pátek 19. srpna 2016

Zápisníky / JANA V.


Pro scrapařku je zabalit si dovolenou NĚCO na zápisky často oříšek. Někdo zvládá tvořit album z dovolené přímo na místě a ještě čerstvé fotky tiskne třeba na Canon Selphy, někdo si zdobí předem udělané album, někdo až po návratu a někdo má minimalisticky jen malý zápisníček s neúhledným obsahem. Třeba já:-)




S mužem jsme cestovali prakticky jen nomádským způsobem a ve stanu, takže na nějaké scrapování na cestách rozhodně nebyl nikdy čas, maximálně večer pár zápisků z daného dne. Pro tento účel jsem už na naší první dovolenou vytvořila cestovní deníček. Je to obyčejný dozdobený zápisník z papírnictví. Zápisník nebyl určen jen na jednu dovolenou a tak na titulce postupně přibývaly destinace z Dymo štítkovače. 


Jakmile byl po letech plný, na hřbety přibyl, rovněž ze štítkovače, časový údaj.


Další deníček vznikl opět v mých oblíbených barvách.



Musím říct, že jsem strašně překvapená co deníčky na cestách vydržely. Vůbec jsme je nešetřily, povaly se leckde a výzdoba se neponičila. Jasně, jsou ošoupané (cestovní patina), ale nic se neodlepilo. Na ochránění vnitřních stránek jsem pamatovala už při výrobě a opatřila deníčky stužkou aby se v batohu nerozevřely. Na hřbety by se tužší scrapová čtvrtka lepila špatně, takže v prvním případě jsem řešila takovou tou hnědou papírovou lepenkou z papírnictví a v druhém washi páskou. A tady jeden pro změnu necestovní zápisník, ještě „neochozený“.


Použila jsem na něj zápisník z Lidlu v šílené růžové barvě. Co mi ale při nákupu nedošlo je, že mě tím pádem čeká i výměna růžové gumičky, ale nakonec to šlo dobře.

A do čeho si na cestách i jinde zapisujete vy? Dnes je tolik krásných hotových deníčků a diářů, že prakticky není třeba nic vyrábět, ale zase to kouzlo vlastního dílka...

5 komentářů:

  1. Krásné!! Já stále hledám vhodné sešity na prázdninové deníky - jelikož jsem si ve škole pro děti 1. a 2. ročníku vymyslela prázdninové deníky, tak musím jít sama příkladem. Vloni vznikl první a letos další kus. Jsem nadšená, jen je to takový moc nafouklý kroužkový sešit. Snad se mi na příští rok povede sehnat něco vhodnějšího :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné! Vsadím se, že z něj cítíš vůně, chutnáš chutě a slyšíš zvuky prožité ... Já svůj cestovatelský deník v časech dobrodružných neměla, teď zapisuji centimetry, počty zubů a tak podobně (ovšem s láskou! ale na to jsi už připravena ... jen nevím zda máš dost velký notes! ☺), ale až zas budem trajdat světem víc, určo si něco pořídím!

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné! Vsadím se, že z něj cítíš vůně, chutnáš chutě a slyšíš zvuky prožité ... Já svůj cestovatelský deník v časech dobrodružných neměla, teď zapisuji centimetry, počty zubů a tak podobně (ovšem s láskou! ale na to jsi už připravena ... jen nevím zda máš dost velký notes! ☺), ale až zas budem trajdat světem víc, určo si něco pořídím!

    OdpovědětVymazat
  4. Všechny tři vypadají skvěle! :)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover