čtvrtek 24. října 2019

PAGE KIT projekty / MIRKA


Ahoj holky. Po měsíci jsem tu zase já a se mnou malá inspirace na krásný a něžný říjnový Page kit. Tentokrát jsem tvořila svatební minialbum. I když je kit říjnový, ke svatebním fotkám, které jsem měla k dispozici, se mi hodil jako ulitý.

Byla to vlastně náhoda… Kolegyně v práci mě požádala, zda bych ji neudělala nějaké malé album s pár fotkami ze svatby pro její maminku. Doma jsem si na kupičku vytřídila všechny papíry, které by se mi mohly hodit a začala přemýšlet nad konceptem, když v tom… mi dorazil domů nový page kit a s ním něžné barvy a spousta kytiček. Přesně to, co měla kolegyně na svatbě. Jupí. 
 
Rovnou přiznám, že to byla pro mě výzva. Je to vlastně mé první opravdické minialbum, s kroužky a překlápěcími stránkami. Takže doufám, že se kolegyni a hlavně její mamince bude líbit a že něco vydrží :) Pojďte se podívat, jak jsem se s tím popasovala.


Album má formát 11,5 x 16,5 cm. Tenhle formát jsem zvolila spíš pocitově, aby se mi tam vešly fotky 10 x 15 a zbylo místo i na rámeček kolem fotek. Jako ,,vazbu” jsem zvolila knihařské kroužky a aby se album samo nerozevíralo, přidala jsem mašle na zavazování. Na první a poslední stránku jsem si vybrala papír s černobílým vzorem a na přední stránku vyřezala okénko. Na otvor jsem přilepila ,,chrastítko” s vyřezaným srdcem, naplněné růžovými, bílými a průhlednými flitry. Chtěla jsem, aby bylo v srdíčku vidět kousek fotky novomanželů, která je přilepená na stránce pod tím.


Takhle vypadá stránka z druhé strany. Flitry jsou vidět více a srdíčko méně. Mašli jsem zamaskovala pod papír a výsek kytky z kitu. K fotce jsem přidala výsek obálky ze srdíčkem z page kitu 7/19.


A tady celá fotka, která vykukuje v srdíčku na začátku. Nalepila jsem ji na vellum. V minialbu jsem občas použila i výseky a fráze ze zamilovaného únorového page kitu 19.


Tady si maminka může zasunout pod dvě pacičky na památku jmenovku ze svatebního stolu. A jak byl vyzdobený? To se dá vidět hned na kartičce pod tím.


Ke kitu jsem si dokoupila i tuto čtvrtku, rozstříhala a jednotlivé kartičky použila jako podklad pro fotky.




Na ty malé čtvercové jsem nalepila fotky z přípravy a oblékání nevěsty.



Dovolila jsem si do alba použít i odklápěcí kartičku. Jen jsem musela vymyslet, jak to udělat kolem kroužků, které v tomto typu alba překáží otevírání. Nakonec jsem na odklápěčky vystřihla oblouk a nalepila na něj rozstříhaný věneček. Ano, bylo to trochu au, hodně jsem váhala, než jsem do věnečku střihla :(



Některé stránky byly hlavně o fotkách a zdobení jsem moc nepřeháněla.


Družičky s nevěstou jsou taky ozdoby samy o sobě a nebylo třeba nic přidávat ;)


Na oddělení stránek jsem přidala vellum s horkým embossingem v podobě teček. Při zatavování horkovzdušnou pistolí se mi vellum hodně zkroutilo a myslela jsem, že to bude nepoužitelné, ale po pár dnech v albu se vyrovnalo a dá se v pohodě použít, jupí.


Tady je použitá výrazná podkladová čtvrtka a taky se mi tam už žádné další ozdoby nehodily.


Moc se mi ale líbily vellumové samolepky, které jsem použila na menší prokládací vellum.




Opět jsem použila kartičku z rozstříhané čtvrtky a vtěsnala na ni všechny svatební hosty.


Další odklápěčka, ale tentokrát jen na jedné straně




Poslední vellum se samolepkami a výsekami. Potřebovala jsem zamaskovat nalepené lamy na druhé straně vellumu.


Ještě jsem dnes nezmínila pěnovou pásku, protože doteď jsem se jí vyhýbala, ale tady je ;) Pod jednou lamou…


Odklápěcí packy se schovaným vzkazem pro maminku. Zapomněla jsem vyfotit vnitřek, ale je tam poděkování a kousek prázdného místa na osobní vzkaz od nevěsty.



Poslední stránku jsem nechávala neozdobenou, ale na poslední chvíli jsem přeci jenom dolípla ještě výsek se zbytkem papíru z kitu.

Doufám, že vás mé nekonečné listování minialbem neunudilo a kdo se dopracoval až sem, tomu tleskám a děkuji. Děkuji také kolegyni Adéle za to, že mi dovolila zveřejnit fotky ze svatby a nemusela jsem vymazávat tváře. Mějte se krásně a užívejte nádherného podzimu.

6 komentářů:

Pin It button on image hover