pátek 5. dubna 2013

DIY recyklované ozdoby


Dnes tu máme Recyklační DIY od PAVLÍNY. Jestli už vám přetékají krabice se zbytky, je na čase s tím něco udělat - nechte se inspirovat a vytvořte si s námi nové ozdoby :)

Všichni, kdo scrapujeme, schováváme odstřižky, útržky, kousky obalů, papírových visaček od oblečení. Podle toho, jak kdo dlouho scrapujeme, máme toto drahocenné smetí v krabičkách, krabicích nebo bednách. Jednou se to totiž může hodit! Tak dnes bychom mohli něco z toho recyklovat a vyrobit si vlastní originální visačky a buttony… protože znáte to: když něco vyrábíte, často by chtělo už jen NĚCO malého… 



Dnešní DIY bude tak trochu dobrodružné, na začátku nebude vůbec jasné, co Vám vznikne, ale určitě se to bude někdy hodit!



Budeme potřebovat:

  • ony zbytečky 
  • nůžky
  • kružítko
  • podkladovou lepenku nebo papír vyšší gramáže
  • lepidlo
  • razítkovací polštářky
  • glossy accent
  • různé drobnosti na zdobení (já jsem použila průchodky, šňůrky a knoflíky)


Začneme tím, že ze zbytků vybereme pár takových, které nám k sobě nějakým způsobem ladí. Vzorem, barvou…je to jen na Vás. Zatím vůbec nepřemýšlejte, co z toho vznikne, jen se snažte dvě tři věci sladit k soběodkládat na hromádky. Mě padly do ruky třeba zbytky vzorníku barev po malování s kousky podobně barevných čtvrtek nebo růžová vlaječka s papírem potištěným textem a zbytek samolepícího meshe.




Teprve teď vymyslete, co z hromádek sestavit. Někdy Vám napoví vzor nebo tvar ústřižku. Stříhejte, kompletujte a co se má slepit, slepte. Polotovary buttonů, visaček a vlaječek podlepte kartonem (použila jsem tvrdý papír v přírodní barvě, 300 g), abyste jim dodali na plastičnosti. Já jsem je podlepila dvakrát. Snadnější je všechny je najednou nalepit na pás tvrdšího papíru, a ten pak znovu na další pás a pak teprve tvary obstříhat.

Dobře bude vypadat, pokud okraje ozdob zamažete razítkovacími polštářky. Já jsem v této fázi ještě některé ozdoby děrovala kleštěmi na průchodky Crop-A-Dile.




Tam, kde se to nabízí, použijte Glossy accents. Já jsem si chtěla vytvořit jakoby knoflíky, takže na některé kruhové ozdoby jsem nanášela po celé ploše ozdoby hned dvě vrstvy glossy a tím krásně nabyly na objemu. Na jiných ozdobách jsem zvýraznila jen detaily. Druhou vrstvu nanášejte, až dobře zaschne ta první




Dokončení je jen na Vaší fantazii. Já jsem doplnila knoflíky, šňůrky Garn und Mehr, průchodky a mám hotovo. Pár zbytků jsem tak přesunula na výsostnější místo k ozdobám do šuplíku, kde počkají, až budu zase hledat NĚCO malého…


2 komentáře:

Pin It button on image hover