úterý 18. června 2019

PAGE KIT projekty / KATKA

Zdravím vás opäť po dlhšej dobe a prichádzam s dávkou inšpirácie z júnového Page Kitu. Hneď na začiatku musím povedať, že tento kit je skutočne jeden z mojich obľúbených. Tie farby, tá letná atmosféra, bol to taký prvý závan leta v nekonečnej daždivej jari. Skrepla som si z neho zatiaľ tri dvojstránky v traveler's notebooku, ale isto som ešte neskončila.
 

Prvý layout
 
Môj manžel nedávno na výlete v mojej neprítomnosti kúpil tomu nášmu šťastnému dieťaťu prvú zmrzlinu, ktorá bola celá len a len jeho. Ja som doma upratovala a on mi zatiaľ posielal kopu fotiek Šimona sústrediaceho sa na radostný akt lízania zmrzliny. Keď som videla ozdoby v kite, bolo mi jasné, že tie fotky budú už čoskoro v albume. 
 
Na túto stránku som si vzala žltý bodkovaný papier, asi môj najobľúbenejší z tohto kitu. Ja túto farbu proste môžem. Keďže som sa nevedela rozhodnúť, ktorú foto vybrať, vytlačila som hneď tri a to v rôznych formátoch tak, aby sa vošli na stránku pod seba. Papier som narezala a nalepila na obe strany, na pravú len tenší pruh. Fotky som umiestnila vertikalne na pomedzie podkladového a žltého papiera. 
 
Na ľavej strane som sa rozhodla umiestniť nadpis a použiť v ňom čo najviac ozdôb z kitu. Zmrzlinové chipboardy perfektne poslúžili, doplnila som ich písmenkami, ktoré boli ku kitu, nalepenými na vodovkovom prúžku z archupapierových výsekov, bielymi písmenkami z mojej zásoby a dátumovkou na jednom zo štítkov z kitu.
 
Na pravú stranu to pre vyváženie chcelo trocha ružovej, a tak som použila opäť abecedu na kruhový výsek z archu zo štítkami. Potom som zvyšok stránky zaplnila journalingom o tejto pre nášho syna tak radostnej udalosti.
 
Druhý layout
 
Teraz nastal čas na dovolenkové skrepovanie. No a keďže tento rok nám zatiaľ nebolo dopriate a TNko z minuloročnej dovolenky už volalo po dokončení, vytvorila som ešte dva layouty z našej prvej rodinnej dovolenky 2018. Tento layout je o tom, ako sa Šimonovi páčilo v bazéne. Vytlačila som dve horizontálne fotky a opäť ich umiestnila pod seba, tentokrát na ľavú stranu. 
 
Ako podklad som po dlhom vymýšľaní zvolila ružovo-biely papier, pretože ten vytváral najlepší kontrast s fotkami a tá modrosť vody tak pekne vynikla. 
 
Potom prišli na rad nožnice a dva papiere z kitu. Vystrihla som zopár slnečníčkov, plávacích kolies, ale aj šľapky, či klobúk. Pokombinovala som ich s papierovými výrezmi a rozostavila rôzne po oboch stranách layoutu. 
 
Nadpis som vytvorila spojením papierového výrezu z tohto archu a pečiatok. Poprekladala som to ešte rôznymi citoslovcami špliechania a čľupkania s použitím písmeniek. Mäkčene som doplnila bielym gélovým perom. Ešte poriadna dávka journalingu a hotovka.
 
Tretí layout
 
No a pomaly prichádzame k poslednému layoutu. Ten je opäť dovolenkový, ale tentokrát trocha iný. Zo šuflíka som vytiahla veľkú fotku, ktorú som dala vytlačiť už dávno a zatiaľ pre ňu nenašla využitie. Chvíľu som uvažovala, ako tú obrovskú fotku natrepem do TNka, keď v tom ma osvietilo, vzala som nožnice a obstrihala tých mojich dvoch chlapov v hojdacej sieti. Pol fotky išlo síce do koša, ale boli na nej len nejaké tie palmy a zopár nič netušiacich dovolenkárov v diaľke, tak ma to až tak netrápilo.
 
Po oboch okrajoch som nalepila pásy papiera z kitu, je síce vzorovaný, ale veľmi jemný, takže len podčiarkuje celkový layout a neberie na seba príliš veľa pozornosti. Fotka je úplnou dominantou layoutu. Dozdobila som ju tromi slnečníkmi, ktoré som vystrihla z jedného z papierov. Vpravo som umiestnila zhluk ozdôb – kombináciu vystrihnutých prvkov a papierových výrezov.
 
Nad fotku som dala ešte žltú bublinu a na ňu nalepila výsek „pohoda“, lebo to bolo presne to, čo sa v tom momente dialo v tej hojdacej sieti.
 
Tak a to je nadnes odo mňa všetko. Snáď som vám okrem letnej atmošky priniesla aj trocha inšpirácie. Pre mňa bol úžasnou inšpiráciou tento mesiac aj samotný kit. Tak príjemné tvornie a dovidenia nabudúce.
 Katka

8 komentářů:

Pin It button on image hover