pátek 9. listopadu 2018

PRODUKT PA - tři podzimní layouty od JANY V.

Podzimní My Life kit je tak povedený balíček překrásného materiálu, že mě nemohl nechat chladnou, přestože ode mě znáte většinou nekapsové stránky. Zkusila jsem si z něj 2 klasické stránky a dělalo se s ním náramně.
 
První stránka.
Opět jsem si uvědomila, jak dobře a snadno se s kartičkami tvoří klasická stránka – nemusíte dlouze přemýšlet, jak poskládat stránku dřív, než střihnete do velkého 12*12“ papíru, prostě vyberete pár ladících kartiček, ty nějak s fotkami poskládáte a ono to rovnou už vypadá dobře. Tuto a následující stránku jsem udělala mnohem rychleji, než mi obvykle stránka trvá. A to se počítá! Takže brzy repeté.
 
Zpět ke stránce. Tady stačily kartičky dvě. Ta dřevěná to je prostě něco nádherného. Inspirovala jsem se také nedávnou stránkou Janičky S. – i mě okouzlily vlnkaté bordurky, takže jsem jimi nešetřila, i nová vrstvící se razítka. Ta větvička je skvostná a stejně jako Janča jsem ji přicvakla sešívačkou - to jí prostě sluší :) Veškerý materiál se mi líbil tak, že jsem po dlouhé době dělala i úsporná opatření – bordur jsem odstříhávala jen nezbytné viditelné kousky, stejně tak kartičky a odstřižky si pečlivě schovávám.
 
Z jemné růžové kartičky jsem si pomocí abecedové šablony vyřezala velké písmeno B a zbytek nadpisu dotvořila „dřevěnou“ abecedou z kitu. Dále se na stránce objevuje vellumové srdíčko a 2 výseky z Page kitu prosinec 2017 (tady a tu). Zlatý štítek je z úplně prvního kitu, který jsem od PA dostala – Creative kit leden 2016! Důkaz, že fakt chodím i do starých zásob díky tomu, že mám kity rozebrané a ne po kupě.
 

Druhá stránka.  
 
Vycházela jsem opět z podzimního ML kitu, ale kvůli barevnosti fotky (zelený svetr) jsem ji doplnila i o prvky z ML kitu květen/červen 2018. Vznikla mi tak trochu vánoční paletka červeno-zelené, ale tady mi to nevadí.
 

A opět jsem použila další PA novinku z poslední doby – tentokrát vyřezací šablonku dubového listu. Použila jsem na to kartičky ve dvou odstínech zelené.
 
Sáhla jsem také po ladící mini abecedě z říjnového Extra kitu a přidala také pár vlastních visaček.
 

Houbička je z říjnového Page kitu.
 
V albu jsem měla k následující strránce trochu netradičně seřízlou úzkou kapsovou se třemi kapsičkami, takže i k této stránce musely být. Zaplnila jsem je opět ladícím materiálem. Poznámka na okraj: až při úpravě následující fotky jsem si všimla, že takto vedle sebe tvoří obdélníková stránka a pás kapsiček prakticky čtverec a myslím, že by nevypadalo úplně zle pokud by skutečně takto nějaká čtvercová stránka vypadala. Já čtverec nelepím, ale mohl by to být tip pro vás, pokud vás láká si zkusit obdélník, ale v albu chcete mít jen velké čtvercové kapsy – prostě pás po straně zaplnit kartičkami, vznikne hybrid s PL. 
 
Hrníček je z tohoto archu samolepek.
 


Stránka třetí
 
S poslední dnešní stránkou se rozloučíme s ML kity a vrátíme se opět k Page. Původně byly fotky určeny pro říjnový Page kit, ale jak jsem postupně přidávala nekitový materiál, tak jsem ji stáhla. Téma bylo totiž sice dýně, ale ta má byla bledě žlutá a potřebovala jsem ještě k tomu dostat na stránku zelenou. Pruhovaný a modré papíry jsou ale z kitu. Na stránce jsem si po delší době opět vyzkoušela kompozici známou jako color blocking, která se mi moc líbí, a tato stránka konkrétně je volným liftem stránky od Anna-Maria Wolniak.
 
Na nadpis jsem využila parádní zlatou abecedu a černé pěnové Thickers. Větévku jsem si vyřezala z tenkého korku rovněž novinkovou vyřezávací šablonou.
 
 

„To je“ je říjnového Page a dýně z podzimního ML. Štítek je z kolekce Let your heart decide od Pinkfresh studio, stejně jako kolečko uprostřed.
 
Samolepka „pohodička“ je skutečně archivní kousek – je z kolekce Perfektní den. Flitry jsou z únorového Page kitu. Použila jsem také modré štítky
 
Ty akvarelové čtverečky jsou ve skutečnosti propisoty od Jane Davenport – můj velký objev při jednom brouzdání po e-shopu. Skutečně nápaditá a univerzální ozdoba, podle mě. Štítek „co nám to tady roste“ je odsud. Uff, na této stránce jsem smíchala opravdu různorodý materiál.
 
Dnes to tedy byla opravdu nálož, ale když on je ten podzim tak fotogenický a podzimní scrapový materiál patří spolu s vánočními k mým nejoblíbenějším! Těším se i na váš nalepený podzim ve FB skupince. Lepíte také s ML kity klasické stránky?

8 komentářů:

  1. To jsou moc pěkné stránky:) ten nápad s rozdělením 12x12 stranky na uspořádání obdelnik plus pás je rozhodně zajímavý, urcite vyzkouším :) Muzu se te zeptat, přemýšlím že přejdu na tento obdélníkový format alba, ale pořád mě odrazuje malý výběr obalů- kapes na kartičky. Jsou k sehnání třeba i jine než mají holky aktuálně na shopu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tedy úplně nejlepší by pro mě bylo album 9x12, ale existuje vůbec takové?

      Vymazat
    2. Děkuju moc, Leono! Alba - já dělám dva různé obdélníky: 8,5*11" (2. a 3. stránka) a 9*12" (1. stránka). První rozměr není problém sehnat, jak alba, tak kapsy. Designy kapes jsou ještě asi dva, teď zrovna koukám na eshopu nejsou, ale na dotaz třeba budou. U nich je akorát zásadní problém, že třeba těch 9 obdélníčků je mneších než 3*4" kartička, musí se ořezávat a celkově těch typů kapes není moc. Klasické PL album bych s nimi dělat nechtěla, používám je doplňkově ke klasickým strákám tu a tam pro zpestření. Řešením by byl formát 9*12", pěkně tam pasují klasické rozměry kartiček, ale problém je, že toto je prakticky nesehnatelné :-( Nechápu. Já mám starší zásoby, ale kde sehnat aktuálě netuším, snad pomůže google. Šťastnou volbu, je to velké dilema nejedné scrapařky :-D

      Vymazat
  2. Ty giralndy jsou prostě boží! Líbí se mi kompozice, zdobení, detaily, všechno! A hrozně ráda jsem si početla ... Vyzobávání a kombinování materiálů miluji, škoda, že se k tomu nedostávám častěji, je to satisfakce, viď? Tak už zase rychle lep, nemohu se dočkat!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však jsi je taky skvěle vymyslela ty girlandy ;-) Děkuju! Ani nevíš jak ráda bych se častěji vracela ke starším materiálům a kombinovala a kombinovala...kdyby bylo více času.

      Vymazat
  3. Janicko, opět nádhera, moc se mi líbí babi layout bordurky a odstín dreva, juj. No a ten nápad s 12x12 ti je famózní kompozice. Podzim ti svědci a já ty tvoje stránky miluju

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover