidím, jak to dopadne. Díky za inspiraci

    OdpovědětVymazat
  2. Je perfektní, Alčo ;) TN rozměr je super a s těmi kartičkami vypadá, že i rychlý. Líbí se mi použití kartiček jako přídavné stránky. Já jsem DD nikdy nedělala (letos poprvé, ale zatím mám jen prvního :D ), ale taky počítám s tím, že to bude až do konce měsíce. Přesně jak píšeš, vánoční a sváteční atmosféra je i po Vánocích (a co si budeme povídat, konečně i ta pohoda), takže by byla škoda to utnout a nescrapnout i ty pohodové chvilky po :)

    OdpovědětVymazat
  3. Alčo, úplně perfektní deníček! Obdivuju, kolik zajímavých fotek (bez detí) jsi zvládla nafotit! Já se letos pouštím do svého prvního DD. TNko jsem hodně zvažovala, ale nakonec udělám 15×15 s kroužky. Hodlám to pojmout takovou volnější formou, asi nebude foto na úplně každý den a naopak z hezkých akcí klidně víc. A určitě i celé svátky, to je jasnačka 😉
    Díky moc za skvělou inspiraci 😍

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover