pondělí 11. června 2018

PRODUKT PAPERO AMO - Abeceda KVARTETO a novinková razítka

Hybridní minialbum
JANA S.
Výběr produktů PA, která vám chci dnes ukázat v akci, opravdu nesouvisí se zadáním nové PL challenge, věřte mi! Až teď, kdy mám dolepeno a sedám k PC, abych celý projekt zdokumentovala na blog, uvědomila jsem si, že se budou třeba hodit. Doufám, že někoho nakopnu (v dobrém, samo!).
Současný My life kit i PAGEkit jsou hodně výletnické a plné barev, které mi už nějakou dobu chyběly. Perfektní k zdokumentování výletů, dovolených a různých dobrodružství. Navodily ve mně touhu vytáhnout starší nezpracované akce z hor/lesů a pustit se do nich. Jak jsem se tak probírala soubory na hard disku, došla jsem až do podzimu 2016, z něhož toho zatím nemám moc scrapnutého, a kdy jsme si užili báječný víkend v Orlických horách. Jenže fotek bylo zas tolik a nepoužijte je! Vyselektovala jsem jich kolem 35, ale méně už to nešlo. A tak přišla myšlenka udělat si z celé akce hybrid mezi minilabem a stránkou
Fotky jsem si rozdělila do 4 skupin a z každé skupiny vytvořila stránku. Ty jsem pak přilepila k sobě tak, aby se celé album (?) otevíralo jako sešitek, nebo prospekt, chcete-li. Mezi jednotlivé stránky jsem vlepila pruh acetátové fólie, do níž kleštěmi vyrazím dírky a projekt může do alba mezi ostatní PL sránky a layouty.
Dovolila jsem si obdélníkový formát. Mým původním záměrem bylo využít stromečky, do kterých jsem se zamilovala. První stránku jsem měla virtuálně předtvořenou – liftla jsem božský layout „London“ od Janine Langer, najdete jej v galerii Stuida Calica. Vůbec celý tento můj projekt je hodně inspirovaný jejím stylem.

Janine použila domečky, má je posazené na kopečku, ve kterém leží koláž fotek. Využila jsem její základní kompozici, ale řekla si, že by bylo zajímavé, kdyby část kopečku byla průhledná - a tak jsem pracovala s acetátovou fólií. Další dvě strany pak byly ovlivněné rozložením první, musela jsem trochu víc plánovat a lepit stránky k sobě přesně, ale celkově to není nic složitého.

Ke zdobení jsem kromě výřezů z Big shotu využila skvělou zelenou abecedu a stromečky z květnového Extra kitu a také samolepky, abecedu a enamelky z aktuálního Extra kitu. Šipka ze současného PAGE také našla své místo.
Druhá stránka je o poznání jednodušší, potřebovala jsem totiž umístit víc fotek. Tady jsem vytáhla razítka. Mám jich opravdu hodně a baví mně postupně je vytahovat a konečně používat, i když zatím jen opatrně!

Podkladový papír je z Card kitu duben/květen 2018 - tyhle čtvrtky od Basill Basics jsou nejlepší! I když je tento kit už vyprodaný, použitá čtvrtka v odstínu Almond Cream je pořád k dostání ve shopu. Doporučuji! 
V pravém horním rohu jsem umístila bublinu ze sady Na výletě. Razítkovala jsem pomocí razítkovací podložky. Nakonec se mi první, ne zcela dokonalý otisk líbil natolik, že jsem stejně dál nepokračovala. Nápis je vytvořen novou razítkovací abecedou Kvarteto – konkrétně sadou č. 4. Vybrala jsem si ji, protože má jemný vzor a nestrhává na sebe přílišnou pozornost – přece jen – nejdůležitější jsou ty fotky, že? 

Celá stránka je opět doplněna výřezy a samolepícími frázemi z PA kitů – ML kit květen/červen 2018, Extra kit květen 2018, Extra kit listopad 2017 a tečkami z aktuálního PAGE kitu
Třetí strana je otevírací. Na první pohled je na ní jen jedna velká fotka – chtěla jsem kontrast s předchozí stranou – ale v záložce skrývá množství malých fotek.


Tady jsem uplatnila ozdoby z aktuálního PAGE – fráze i puntíky. Pod journaling jsem nejdřív chtěla vytvořit girlandu z vlaječek, které jsou mezi razítky v sadě Na výletě, jsou taaak roztomilé! Ale nakonec jsem neměla odvahu až na tak rozsáhlé razítkování, a tak jsem jen nalepila rozpůlené puntíky a horní okraj prošila … 

Další fráze z PAGE kitu jsou k vidění v záložce. Hnědý vzorovaný papír je z Kolekce Boys´ Fort od Pinkfresh Studia, se zmíněnými kity krásně ladí. 

Fotky z výletu do Náchoda jsem si nechala na poslední stranu, byly jiné tematicky i barevně. Podkladová čtvrtka je rovněž z minulého Card kitu (BB, odstín Pigment), bohužel momentálně v eshopu není ani jednotlivě. Doufám, že jí holky doplní, protože tato jemně meruňková barvička je úžasná. 
 
Fráze jsou většinou z aktuálního PAGE, ale také z ML kitu květen/červen 2018 – šipku v prostředku fotky jsem podlepila 3D oboustrankou. Šedivý štítek Dobrodružství byl jasná volba. Hvězdičky jsou z aktuálního Extra kitu … A ano, opět jsem řezala do razítka – tentokrát jsem si poslovenštila nápis Na výletě. ;)


Kity PA jsou vždy vymazlené, krásné a inspirující, ale zejména ty poslední mi hodně sedly – krom toho, že jsou sladěné, moderní a ČESKÉ (slovenské), jsou také barevně vhodné na takové to naše normální prostředí – parky, hory, venkov … zkuste je, budete překvapené, jak se hodí v podstatě na vše. O razítkách ani nemluvím! Kvarteta jsem si MUSELA pořídit všechny sady. ;)
Doufám, že mé nadšení sdílíte! Mějte krásný týden! 

17 komentářů:

  1. Jani, to je zase tak úžasné! ❤ Ja z tebe padnu, fakt. 😘

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adel, na pafnutí to rozhodně není 😁 Moc díky ❤

      Vymazat
    2. Teda a teď na to koukám i na počítači...když jsou ty obrázky velké, tak vidím i tu hromadu detailů! ooooooo...blázen jsi! ❤

      Vymazat
  2. Jani to je zase balzám na mou "zelenou" duši;). Díky za krásné pokoukání a počtení a nadšení sdílím. ...dřevěným stromečkům jsem neodolala.;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobře, už se těším ns tvou verzi se stromečky! Kuju! 😘

      Vymazat
  3. bombasticke. naozaj krasne, tie tvoje detaily a zhluciky krasnych vysekov a ozdobiek. nadher a velka inspiracia ako stale ♥ :-*

    OdpovědětVymazat
  4. Je to opravdu parádní :). Rozhodně jsi mě inspirovala, snad to nebude vadit. S razítky máš pravdu, jen jsem si pořídila TRIO ;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko, rozhodně nevadí, budu moc ráda, znamená to, že nápad to není úplně blbý 😉 Pak ukaž, zas určitě najdu novpu inspuraci já u tebe! A ta razítka ... co si budem povídat, je to mor ... ale krásný! 😊

      Vymazat
  5. Jani D.O.K.O.N.A.L.E. Viac k tomu ani netreba dodať 😉😘

    OdpovědětVymazat
  6. Ty jsi neuvěřitelná 😍 tolik super inspirace

    OdpovědětVymazat
  7. Jani, máš to naprosto parádní 😄
    A obdivuju tvůj journalig. To děláš v počítači a tiskneš na tiskárně?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Luci ❤ Jj, journaling píšu v PC a pak přemýšlím, jak ho dostat na stránku 😉 S obdélníkem do A4 není problém, ale 30ky jsou někdy zapeklité 😉 Mám Pixmu, tiskne mi na cokoliv, od vellumu po 300g/m3, i na samolepky ... 😊

      Vymazat
  8. Aha, tak to potom jo, Jani. Chce to dobtou tiskárnu 😉😉

    OdpovědětVymazat
  9. Jani no geniální nápad, ty průhledné části jsou fakt cool a béžová čtvrtka, tak to je příjemná změna...jsi super žena!

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover