čtvrtek 19. června 2014

Organizace pracovny - OLGA

Šance na nový život…POŘÁD DÁL RECYKLUJI…

Na návštěvu do mé pracovny jsem vás už pozvala.Připadá mi to jako včera, co jsem psala minulý příspěvek. Dny tak rychle utíkají a já mám pořád málo času…spíš to bude ale tak, že jsem asi pomalá a neproduktivní :). 

Malé změny přece jen jsou vidět: podařilo se mi vyměnit košíky různých barev a typů za jednotné:


Ty původní našly místo v nové (opravdu staré, vyčištěné a nalakované) skříňce, kam ukládám různé drobnosti využitelné nejen při scrapování. Mám slabost pro všechny letité věci, často čekají i dlouhý čas na svoji příležitost.


Na workshopy i jarmarky potřebuji nějaké lehké a praktické přepravky, takže ty mají místo pod skříňkou i vedle ní. Vidíte, že jsem zabrousila nejen do domácích potřeb, ale i do obchodu pro řemeslníky.

Kdybych měla možnost, byla bych určitě zákazníkem  tohoto obchodu:
http://www.stampnstorage.com/ Udělejte si čas a podrobně ho prohlédněte. Najdete tam úplně vše, co by se na ukládání hodilo. Všechny typy boxů jsou na míru pomůckám, dají se kombinovat s prověřenými policovými systémy IKEA a zákazníci si mohou vybrat i barevnost…jsme ale v malém rybníčku, musíme si většinou vybrat z toho, co se nabízí u nás…

Miluju papírové krabice a dost jich u mne našlo uplatnění. Z Lidlu je pařížský box, ve kterém jsou písmenka a výseky od Kety, dále hřebíčky a průchodky.


Další boxy jsou z TCHIBA (z Tchiba? Hahaha…tam se prodává káva), hodí se na spoustu maličkostí, které potřebuji mít po ruce, jeden organizér jsem měla dokonce nevybalený asi tři roky, jak se teď hodil :) …



Na provázky mám dva velké stojánky…a potřebuji další
(pozn. PA - právě máme na cestě nové stojánky od Garn und Mehr!)


Ve staré kredenci jsou další krabice: ukrývají vyřezávací a embossovací šablony, velká plata s razítky, zbytky papírů i klubka vln…, za dvířky pak papíry a čtvrtky různých gramáží, bloky a přáníčkové základy, akrylové a akvarelové barvy…


Jeden organizér jsem si vyhlídla u nás v samoobsluze, byl na letáčky, které stejně nikoho nezajímaly. Požádala jsem o něj  jednu z prodavaček a už je zabydlený…na aktuální přírůstky,  se kterými zrovna pracuji. Ani jsem ho nestihla reklamy zbavit.


Původně kuchyňský doplněk také změnil svoji funkci. Na stěně vedle kachlových kamen je obdobný, jenže z plastu, což mne dlouho iritovalo…nějak jsem si ale zvykla. Časem se mi podařilo sehnat dřevěný, jenže čekal a čekal, že ho někdo přišroubuje. Ten někdo stále nebyl…plast tedy zůstal v kuchyni a tenhle dřevěný putoval do pracovny.


Na dalším obrázku jsou tekuté barvy a inkousty, dávám je do plastových košů, nejlépe s uchy, aby se daly pohodlně přenášet z pracovny do pracovny. 


Nad pracovním místem je magnetická tabule z Lidlu, pojme různé nezbytnosti, modré boxy se šuplíčky jsem koupila v prodejně KIK a trvalo skoro rok, než jsem dokoupila další. Bezvadně se stohují a na roztřídění hřebíčků s různými motivy ideální.


Dnes to byl takový pel-mel výlet do dalších zákoutích mé pracovny. Vše se pořád vyvíjí a mění, tak jak přibývají pomůcky a materiál, stále je co přeorganizovávat…děkuji vám za návštěvu…

6 komentářů:

  1. To je taková paráda! Fakt skvělý!

    OdpovědětVymazat
  2. Nádhera, Olinko!! V blízké budoucnosti si budu také potřebovat zařídit pracovnu, tak mám alespoň nějakou inspiraci :-))

    OdpovědětVymazat
  3. Královský prostor pro scrapkrálovnu :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Teda, to je super! Mám rada tieto pohľady do pracovní :-)

    OdpovědětVymazat
  5. To je přímo vzorová pracovna, tam je radost i jenom
    pobýt, nejen tvořit.

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover