pátek 14. listopadu 2014

DIY emboss na skle

EMBOSSOVANÉ LAHVIČKY
Olga Helge

Nenechám bez povšimnutí zajímavou lahvičku, ty opravdu staré a zajímavé mají místo v okně…baví mne pozorovat hru světel a paprsků slunce, které procházejí sklem. 
V pošmourných dnech si musím světélka obstarat sama : svíčky a lampičky dotvoří atmosféru. A aby byla radostnější a slavnostnější, přemýšlela jsem, jak na to :). Rozhodla jsem se vyzkoušet použití inkoustů a embossovacích prášků na sklo…a šlo to.


Pokud si budete chtít také vyzkoušet, budete potřebovat:


Pomůcky

Lahvička
 inkousty Adirondack
polštářek s aplikátorem

Na omytou a odmaštěnou lahev naaplikujeme inkousty, můžeme kapat přímo z lahvičky, nanášet polštářkem, případně použít blending či líh. Barvy zapouštíme podle fantazie, necháme  se okouzlit vzniklým dekorem.



Po zaschnutí naneseme na razítko VersaMark či podobné medium a otiskneme na lahvičku. Je lepší použít silikonové či samotné gumové razítko, je ohebné, a také raději větší, jednodušší vzor…přece jen po povrchu dost klouže. Zasypeme embossovacím práškem, oklepeme, sfoukneme přebytečný prášek a zatavíme.



A co vy, zkoušeli jste také použít scrapbookové pomůcky na netradiční povrchy? Pochlubte se v naší galerii.

2 komentáře:

  1. Symapticky napsaný návod se zajímavým výsledkem. Líbí se mi, že tahle technika je velice variabilní co do barevnosti, motivů a jejich kombinací...na své si přijde doslova každý! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ehm...sympaticky, samozřejmě...

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover