čtvrtek 13. června 2019

Cestovní deníček z Dánska - část druhá / MIRKA

 Těšil se někdo na pokračování našeho výletu z Dánska? Doufám, že ano, protože jsem se kousla k dokončení a tady je, tlusťoch jeden ;)  (první díl hledej tady)



Nakonec jsem si ho pěkně vykrmila a je to pořádný macek. Jsem ráda, že se dá dovřít. Takže si píši poučení pro příště a to červenou a dvakrát podtržené. Buď dělat vrchní desky až nakonec, anebo pokud na začátku, tak potřebuji alespoň 2x širší hřbet, než je tloušťka vnitřních listů.

Rozdělovače dnů v deníčku jsem opatřila číslami z této abecedy. Tu jsem používala i na nápisy jednotlivých měst a míst, která jsme navštívili.

V minulém článku jsem skončila stránkou s Nyhavnem a dnes tedy pokračujeme dál. Vyzkoušeli jsme i půjčit kolo, ale jinak jsme procházeli Kodaní hezky pěšky, za den našlapali 24 000 kroků a já neustále děkovala za své pohodlné boty, které jsem si před odjezdem z ČR na poslední chvíli pořídila. Ale zpátky k papíru…

Stránka s vellumem má naembossované bílé obláčky, víc nic. Tady jsem se držela svého původního plánu, aby bylo zdobení co nejjednodušší.


Pořád používám materiál z kolekce Naše dny, výseky z ML kit květen/červen 2018 a kartičky z kolekce Na kole.


Velká fotka opět v akci, ty jsou prostě boží a deníček krásně oživí. Na protější stránku jsem potřebovala nacpat fotek víc, takže jsem je poskládala do harmoniky. Je to super, ale pak se člověk nesmí divit, že ten deníček tak rychle kyne, že jo ;)



Okénka na tuto dvoustránku jsem měla připravené už před výletem a sešitím. Má představa byla, že tam pak napasuju fotky s námi. Tak trochu se to povedlo, i když ne úplně, jak jsem původně zamýšlela. Ale o tom to tvoření je, něco se povede, něco moc ne.


A tady odhalení celých fotek.


Kapsička na fotku nádraží a cestovní lístek je vyrobená z PL kartičky Naše dny. Šití je falešné, pro úsporu času jsem šila tentokrát fixkou.


Další kapsička a štítky s fotkami, tentokrát rovnou 3.



Černobílá malá abeceda, kterou jsem si ulovila z obchůdku ve výprodeji je z tohotoaršíku. Určitě ji máte doma také. A srdíčko jsem zas vyloupla z výseků z page kit 4/2018


Tady jsem si nechala papír trochu delší a po narýhování vznikla odklápěcí stránka. Tu jsem použila v deníčku víckrát. Dají se tam schovat další fotky a tady i krátký journaling.





A pro veliký úspěch další odklápěčka. Most jsem původně chtěla vyšít, časová tíseň mě donutila ho jen namalovat. Šití nechávám na příště.

Vodopád číslo 2 z fotek a kartičky s journalingem. Vellumová stránka zůstala bez fotky, jen decentně odzdobená průhlednými srdíčkami. Pruhovanésrdíčko je ze sady vellumových výseků.


Další stránky jsou už dělané opravdu jednoduše, už žádné vodopády, odklápěčky, ani harmoniky. Jsem ráda, že se deníček teď dá tak-tak zavřít.





Úplně poslední 3D stromeček jsem si ale neodpustila :)
Hurá! Jsme doma.


Krátké shrnutí výletu (ještě nedokončené) nesmí chybět.


A ještě něco…Bylo to báječné!


Tak jak se vám cestovní deníček líbí? Taky se na něj chystáte z letošní dovolené? Já doufám, že ano a že nám ho pak ukážete v naší facebookové skupině. Už teď se těším :)

VIDEO

Mějte se krásně a užívejte léta!

14 komentářů:

  1. Miri,tak to je fakt super deníček plný nápadů....musim se konecne naučit tisknout tyhle velké fotky do TNka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivi, ty velké fotky jsou jednoduché. Normálně si uděláš koláž v programu, jak jsi zvyklá. Poměr stran 3:2 a při tisku akorát nastavíš tisk na A4 papír. To je vše, žádné složitosti v tom nejsou ;) Na A4 vyjdou 2 tyhle velké fotky do TN vedle sebe a ještě tam zbyde místo na kraji pro dvě menší ( cca 10*7,5) pod sebe. Určitě to zkus. Foto papír jsme koupili za pár peněz v obchodním řetězci na L a má fakt perfektní kvalitu, až jsem byla překvapená.

      Vymazat
  2. Moc se mi líbí jak jsi použila materiál z různých kitů, ale dohromady to vypadá skvěle 🤩 a ta abeceda je boží, tu si musím pořídit 😁 výlet musel být úžasný, závist 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, děkuji :-* Ano, bylo to boží. Hlavně jsme byli po tolika letech poprvé bez dětí na 4 dny, a stihli jsme toho strašně moc pochodit :-D

      Vymazat
  3. Miri, máš to fakt krásné! Už ta první část mě okouzlila a pokračování je opět perfektní. Úplná studnice nápadů jsi 😁😘

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baruš, děkuji moc. Já mám vždycky takovou radost, když se můj výtvor někomu líbí, příp.že v něm najde něco, co by si chtěl taky zkusit. Děkuji ještě jednou :-*

      Vymazat
  4. Krásny denník, kopa super nápadov (tie moje sú vždy nejaké fádne, musím sa nabudúce inšpirovať). Aké papiere si použila? Veľmi sa mi páči ich farebnosť, podľa mňa super výber na cestovanie. Ja sa na jeseň chystám do Petrohradu a budem si vyrábať vlastný zápisník.
    Andrea T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrejka, ďakujem ;) Papiere sú taký mix, čo som našla farebne hodiace sa v mojich zásobách. Niektoré sú Kaisercraft https://www.paperoamo.cz/kaisercraft-hide-seek-wild-fields/, dve boli od Studio Forty a potom tam bolo veľa jednofarebných. Odporúčala by som Ti omrknúť aj túto sadu od Studio Forty Hello world https://www.paperoamo.cz/vyhledavani/?string=studio+forty+hello+world tá sa mi veľmi páči ako základ pre denníček ;)

      Vymazat
  5. Super denník, Mirka. ANi sa nedá vypichnúť top nápad, bo ich tam je kopa. Skvelé farebne a zdobením, skrátka FANTASTICKÉ! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Úžasné a spousta skvělých nápadů!

    OdpovědětVymazat
  7. Miri uzasne album, ukladam napady, co stranka to neco orginalniho. A jako ten namalovany most, ooo. To ja jsem na malovani leva:-) vylet to musel byt bozi

    OdpovědětVymazat
  8. Annie, děkujiii, ano, bylo to moc hezké cestování, užili jsme si to maximálně ;)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover