pátek 3. května 2013

DIY barevné svorky

Lea, jako velká puntičkářka, prostě nutně POTŘEBUJE mít sladěno všechno, dokonce i svorky! A dnes nám ukáže v našem pravidelném DIY návodu, jak na to :)


BAREVNÉ SVORKY




Dnešní DIY návod bude velice rychlý :). Ve scrapbookingu i cardmakingu můžeme použít téměř cokoliv, co se nám v dané situaci hodí. Výjimkou není ani klasická kancelářská sešívačka. Jak už některé z vás víte, tak jsem celkem puntičkář a tak se tedy dost často stávalo, že si mi na projekt barevně nehodily klasické svorky. Barevné se mi nepodařilo sehnat, tak jsem se rozhodla, že si je nabarvím sama. Pojďte se podívat jak…

Budeme potřebovat:

  • náhradní náplň do sešívačky
  • alkoholové inkousty
  • horkovzdušnou pistoli ale klidně se obejdeme i bez ní

Nejdříve jsem si vybrala barvy inkoustů a na kuchyňskou utěrku jsem si připravila svorky. Náhradní náplň jsem pokapala jedním odstínem alkoholového inkoustu a nechala zaschnout. 



Inkoust můžete vysušit i horkovzdušnou pistolí, ale tady je potřeba dát pozor, aby se inkoust nezačal spíše zapékat. Tím se totiž na povrchu vytvoří nehezké bublinky a inkoust se pak při použití náplně v sešívačce odloupne. Já jsem tedy nechala inkousty volně zaschnout a trvalo to pár minut.




Při prvním pokusu jsem se snažila inkousty nanášet rovnoměrně, ale moc se mi to nedařilo a navíc je vlastně i zbytečné. Ve finále na projektu nejsou barevné nesrovnalosti vidět a někdy můžou být naopak i žádoucí :)



Takto obarvenými svorkami může připevnit např. vellum, tak jako já, protože jak víme, tak jeho lepení je docela oříšek ;-)






Bezva zábavu!

4 komentáře:

  1. Leo díky !
    Super nápad, jen si musím pořídit ty inkousty :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Leo, děkuji za návod a nápad. Uložím do šuplíčku s názvem až budu mít draky :-)))

    OdpovědětVymazat
  3. tak toto by ma nenapadlo, skvely napad! :)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover