pátek 7. června 2019

Pokus o "zabití" kitu / JANA S.

Jak jsem ještě stále „nezabila“ květnový PAGE kit
Možná už máte doma balíček s novými kity, já na ten svůj pořád čekám, ale nudit jsem se zatím nestihla. Jak jsem už psala na FB a u sebe na blogu, papíry od Heidi nepatří k mým TOP oblíbeným, ale když jsem květnový PAGE kit vzala do ruky, mozek začal pracovat jak divý … a při scrapování (nebo vybírání fotek) mě napadaly další a další stránky. Jen kdyby bylo víc času! Některé jsem již sdílela v FB skupině, dnes vám ukážu další 3 a jednu „bonusovou“ PL-kovou stránku.
 

První stránka byla jasná. Růžový puntíkatý papír mi totálně připomněl jahody a naši – dosud nescrapnutou – rodinnou akcičku: samosběr z loňského roku. Fotek bylo jako vždy až-až, povedlo se mi je zredukovat jen na 3+1 (tato fáze byla opět nejdelší z celé tvorby, grrr). Seřadila jsem je v horní části stránky a journaling umístila na vellum doprostřed stránky. Celou stránku jsem zarámovala „jahodovým“ papírem, a protože k akci patřily i krásné fotky máků od našeho tatínka, využila jsem i novinkovou šablonku máku. 
 

Krom toho na stránce najdete:

  • jahody ze čtvrtky z PAGE kitu 9/2018 – v eshopu už není, ale jahodových se určitě pár najde ve všech vašich syslírnách ;)
  • zelenou PA abecedu z Extra kitu 5/2018
  • růžovou PA abecedu z ML kitu 9-10/2018
  • puffy abecedu od Pinkfresh Studia, na eshopu bohužel už vyprodanou

Jednoduché, že? Pojďme dál. Když jsem dodělávala tuto stránku, ukazoval mi manžel nové fotky a mezi nimi byla mini série hrozně hezkých sourozeneckých fotek. Potřebovala jsem je hned scrapnout, ale barevně moc ke kitu nebyly. Tedy, na první pohled. Při lepším kouknutí jsem věděla, že použiji žlutou čtvrtku a také kousky té jahodové – přece jen, pěkný zbytek tady ještě mám, že? Rozhodla jsem se vyzkoušet si něco na způsob Steffi Ried – jeden tvar na milion způsobů. Do čtvrtky jsem vyřízla pár koleček různých velikostí, některá podložila, jiná vyplnila a nějaká kolečka přišla i do horních vrstev. Podkladová čtvrtka je z PAGE kitu 2/2019.
 
Pro dosažení textury jsem vyšívala – křížky na žlutou čtvrtku jsem dělala podle jejího vzoru, na velké fotce jsem je jen zopakovala.
 
Tady je výčet použitých PA ozdob (a že jich tam není zas tak málo):
Třásnička je DIY. Nějak je poslední dobou motám ráda.
 
Červená čtvrtkas písmenky mě přitahovala od začátku, ale nejdřív jsem nevěděla, na co přesně ji použiji. Pak jsem si ale vzpomenula na jeden (z pořád ještě mnoha) nescrapnutých týdnů v PL 2016 (!), u kterého mě zastavilo množství červené na fotkách … a také množství fotek jako takové. Přijala jsem to jako vnitřní výzvu a řekla si, že ten týden dám. Při promazávání fotek a plánování stránky jsem narazila na slony a cirkus – a nápad byl na světě. Třetí stránka se jmenuje Cirkus a je o tom, že jsme tam ještě nešli. Pro mne naštěstí.;) To mi ale nebránilo využít červenou a žlutou čtvrtku, nařezané do paprsků, které mají evokovat střechu cirkusového stanu. Kvůli kompozici jsem „střechu“ upravila do obdélníku a fotku umístila na navrstvené PL kartičky. Protože jsou barvy střechy tak intenzivní, bylo jasné, že na stránku už použiji minimum barev a snažila jsem se zdobit hlavně bílou a špetkou černé.
 
Některé materiály čekaly na své využití celkem dlouho, ale asi to tak mělo být, s celkem jsem velmi spokojená (ano, Adél, napsala jsem to!).
  • slůně z PAGE kitu 5/2019 jsem si při vybalování kitu vůbec neuměla představit na stránce, ale sem prostě muselo! Rovněž vlaječka byla na mne trochu barevnější, ale stačilo otočit na druhou stranu a super ozdoba přesně na tuto stránku byla na světě

  • a hvězdičky z PAGE 7/2017 a ze srpna 2016
  • podkladová čtvrtka je ze stejné kolekce jako papíry v květnovém kitu
    PL-kovou protistranu jsem pojala velice jednoduše. Jednak bylo dost různých fotek, a navíc jsou – přes přemíru červené – hodně různorodé a různobarevné, že nebylo možné s barevným schématem příliš experimentovat. Stránka je tedy „černobílá“ s žlutými a červenými akcenty. Odstřižky papírů z předešlé stránky jsem použila jako podklad pod fotky a zdobila jsem pouze samolepkami.

Přesto, že jsem z kitu udělala (zatím ?) 5 layoutů a jednu PL stránku, pořád jsem ho „nezabila“. Materiál mám určitě ještě minimálně na 1 stranu, ne-li 2, ale zítra už jdu do Zásilkovny pro nový balík … tak nevím, zda ho opravdu „killnu“. Pokud jste dočetly až sem, moc děkuji, a přeji vám krásný víkend!
Jana

21 komentářů:

  1. Jani tak toto je D.O.K.O.N.A.L.E. ❤️ Jedna krajšia ako druhá. Ešte sa budem dlho kochať a asi sa nechám aj inšpirovať 😉😘

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vieš, akú mi tým urobíš radosť? 😍 Ďakujem ❤️

      Vymazat
  2. Tys ho tak nádherně zabila! <3 <3 <3
    Jedna stránka lepší než druhá! Asi u mě vede ta druhá s kolečkama...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kuji, Maruško ❤️ No právě nezabila... 🙈 Ale spokojenost, určo lepší než nic 😉 Kolečka se líbí i mému muži!

      Vymazat
  3. Jani, to je taká nádhera, milujem tvoj štýl :-* Stále dokola prezerám jednotlivé layouty a nechápem nad tými detailmi, ako to vieš krásne zladiť a skombinovať do dokonalosti. Teším sa moc na ďalšie tvoje výtvory ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mirka, si zlatíčko, ďakujem ❤️ Veď ty si veľký originál a nemyslím si, že by si s detailami a doťahovaním mala akýkoľvek problém 😉

      Vymazat
  4. Jani, ty si masina! Jedna krajsia ako druha👍🏻 Moja osobna favoritka je ta kruzkova😍😍😍 Uz sa tesim, co vytvoris z junoveho kitu, je totiz suprovyyyy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kati, netušíííím, ešte ho nemám 😂🙈 Ďakujem ❤️, mvoj favorit je Cirkus, asi už som potrebovala nejaký poriadny kontrast 😉

      Vymazat
  5. Krásné ❤ souhlasím s Katkou a muj favorit je sourozenecka kroužková. Ale cirkus je taky super. No máš to úžasné 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Leo ❤️ Jahody by byly mnohem lepší, kdybych při spouštění plotru zvolila správnou možnost a rámeček by se vyříznul správně - doprostřed. 🙈 Kompozici jsem měla namyšlenou trochu jinak, a pak jsem se ještě nerozhodla šťastně se šitím... ale co, není každý den posvícení 😜

      Vymazat
  6. To je nádhera Jani! Normálně jsi mě donutila tento kit vytáhnout a i přes spánkový deficit začít lepit 😅😅😅

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti ❤️ Jen teda nevím, zda je to dobře či nikoliv 🙈 Zdraví máš jen jedno! 😘

      Vymazat
  7. Jani, dokonalost! To jsi musela lepit nekolik noci ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Týden při práci a s víkendem u rodičů, kam scrap netahám. 😉

      Vymazat
  8. Jani to mema chybu, uz jsi nam chybela!!! Tvuj rukopis je totiz bozii a vzdycky me dokazes ohromit. Jako tentokrat me dostala ta cirkusova, ten napad s tou cirkusovou strechou, vykukujici slonik.. jsi ge-ni-al-niiii😍

    OdpovědětVymazat
  9. Překrásné stránky, všechny se mi moc líbí👍👍👍 Krásného materiálu v kitu je opravdu dostatek, že se vůbec nedá spotřebovat. Já bych ho také někdy chtěla celý "zabít" 😀🤔

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover