pátek 30. října 2015

DIY prošité stránky

PROŠITÁ STRÁNKA
Irena

Viděla jsem krásně vyšité kartičky u Papero amo na facebooku a obdivovala jsem trpělivost, s jakou ženy vyšívají kartičky do Projectu Life. Doby, kdy jsem vyšívala obrazy, sahají do hluboké historie a pokud něco šiju, tak leda na mém kamarádovi šicím stroji, proto jsem si řekla, že si „ušiju“ jednu stránku do alba. V pondělí 28. září byl státní svátek a my jsme se celá rodina vydali do ZOO :)

Liberecká ZOO je nejstarší v naší republice a je to tak akorát hezká procházka. Děti už nejsou děti, ale rádi hrajeme hru na procházku rodičů s dětmi a na konci nesměla chybět ani návštěva kozího výběhu :)


Vytiskla jsem si na své další kámošce - tiskárně Canon Selphy koláže ve velikosti kartiček 7,5 x 10 cm a našla jsem si nitě, kterými jsem chtěla stránku prošít.


Jako první krok, který dělám u téměř každé stránky, bylo nařezání bílých kartiček do všech kapes. Přidala jsem fotky a rozvrhla jsem si barvy, kterými kartičky prošiju, aby se mi to hezky střídalo.


Půlku kartiček jsem prošila světle zeleně – krásná barva, ale na fotkách s tou světle fialovou téměř neviditelná… Druhá polovina byla orámována fialově a šila jsem to co nejvíce křivě :) Střídala jsem rovný a entlovací steh.


Tady se přiznám dobrovolně, ale nejdříve vám dám správný návod na ušití nápisu :) Dolní nit navlečete v barvě nápisu, který chcete vyšít. Na rubovou stranu si nakreslíte písmena a hezky je postupně „vyšijete“ po obvodu. No… komu by se chtělo dávat jinou spodní nit, když mám stálou bílou :) Musela jsem to ušít bez předlohy a z lícové strany, takže to není úplně až tak rovné, ale říkejme tomu záměr autora… třeba.


Kartičku, kde mám text, jsem si samozřejmě nejdříve natiskla a pak jsem ji obšila. To by v tiskárně mohlo dělat paseku. Vložila jsem kartičky na své místo a moudře jsem se zadívala :)


Volné kartičky jsem si vyšila jednoduchými listy a stonky budoucích květin. Není to nijak precizní, protože si nic nepředkresluji, to by pak moc dlouho trvalo :)


Kartičky a „stonky“ jsem doplnila samolepkami – mými oblíbenými. Práce s nimi je velmi rychlá a v podstatě to není žádná práce.


Tady jsou jednotlivé kartičky a nápis ZOO jsem nakonec ještě uvnitř prošila entlovacím stehem.


Hotová kartička vypadá takto, doplnila jsem pouze enamelovými tečkami. 


Je to takové malé oživení mého Projectu Life. Příště pro lepší názornost budu šít výraznějšími barvami :) Projectu Life zdar a práce na deníku mého a doufám, že i vašeho života je to nejlepší, co nás mohlo potkat!

4 komentáře:

  1. Stránka vypadá čučavě a je to zase něco jiného. Šikulka!

    OdpovědětVymazat
  2. Tý jo, to obšívání vypadá suprově!! Skvěle zvládnutá práce se šicím strojem a bezva inspirace!

    OdpovědětVymazat
  3. nechápu ... na šicím stroji bych si přišila prst, když už bycho ho vůbec rozchodila ... jsi dobrá!

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tohle je krásná práce. Obdivuji kvalitu sítí a celkovou kompozici. Použití barev je krasné, jemné a přesto hravé. :-)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover