úterý 4. června 2019

PAGE KIT projekty / MIRKA


Jupí, holky přivolaly s červnovým page kitem opravdové léto. Ale ta úplně nejvíc nejlepší zpráva je, že ho máme v tomto momentě ještě celé před sebou. Hlavně nezapomenout vše řádně dokumentovat, ať máme co scrapovat. Já jsem si s tímto kitem zavzpomínala ještě na léto loňské a vytvořila 3 stránky.


Stránka 1

Loni byly vedra už v květnu a když je takhle hezké počasí, rádi chodíme po škole na zmrzku, kterou prodávají hned vedle školy. Kromě toho, že se tam setkáváme s ostatními známými ze školy, taky si užíváme chvilku pohody a slaďoučké zmrzky.


Pro tuto stránku jsem si vystříhala několik pestrobarevných slunečníků a rozmístila je na čtvrtku s tečkovaným rámečkem. Vypadalo to fajn, ale něco mi tam chybělo. Možná jeden velký slunečník? Moc dlouho jsem nad tím nepřemýšlela a rovnou na čtvrtku nakreslila jen tak od oka velký kruh a paprsky a akvarelovými pastelkami vybarvila jednotlivá políčka. Použila jsem i vodní štětec na rozmazání barev a musím přiznat, že jsem měla trochu obavy, jestli to čtvrtka snese, ale bylo to úplně v pohodě.


Pořád přetrvává má závislost na pěnové pásce a ani tady jsem se bez ní neobešla a podlepila s ní některé slunečníky.


Z výseků jsem si vybrala ,,konečně léto” a ,,zmrzku prosím”. No a samozřejmě taky hlavní hrdinku této stránky - zmrzlinu v kornoutu. Kolem velkého slunečníku jsem pak ještě nalepila nápis z této malé abecedy. Písmena jsou na takovém tvrdém papíru a byla jsem překvapená, jak perfektně se s nimi pracuje. Většinou mám s malými písmeny na tenkém papíru problém, že se mi protrhnou, nebo se nedají odloupnout z archu bez poškození, ale tyto jsou opravdu parádní. Přežily bez újmy i přemísťování :) 
 
Na finální úpravu jsem použila bílé tekuté enamelky a bílou gelovku a potečkovala pár slunečníků.


Stránka 2

Na druhou stránku jsem použila čtvrtku s lístkovým rámečkem a taky rozstříhala tu ,,velkoobrázkovou”, u které jsem si zavzpomínala. Plavky na ní mi totiž úplně připomněly dětství a vystřihovánky s papírovou panenkou s převlékacími papírovými šaty. Taky jste takovou měly? ;)


Ke dvěma fotkám umístněným horizontálně jsem přidala výseky, vystřihovánky a ozdoby do vertikály. Journaling se mi tam už nikam nevešel, jenomže já o něj nechtěla přijít. A tak je nakonec napsaný kolem fotek. Blbě se to čte, ale je tam :)



Stránka 3

Třetí stránka je trochu jiná. Trochu pomačkaná, trochu umazaná, trochu hravá, prostě taková klučičí.


Na začátku mi bylo jasné, že chci použít zbytek barevně pruhované čtvrtky. Postaršovačem jsem párkrát projela okraje, na některých místech trošku i natrhla. A pak mě napadlo, jak by to vypadalo, kdybych tu čtvrtku zmačkala? Ano, chce to opravdu hodně odvahy, protože tenhle krok se už zpátky vrátit nedá. Já se odhodlala!


Pod barevný pruh jsem pak nalepila kus tmavé čtvrtky s nápisy z vlastních zásob a pod to pruhy z hořčicové čtvrtky opět protáhnuté postaršovačem papíru. Z úplně posledního zbytku pruhované čtvrtky jsem raznicíještě vysekala kolečka a navlékla je na 2 šnůrky, které ,,drží” uprostřed štítek s nápisem dvojka.



Barevně mi přijde tento kit hodně univerzální. Kluci se mi s ním scrapovali parádně a myslím si, že holkám bude taky moc slušet ;) Hodně se mi líbí krémový podtón na ,,bílých” čtvrtkách, je to zas něco jiného. A jak jsem ze začátku koukala trochu křivě na barevný odstín hnědé, tak jsem si ho pak po použití docela oblíbila. Jó, ty předsudky jsou mršky.

Užívejte léto, ale nezapomeňte tvořit, ať se máme čím kochat v našífacebookové skupině ;)

10 komentářů:

  1. Miri, zase parádička! Veľký slnečník je absolútne úžasný, to skúsim! Mvožem? ;) Ale určo nebude tak krásny ako ten tvoj. Na druhej stránke sa mi páči, ako si sa vysporiadala s kompozíciou ... ten papier je nádherný, ale vobec nie ľahký na využitie. A tretia stránka? Super hravá, naozaj!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, dakujem moc 😘 Jasne, ze mozes slnecnik tiez skusit, budem rada ☺️ a krasny urcite bude a hlavne bude tvoj ❤️

      Vymazat
  2. Mirka wow! Neviem sa rozhodnut, ci viac zeriem ten tvoj mega slnecniky, alebo to ako si pokrcila ten papier. Si klenotnica napadov. Vdaka za kopu inspiracie😍!

    OdpovědětVymazat
  3. Wau! Dokonalé stránky. Jedna hezčí než druhá. ❤️

    OdpovědětVymazat
  4. Eliško, děkuju moc :-) Potěšila si mě ;-*

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné stránky! První si s dovolením liftnu, ta mě úplně dostala 😉

    OdpovědětVymazat
  6. Parádní inspirace! Všechny stránky jsou skvělé!

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover