úterý 3. července 2018

HOST NA BLOGU / Kačka S.

Nedávno se zde objevil úžasný článek od ANNIE, ve kterém představila exploding box v chlapské variantě. Ta moje je více holčičí. Exploding box je pro mě jasná volba pokaždé, když hodlám darovat peníze.  

Kolekce Carousel od Crate Paper se mi moooc líbí a navíc se mi přijde, že i trošku barevně ladí s bankovkami. Svatební sezóna je v plném proudu, tak doufám, že se tato inspirace bude někomu hodit. Velkým pomocníkem při tvoření těchto roztomilých krabiček je určitě rýhovací podložka, tvořila jsem exploding boxy i bez jejího použití, ale ať se snažíte sebevíc, ta hrana nikdy není tak hezká. 
 

Návodů a variant je na Pinterestu i Youtube pěkná hromádka. Já dělám všechny čtverce 10x10cm, krásně se tak krabička vejde na papír 30,5x30,5cm. Exploding box může mít několik vnitřních stránek, každou další zmenším po obvodu o 0,5cm a základna, tedy spodek krabičky, má stále rozměr 10x10cm.

Pro ozdobení jsem na prvním použitém papíru vystřihla ještě v rozích tvar srdíčka. 
Více stránkovou variantu exploding boxu můžete ozdobit fotkami, schovávačkami, rámečky, obálkami, záložkami… obzvlášť hezký efekt má vodopád. Baví mě všechny zákoutí a schovávačky, které tyto krabičky nabízí. Já to tedy nepřeháním s ozdobami, radši tam „nacpu“ co nejvíc fotek.
A teď k vložení penízků, já jsem zvolila butterfly money. Návodů na poskládání je mnoho, já jsem použila tento z pinterestu. Je určený pro 2 bankovky, ale skládala jsem motýlky i z více bankovek na sobě a šlo to taky úplně v pohodě. 


Poskládané peníze ve tvaru motýlků jsem svázala vázacím drátkem, dá se lehce ohýbat bez nutnosti použít kleště a k ustřižení stačí nůžky. První přivážete obě části motýlka k sobě, poté konce provlečete dírkou v papíru, který bude tvořit dno krabičky o velikosti 10x10cm a přilepíte – já jsem použila tlustou oboustranku
 

Zbývá udělat víčko, vždycky si radši přeměřte spodek krabičky, přece jenom, je to hand made a může se i těm nejpečlivějším stát, že to bude třeba o 1mm jinak ;-) Aby se krabička dala pěkně zavřít, přidáme ke každé straně 0,2 cm, takže v případě naprosté pečlivosti máme čtverec 10,2x10,2cm. Ke každé straně přidáme 2,5 cm, které tvoří stěny víčka. Pak už jen vystřihnout, pozohýbat a slepit.
Pro ozdobení jsem nakonec použila silnější stužku, ale to už jsem si já, hlava děravá, nevyfotila. 
 
A pro inspiraci jedna „bezfotková“ varianta, tvořila jsem jako blahopřání k svatbě s prostorem pro psaní vzkazů.
Tak, milé scrapženy, to je ode mě vše, přeju vám krásné léto, hodně inspirace, hromadu povedených momentek a ať jste vždy spokojené se svými papírovými výtvory.

1 komentář:

Pin It button on image hover