čtvrtek 15. srpna 2013

Guest designer / Emma Stafrace

Přinášíme Vám další díl našeho blogového seriálu "Guest designers 2013" a dnes se podíváme za australskou královnou digitálního scrapbookingu, Em Stafrace. Jsme moc rádi, že Vám můžeme tuto neuvěřitelně vtipnou a milou scrapařku představit.  Seznamte se :)

EMMA STAFRACE
Ahoj, jmenuji se Em, Bydlím na východním pobřeží Austrálie, v nádherné části světa která se nazývá Zlaté pobřeží. Žiji se svým mužem, který často pracuje mimo domov, ale to je v pohodě – zaměstnává mě můj dvouletý syn Tige. Myslím, že bych měla jezdit už jenom na kolečkových bruslích, abych mu stačila...haha.

Po kariéře ve vizuálním marchendisingu a marketingu jsem teď na volné noze a věnuji se grafickému designu. Moje firma se jmenuje Little by Little. Mám také stránku se sketchy Page Drafts a navrhuji sketche pro C.S.I. a Paper Stories. Jsem v kreativním týmu Sissy Sparrows a Studio 68, obě jsou to digitální studia. Momentálně jsem také hostujícím designerem pro 2 Crafty Chipboards. Můj život je hodně hektický – musím stíhat práci, design teamy a taky musím trávit čas s tím mým malým blázínkem a samozřejmě s manžou když je doma. 


Pokud se chcete podívat na všecho co dělám, mám pro vás spoustu odkazů:

Facebook: http://www.facebook.com/justagirlwithideas
Můj osobní Blog: http://www.emisjustagirlwithideas.blogspot.com
Facebook osobního blogu: http://www.facebook/emisjustagirlwithideas
Page Drafts: http://www.pagedrafts.com
Page Drafts FB: http://www.facebook/PageDrafts
Můj Business Blog: http://www.littlebylittlebyem.blogspot.com

Hello my name is Em. I live on the east coast of Australia in a beautiful part of the world called the Gold Coast. I live with my husband who works away alot but thats okay I am busy busy with our 2 year old son Tige, I think I need to wear roller skates though just so I can keep up with him...he he. 

After a career in Visual merchandising and marketing I now run a small freelance graphic design business called 'Little by Little'. I also run a sketch site called 'Page Drafts' and am the resident 2013 sketch artist for both C.S.I and Paper Stories. I am on the creative team at Sissy Sparrows and Studio 68 which are both digital design houses and am currently 2013 guest designer for 2 Crafty Chipboards. So life is very busy juggling commission work, design team work and hanging out with my beautiful busy nutter of a little boy and of course my hubster when he is home.

If you would like to connect with me you can by clicking these links below.

My Facebook Page: http://www.facebook.com/justagirlwithideas
My Personal Blog: http://www.emisjustagirlwithideas.blogspot.com
Personal Blog Fb Page: http://www.facebook/emisjustagirlwithideas
Page Drafts Website: http://www.pagedrafts.com
Page Drafts FB Page: http://www.facebook/PageDrafts
My Business Blog: http://www.littlebylittlebyem.blogspot.com



PROJEKT PRO PAPERO AMO

klasická / papírová verze

digitální verze


OTÁZKY PRO EM

1. KDE NACHÁZÍŠ INSPIRACI K TVOŘENÍ? 
Ooo, je tolik různých míst kde můžete najít inspiraci, ale řekla bych že tou největší je pro mě Pinterest. Je to skvělý nástroj na vyhledávání specifických témat, barev nebo stylů. Moji přátelé ze scrapboového světa – ať už digitálního nebo toho reálného – jsou pro mě taky vekou inspirací. Existuje tolik různých umělců a je těžké se jimi nenechat inspirovat. 

Where do you find inspiration? 
Oooh there are so many many different avenues for inspiration, but I would say my main inspiration would be Pinterest. Its such a fantastic tool to draw specific themes, colours or styles from. I also find my scrapbook friends both in the digital and traditional worlds a huge source of inspiration, there are so many diverse artists out there that its hard not to be inspired by them.

2. JAK VYPADÁ TVŮJ KREATIVNÍ PROCES?
Právě teď bych se nazvala víc digitálním scrapbookerem, ale to neznamená, že mě nebaví trochu se ušpinit. Ráda si vytáhnu papíry, nůžky a lepidlo a udělám si často hybridní verzi digitální stránky. Je pro mě zábava a výzva vytvářet digitální pozadí v tradičním formátu, ale s Photoshopem je snadné rozmazávat hranice mezi digitálním a tradičním scrapbookingem.

How does your creative process look like?
I probably would classify myself more as a digital scrapbooker these days, but thats not to say that I don't enjoy 'gettin' messy wit it' he he. I love to get the paper, scissors and glue out and will often do a hybrid version of a digital page that really speaks to me. For me its fun and at times a challenging process trying to emulate digital backgrounds in the traditional format but with Photoshop being such an integral part of the art scene now its fun to blur the boundaries between digital and traditional scrapbooking.

3. VE KTEROU DENNÍ DOBU SE TI NEJLÉPE PRACUJE?
Ve dne věnuji svůj čas práci na počítači na zakázkách, takže většinou scrapuji, když už mladý pán spí. Je těžké scrapovat, když se ty malé ručičky neustále natahují po inkoustu a lepidle :) Zdá se mi, že práce v noci je stejně víc relaxující, protože všechny ty světské věci kolem domu, jako uklízení, jsou udělané a já mám tak čas si hrát a bavit se.

What hour of the day is the best for creating? 
The day time is spent on the computer working on commissions so I tend to scrapbook mostly when the little mister is asleep. It is way too hard to scrap when little hands are constantly reaching for the ink and glue ;). I tend to find creating at night more relaxing anyway because all the mundane stuff like house cleaning etc is done and I am then free to just play and have fun.

4. MÁŠ NĚJAKOU OBLÍBENOU TECHNIKU?
V digitálním scrapbookingu by to bylo blendování fotek a vytváření embossovaných efektů. V tradičním scrapbookingu pak hraní si s pozadím, šablony a míchání inkoustů. Miluju používání Grafix Rub-onz, ty mi umožňují přidat zábavné kousky do mých projektů ve formě rub-on, zvlášť když nemám zrovna razítko, které by se hodilo. 

What is your favourite technique?
In digital scrapbooking it would be photo blending and creating embossed effects. In traditional it would be playing with backgrounds, stencilling and ink blending, I also love to use a product called Grafix Rub-onz which enables me to add fun content to my projects in theform of a rub-on especially when I don't have a stamp that suits.

5. MÁŠ NĚJAKÝ TIP NA USPOŘÁDÁNÍ SCRAPBOOKOVÝCH POMŮCEK A PRACOVNY? 
Asi bych poradila uchovávat všechny ty věci, které jsou rozlít, jako třeba inkousty někde vysoko a daleko od malých ručiček. Já tyto věci skladuji v šuplících, které jsem koupila v Ikea, a které se skvěle hodí do knihovny Expedit. Na lahvičky s inkousty si lepím štítky s daným odstínem, abych hned věděla, po které barvě chci sáhnout. Všechny Distress inkousty skladuji vzhůru nohama a mám na nich dymo samolepky s jejich názvy. 



Do you have any tips on how to store the craft supplies, and tips about creative spaces in general?
I guess keeping all those spillable, squirtable and inky products up high and away from little hands. I store all those things in drawers that I bought from IKEA and fit perfectly in the Expedite bookcase. I also find labelling the lids of my spritz bottles a great way to see what colour I need at a glance. I also store all my Distress Ink Pads upside down and dyno label each one.

6. TOP 3 PRODUKTY, KTERÉ POUŽÍVÁŠ NEJVÍCE?
Moje nejoblíbenější produkty jsou moje Distress inkousty spolu se šablonami. Miluju to, že s nimi jdou vytvořit zajímavé vzory, zvlášť když se překrývají. Hodně používám svůj počítač, takže mým vůbec nejmilovanějším produktem bez kterého nemůžu žít, je Photoshop. Miluju navrhovat si svoje vlastní šablony, i když zrovna teď si je ručně vystřihuji, takže další velkou akvizicí bude pro mě Silhouette Cameo - už se nemůžu dočkat, haha.

Top 3 Products you use the most and why?
My go to products are my Distress inks paired with stencils. I love how they create interesting qualities especially when overlayed on each other. I do tend to use my computer a lot so probably my all time fave product the one I could not live without would be PHOTOSHOP. I love to design my own stencils however at the moment I am hand cutting them, so the next big acquisition will be a Silhouette Cameo oooh can't wait! he he


.....................................................................................................


U EM V PRACOVNĚ

1 komentář:

Pin It button on image hover