úterý 3. září 2019

Minialbum z workshopu / JANA B.

Tak jsem ho konečně pokořila. Hallelujah! Nakopl mě článek od Ivy, kde toho svého krasavce ukázala (podívejte se SEM). A o čem že to mluvím? Přeci o krásném ňuňavém minialbu z workshopu s úžasnou Steffi Ried (report z workshopu ZDE). Jako, nebudu mlžit. Kolekce Sunny days je na všech sociálních sítích tak provařená, že znám asi každičkou samolepku a výsek. A je barevná. Jakože hodně barevná. Samotné mini album je pak pestrou plejádou všech možných letních motivů a vzorů, až jsem z toho občas měla tik. Ale i tak jsem to dala, protože mi prostě vadilo nechat ho jen tak ladem a taky jsem chtěla použít všechny ty super české doplňky z červnového Page kitu. Původně jsem to chtěla hojně přelepovat bílým papírem, ale nakonec jsem to ustála a je to prostě barevné. Veselé a letní a líbí se mi to! Jo a muž prohlásil, že prý je to moje nejlepší minialbum! (Tak nevím, jestli to mám brát jako kompliment a totálně změnit svůj clean and simple styl?!) 


Tohle mini je úplně nejvíc aktuální věcí, kterou jsem v poslední době slepila. Vzhledem k tomu, že je kolekce od Crate Paper velmi letní se spoustou "mořských" motivů (a my letos akorát tak smočili nohy v Baltu a Severním moři), volba padla na náš pobyt za kanálem. Řeknu vám, narvat do alba tři týdny dovolené v Anglii byla pořádná výzva. Album jsem nastavovala, kde se dalo a dokonce jsem fotky lepila na vellum (to už bylo součástí alba).


Na titulní stránku jsem si vybrala ilustrační fotku a doplnila ji žlutými nápisy z Page kitu. Ještě mi zbývá doplnit fotku z druhé strany, aby to hezky lícovalo a nebylo vidět lepidlo a rub. Přeci jen jsou to acetátové desky pomalované TÍMTO fixem.


Ad acetálový obal. Jakože fakt úžasná věc! Vypadá to nádherně, je to jednoduché, maximálně efektivní. Ale, prosím vás, vřele doporučuji album vlepovat do desek až po naplnění!!! Pořád se mi to zavíralo, lámalo se to, překáželo. To jen tip pro vás, kdybyste někdy měly chuť udělat si taky takovou acetátovou něžnost.

Fotky jsem si nechala tentokrát vyvolat v matu a byl to naprosto geniální tah. Mají krásný sahací povrch a nemusím řešit otisky. Opravdu doporučuji!

Tady pár malůvek na vellum. Stačí podložit kartičkou s obrázkem a překreslit.

Na minialbu mě bavily všechny ty různorodosti. Třeba tady zakomponovaná 4x6 kartička s ohnutým krajem. To by mě v životě nenapadlo.


Nebo tento síťovaný závoj (či jak se to jmenuje), to je taky pecka záležitost!


Ve workshopovém kitu jsme měli arch samolepek, které mají holografickou fólii. Krásně se to všechno doplňuje. 


Holky do workshopového balíčku přidaly i nějaké PA materiály a tyhle velké epoxydové samolepky se ke kolekci moc dobře hodily. Tady vidíte moji snahu bílým papírem trochu tu barevnost utlumit (a mít tak možnost přidat journaling).


Tyhle malé visačky byly do alba geniálně přidány na další slabší acetátovou fólii, kterou jsme si opět pomalovaly. Daly by se použít i jako kapsy, když horní část neslepíte.


Na této dvoustranně si můžete všimnout dalšího báječného využití acetátu. Tentokrát jsme ho projely bigshotem s embosovací kapsou a opět vznikl super efekt.


Tahle stránka mi strašně připomíná Jani S. Její využití flóry v albu miluju, tak jsem se o to taky pokusila a překvapivě scrapla i fotky, které bych jinak do alba asi nedávala.


Jak už jsem zmiňovala dříve. Na vellum jsem lepila i fotky. Sice to není úplně dle mých představ (mám ráda čisté vellum pro celkové zjemnění alba), ale nápisy to vylepšily. Jen se člověk musí trochu vynasnažit, aby fotky byly stejné velikosti a všechno se to aspoň trochu překrývalo.


Tady je druhá strana. Jak vidno, není to úplně přesně, ale tak přivírám oči a jdu dál.


Jelikož se nám tu rozmohl takový trend natáčení prohlížecích videí, tak jsem se taky pochlapila a řekla si, že to zkusím. Je to zřejmě nevalné kvality, o to autentičtější. Já ta videa vážně neumím.



Kdo jste byl na kurzu, jak je na tom vaše mini? Pochlubíte se? A kdo jste nebyl, pojďte si něco podobného zkusit. Minimálně ten acetát si musíte pomalovat a desky z něj vyrobit. Je to fakt parádní věc a na blogu najdete další "acetátovou" inspiraci od Adél TU a od Petry TADY

Ať jsou vaše podzimní dny krásně veselé a barevné (jako tohle album) a večery vyplněné tvořením.

21 komentářů:

  1. Jani tak to je D.o.k.o.n.a.l.e vymazlene do posledného detailu. Tie tvoje výtvory sú proste TOP ❤️👌

    OdpovědětVymazat
  2. Ach! Jako v tvém podaní je barevné album luxus! Krása! Těším se až si ho prohlednu a doufalm, že si někdy to album udělám..😍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alco, v tvem barevnem podani si to dokazu moc krasne predstavit, takze smele do toho! a moc ti dekujiiiii!

      Vymazat
  3. Je to krása v tvém podání. Tak že bych ho taky pokořila? Ale na žádnou z letošních dovolených se mi nehodí, tak leda zalovit v minulosti 🙂

    OdpovědětVymazat
  4. Janinko, je to úžasné! 😍 Zjemnila jsi to dokonale, v tomto provedení by se mi dokonce chtělo dokončit 😉 I když Steffi vychytávky miluji, nějak jsem se k němu zatím nepřinutila sednout. Ale až to udělám, budeš mi největší inspirací!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Me nakopla nase Iva (a taky termin clanku) a jak jsem v tom Ukacku nemela co delat (scrapove), tak jsem se pustila do projektu mini :D (hlavove pripravy a fotky). A jsem rada, ze uz to muzu odlozit a jeden rest zpracovan. Moc ti dekuji, Jani!

      Vymazat
  5. Máš to moc krásné :). A ač to není přímo tvůj šálek čaje, tak jsi se s tím nádherně "poprala" a udělala jsi vše svým stylem. Těším se, až si ho budu moct prohlédnout ve skutečnosti ;).

    OdpovědětVymazat
  6. Jani, to je taková nádhera!!!! Já mám to své prozatím v šuplíku...moc barev na mě, ale ty všemožné vychytávky a zahnuté stránky jsou skvělé. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vid, trochu psychadelicky cirkus je to, ale rada jsem na to "obetovala" Ukacko, ostatni dovolene si setrim na lepsi matros :D dekujuuu, Adi!

      Vymazat
  7. Nemám slov Jani, naprostá parádní dokonalost, a manžel měl pravdu, je to v Tvém podání krásně nové, barevné, neokoukané, člověk je zvyklý na jemnost a bílou a toto je prostě "jiné" a skvělé. Moc se Ti album povedlo.

    OdpovědětVymazat
  8. Je paradni, Jani. Nejsou to barvy, na jake jsem u tebe zvykla, ale o to vic mi prijde album v tvem podani zajimave a hezke ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to mam radost, ze jsem vas trosku tou hyrivosti prekvapila, i sokovala? :) moc moc dekuji, Mirko!

      Vymazat
  9. Krásně jsi ho pokořila Jani 🤩 moje též v šuplíku a vyčkává 🙈😅

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty totiz vyrabis spoustu krasnych minialb a na tohle nemas cas :) tesim se na dalsi dilko!

      Vymazat
  10. Jani, máš to moc krásné! Je to barevné, a přesto tvoje... A moc se mi líbí tvé malůvky na acelát i vellum.

    OdpovědětVymazat
  11. Jani wow! Moc krasne. Tolko tajnych zakuti, hrozne ma to bavilo s tebou v tom videu listovat. Super!

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover