sobota 17. března 2018

FREESTYLE - Mramorování s ADÉLOU

Dělat přání pro pány je pro mě vždy velká výzva, přeci jen nejvíc pracuji s květinovými motivy, ale dnes vám ukážu, že to zase tak těžké není. Vyzkoušela jsem techniku mramorování papíru a taky střihla do božské čtvrtky s velrybami, kterou jsem u šéfové Aničky viděla na nějakém layoutu před víc než rokem. Musela jsem ji pak mít, i když mi bylo jasné, že ji zřejmě nikdy nepoužiju. Znáte to taky?


Mramorovaný papír jsem si vyrobila pomocí vody, špejle a laku na nehty. Je to něco na způsob techniky Ebru, ale na tu potřebujete zahušťovadlo do vody, olej do barev atd. Toto zvládnete i sami doma, jen nezapomeňte pořádně větrat. Papíry po zaschnutí barev samozřejmě nesmrdí, nicméně do alba bych je nepoužívala, nevím, jak by vše mohlo reagovat s fotkami.


Stačí opravdu jen pár kapek laku a je lepší, když na hladině vytvoří jen jemný povlak, se kterým pak můžete pracovat. Pokud zůstane větší kus nerozpuštěný, udělá pak takovou silnější vrstvu a ne úplně pěkné fleky.


Vše budete mít hotové za pár minut.
Video postupu najdete ZDE.

K mým vyrobeným papírům jsem si připravila razítka i barevně ladící kartony (a nakonec nevyužila a zůstala na své bílé clean and simple vlně).


Své mramorové papíry můžete využít na celé ploše přání, ale myslím, že více vyniknou, když z nich využijete jen pruh nebo výřezy. Přidejte pár velrybek a předejte svému „Ideálovi“.


Na toto jsem využila oblíbené nuvo drops a razítko z úžasné sady, kterou jsem ve své sbírce dlouho neměla. Jsou skvěle univerzální a v menší velikosti, takže se skvěle hodí k minimalistickému stylu.


Poslední kousek můžete dát svému kníratému kamarádovi, ať ho předá dalšímu kamarádovi. Myslíte, že si chlapi dávají přání? Myslím, že za takové by se stydět nemuseli. Vyřezala jsem pár šestiúhelníků a udělala si vlastní mramorové dlaždice.


Děláte si taky vlastní papíry nebo spoléháte na světové designéry a skvělé dodavatele? Pochlubte se v naší Paperoamo rodině na Facebooku!



Adéla

4 komentáře:

  1. Předně, Adél, ta přání jsou moc krásná! Technika mě dostala, vůbec jsem netušila, že mramorování jde i lakem na nehty ... kdysi jsem viděla video s pěnou na holení ;) Toto vypadá geniálně, musím vyzkoušet!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkus, je to zábava :) jen je teda potřeba opravdu otevřít okno ;)

      Vymazat
  2. Úžasný nápad....a pranicka jsou nadherna 💋

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover