pondělí 13. ledna 2020

MY LIFE KIT projekty / KATKA

 
Ahojte v novom roku milí priatelia. Síce už nejaký den dníček v novom roku prešiel, ale aj tak mi dovoľte vám v ňom zaželať všetko dobré. Dúfam, že aj tu na blogu si tento rok spolu super užijeme!



Dnes som si pre vás pripravila malú inšpiráciu z My Life Kitu Zimné Kráľovstvo. K tomuto úžasnému kitu od Lucky sa pýtali nejaké zasnežené fotky a keďže sneh bol tento rok raz, pol dňa – a to už som skrepla v decembri, musela som siahnuť do zásob starých fotiek. Našla som už nejaké vytlačené z februára 2018, ktoré som zatiaľ nestihla zdokumentovať, a bolo hneď rozhodnuté.

Prvý layout


Rozhodla som sa, že nepôjdem do kartičkových stránok, ale že tú nádheru použijem na klasické layouty 12x12. Na bielu textúrovanú štvrťku som si najprv natrela priesvitné gesso a po uschnutí som si nasáčkovala sivú a tyrkysovú farbu a nafŕkala zopár fŕkancov, ktoré sa mi (asi vďaka mojej netrpezlivosti pri schnutí gessa) rozpili na beztvaré machule. Ale tak nie je každý deň nedeľa a snehové vločky tiež nie sú vždy dokonalé, občas sú to také riadne beztvaré guče, no nie? Nasledujúca foto vznikla klasicky v noci, ospravedlňte prosím jej kvalitu.


Najdlhšie na tvorbe tohto layoutu mi trvalo nájsť to správne uloženie troch fotiek. Nakoniec zvíťazilo pomerne konzervatívne radenie vedľa seba. Podlepila som ich sivými a ružovými kartičkami z kitu a pod dve z nich som dala aj penovú pásku, aby som ich trocha podvihla do priestoru. Fotky ukazujú úplne malého Šimonka, s ktorým sme práve postavili prvého snehuliaka v jeho živote. Snehuliak žil asi minútu. Šimonko bol nemilosrdný.


Nasledovalo zdobenie. Získali si ma papierové výseky vločiek a použila som ich veru pomerne dosť. Rozsypala som ich vertikálne v strednej časti layoutu, niektoré som nalepila rovno na podklad, iné som podvihla penovou páskou. Nejaké som umiestnila aj na okraj stránky a zostrihla.


Doplnila som ich párikom chutných postavičiek mačky a snehuliaka, ktoré som vystrihla z kartiček a dvomi frázičkami z archu s výsekmi.


Do protiľahlých rohov som zošikma nalepila pruhy sivobielej kartičky, aby stránka dostala nejaké ohraničenie. Na nadpis som použila obe abecedy z kitu.


Druhý layout


Tento layout ku mne prišiel v tom momente tesne predtým, ako na človeka príde spánok. Možno to poznáte – len si tak zaspávam a v tom ku mne prišli tri vertikálne pruhy a ja som musela ísť na vec hneď na druhý deň. Po nagessovaní celej bielej stvrťky som si washi páskou vytýčila tri širšie pruhy začínajúce a končiace v rôznych výškach. Potom som vytiahla rôzne odtiene modrej, ružovej a sivej a pracovala som na viac krát na tom správnom looku môjho podkladu. Farba na niektorých miestach presiakla cez pásku a to bolo super, lebo ostré okraje som ani nechcela. Ešte jedna nočná fotka z kuchynskej linky, voila!


Po uschnutí som pripravila opäť tri fotky a čuduj sa svete, sú z toho istého dňa pred dvomi rokmi. Budem mať výnimočne ladiacu dvojstránku v albume. Fotky som podlepila len natrhaným vellumom aby som pridala trocha textúry a tekého zľadovateného pocitu. Pod vellum som dala ešte penovú pásku.


Z archu s vločkami som vylúpla všetky vločky a bodky, ktoré tam zostali. To je taký super pocit raz za čas spotrebovať niečo celé. Poznáte to? Vzala som aj hviezdičkové nálepky a asi polovicu z nich vo všetkých odtieňoch som podlepila kartičkami s z kitu kontrastnej farby. Modré a sivé ružovou a naopak. Potom som ich všetky povystrihovala a hrala sa s ich umiestnením na stránke. Ozdobovala som viacmenej tón v tóne. Na každý pás farby okrem fotky prišla vločka, bodky a hviezdičky, ktoré som doplnila ešte malou pečiatkou vločky v rovnakom odtieni.


Opäť som využila aj frázičky z papierových výsekov. Pre účely vytvorenia nadpisu som si zasa trocha pocvakala nožničkami. Vystrihla som rozkošný párik snehuliakov z jednej z kartičiek z kitu, mali pod sebou práve ideálne miestečko na nalepenie slovka „biela“. Slovo zima“ som vystrihla z ďalšej kartičky a keďže bolo veľmi jemného odtieňa a ja som chcela, aby trocha viac na stránke vyniklo, prepečiatkovala som ho ešte tmavším modrým atramentom. Doteraz nechápem, ako je možné, že som mala takmer nachlp rovnaké pečiatky. Journaling som napísala strieborným gélovým perom a hotovo.


Verím, že sa vám layouty páčili a že aj vy rovnako ako ja zatúžite sa pohrať s týmto skvelým kitom. Budeme veľmi rady, ak nám svoje výtvory potom prídete ukázať do našej Facebook skupiny Rodina Papero amo. A ja sa teším opäť vo februári. Som zvedavá, čo krásne si pre nás holky zasa pripravia.

Katka

12 komentářů:

  1. Boží stránky! Proč se na ně natírá gesso? Aby papír netáhl tolik vody a mohlo se tam v rámci mixed media dělat více vrstev?

    OdpovědětVymazat
  2. Adel dakujem😘 Presne, gesso stranku tak ciastocne pripravi na pracu s vodou, aby vsetko hned nevsiaklo a dalo sa s farbou na tom papieri lepsie pracovat, miesat priamo na nom farby do seba, prelievat atd. Dokonca ked ti frkne nechtiac troska farby tam, kde mas gesso, pri rychlej akcii ju vies odstranit alebo aspon vacsinu odsat prec. Je to velka pomoc.

    OdpovědětVymazat
  3. Chtěla jsem se zeptat přesně na to samé jako Adéla 😁 Takže děkuji. A obě stránky jsou úplně skvělé! ❤

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je velka parada, Katka 😊
    Krasne si si pohrala s farbickami 😘

    OdpovědětVymazat
  5. Krása Katko 🙂 nechceš natočit video, jak na ty barvy? Mám dotaz, "nasackovala" znamená prosím co? Kdybych se do toho třeba chtěla pustit 😃 A ještě jeden dotaz, jaké barvy používáš? 🙂 Děkuji ☺️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Idem postupne. Video chcem natocit, ale nemam na to vybavenie:-) Tak snad sa mi to raz podari. Nasackovala znamena sackom nacapkala na papier:-))) Vezmes obal od nalepiek, alebo cohokolvek, co ti prislo v takom plastovom zatvaracom obale priehladnom a uz ho nepotrebujes, nanesies nanho farbu a otlacas, rozne vtlacas do papiera a posuvas farbou tak, ze vytvara rozne take machule. Dobre to je vidiet na vela videach Missy Whidden, ktora tu techniku pouzivala predtym velmi casto.

      Farby - tu konkretne som pouzila Shimmerz, ale da sa to s cimkolvek, aj napr pootlacat na ten obal distress oxidy a nastriekat trocha vody a ides. A na Vianoce som dostala celu sadu Pinkfresh liquid vodoviek, takze patlaniciam zdar v 2020!

      Som sa rozpisala, tak snad to bolo zrozumitelne:-) ale keby este nieco, kludne sa pytaj Leus.

      Vymazat
    2. Děkuji za odpověď 🙂 říkala jsem si, zda to nebude tento způsob, použily jsme ho loni na kurzu se Steffi, tak to musím zase někdy zkusit ☺️

      Vymazat
  6. Oj, veľmi, veľmi podarené stránky. AKo vždy! ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Kati krásné stránky ❤️ ten sníh tam prostě musí být, asi taky zalovím ve starých fotkách, letos je to děs s tím sněhem 😩

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover