čtvrtek 9. dubna 2015

Co je nového...

Denisa

Poslední dobou se mi zdá, že se vše kvapně mění a ani já nejsem výjimkou. Zmítám se sice stále v mixed media moři a zkouším různé plavecké styly ,ale tentokráte už podezřele dlouho jedu na vlně art journalingu a zároveň pomalu ale jistě padám do tajemných vintage hlubin. A je to překrásný pád!


Takže pro mého muže je zcela nepochopitelné, že místo obvyklého jarního běsnění ohledně nutné obnovy garderoby se  jeho žena vydává (mnohdy už radši potajmu) na pravidelné adrenalinové papírolovy do antikvariátů. Naštěstí v našem malém městečku jsou hned dva, tudíž větší šance pro mou dušičku býti v sedmém nebi.

Tentokráte se moje duše tetelila blahem hned několikráte. Dostal se mi totiž do rukou Živočichopis pro střední školy (už jen ten název je opojný) z roku 1933,  Atlas ptáků a Encyklopedie motýlů. Je tedy nabíledni, že se u mě nyní chtě nechtě nabažíte všelijakého ptactva a havěti. Budu se muset krotit :), ať z toho není fauna kýč. 


Jak už jsem zmínila prve, zcela mě fascinuje dávno zašlá minulost a především ta zachycená okem fotoaparátu. Nemluvě o tajuplných lidských osudech postav ze starých nádherných fotek. Těch se mi zdařilo ukořistit (k mé šílené radosti) taky nemalý počet. Sbírka vesele roste. I když nějak nechápu, že takové rodinné skvosty je někdo vůbec schopen dát všanc do antikvariátu. Na druhou stranu, díky Bohu za to.


Nemohu říci, že bych trpěla dostatkem času. Jediné čeho se mi nyní již dostává podstatně více je mé milované  denní světlo. Zimu jsem sice přežila dietně s jednou lampičkou se studeným světlem, ale to není to pravé, ořechové. Už žádné zkreslené barvy a panika při prvním ranním pohledu na noční projekt :). A když už jsem u těch čarokrásných barev, momentálně se nechám unášet na tyrkysovo oranžové vlně. 


I mé uši nečekaně dostaly zcela novou inspiraci v podobě neskutečně krásných  melodií skladatele, který si říká Dexter Britain. Tyto andělsky líbezné tóny moderní klasické hudby jsou jako stvořeny k pohodovému tvoření něčeho krásného. 

Co se týče mých milých povinností - momentálně pracuji na mixed media LO Tyrkys pro Papero amo DIY, takže jenom zběžné foto, jak to nyní vypadá na mém pracovním stole, těsně předtím než se relativní pořádek zvrhne v divoký chaos :). Jak to celé dopadlo, brzy uvidíte. 

 

Spousta dalších projektů je již hotova, ale čeká teprv na zveřejnění, takže jen malá ochutnávka… 

Včera jsem dokončila visačku v něžném kabátku. 


No a na finální ideu a dokončení čeká ještě shadow box a v plánu jsou i dětské botičky v rámu. Čerstvě mi srdce plesá nad novým zahraničním DT členstvím. Bude více zajímavé práce, zábavy a nových zkušeností  :) Nuda tedy nehrozí. K nakouknutí kousek LO. 


Krom jiného mám tu čest se účastnit skvělé mezinárodní akce Putovní art journal a už nyní se nemohu  dočkat léta, kdy se mi ten můj AJ vrátí plný nádherných vpisů od zainteresovaných mixed media autorů.


Zbývá ještě nejnovější přání, dokončené dnes speciálně k tomuto článku :)


A copak je nového u Vás? Samozřejmě kromě toho, že jsme zas všecky o pár týdnů krásnější a moudřejší?! Všem přeji nové a krásné zážitky a pamatujte, že štěstí se rodí v hlavě! Ostatně já na to taky někdy zapomínám :)

7 komentářů:

  1. Deniso, ráda jsem nakoukla na tvé novinky...příjemné počtení i kochání

    OdpovědětVymazat
  2. dekuji za ranni pohlazeni na dusi ... obdivuji tvoji praci a vsimla jsem si, ze jsi trosku "postarsila" styl a moc ti to svedci! a gratuluji k zahranicnim uspechum, kdo umi, ten umi :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné .... mám ráda tento styl....

    OdpovědětVymazat
  4. zo všetkého najviac obdivujem odvahu použiť tie krásne staré fotky a papiere z kníh reálne v projektoch :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Máš správně barevnou náladu a spoustu pokladů, takže je jasné, že se máme nač těšit. :)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover