úterý 16. dubna 2019

PAGE KIT projekty / KATKA

Ahojte všetci! Tento víkend na nás síce trocha dýchla opäť zima, ale vyzerá to tak, že jar je nezvratne tu a tak najvyšší čas vytiahnuť všetky fotky rozkvitnutých stromov, zakvitnutých lúk, slnkom zaliatych tvárí a... úžasný jarný aprílový Page Kit! Lebo, poviem vám, s ním sa tie jarné fotky scrapujú jedna báseň.


Ja som sa tentokrát rozhodla, že už sa konečne pokúsim o svoj prvý ozajstný minialbum. A bola to super zábava! Minulý rok na jar som ešte veľmi intenzívne netvorila a mala som trocha resty, tak som sa vrhla na jar 2018 a spravila si albumček o rozmeroch 4x6 inch. Keďže som si obal chcela mierne ozdobiť, voľba padla na najdecentnejší papier z kitu. Jeho ombré efekt na albume pekne vynikol.


Papier na prvej strane má krásy, ale divoký vzor, a tak som ho zjemnila pauzákom a na kraj prilepila okrajovou raznicou upravený pruh papiera. Na pauzáku tak mohli vyniknúť krásne papierové výrezy.

Z červeného papiera som si na plotri vyrezala kvetinovú priehľadnú stránku.


Žltý papier som zrezala na 8x6” a naryhovala ho uprostred, zlepila a vytvorila kapsu, ktorá prichýlila ďalšiu fotku z farmy. Na ozdobenie som použila aj jeden z kruhových rámikov z kitu.


Do kapsy som vlepila ohnutý papier, ktorý na ďalšej strane vytvoril odklápaciu stránku. Na jej zatvorenie som použila malý suchý zipsík a kombináciu štítku z tohto extra aršíku a lepenkového výrezu.



Nasleduje veľkonočné pásmo, moje obľúbené. Ako sa píše aj v krátkom journalingu, minuloročná veľká noc bola u nás naozaj veselá. Najprv sme nafarbili vajíčka, potom sa celý zafarbil Šimonko a v zápätí Šimonko všetky tie krásne farebné naleštené vajíčka radostne porozbíjal. Lebo veď to sa predsa s vajcami robí! Toľko sme sa nasmiali:-) Kraslice na úvodnej stránke sú odtiaľto.


Vyrobila som si zopár menších stránok v tvare tagu. Prvý, s fotkou rozbitých vajec, som olemovala stuhou.
 

Ďalší tag je z vellumu. Do stredu som z každej strany nalepila štítok a pridala krátky journaling. Ako otáčatko som tiež obojstranne nalepila kraslicu. Na ďalšej stránke mi vyrástlo trio mrkvičiek.


Prechádzame pozvoľna na pásmo Pri vode. Šimonko si totiž prvýkrát nôžky zmočil v jazere už v apríli. Táto fotka je moja obľúbená. Kruhový rámik z kitu spolu s vyrazeným krúžkom z jedného z papierov mi vyrvorili peknú ozdôbku na titulku tejto kapitoly. 


Túto stránku som si tiež odrezala dlhšiu a preložila. Okraje som zaoblila.


Najprv som netušila, čo s nimi, ale neskôr sa krúžky z výrezov stali mojím obľúbeným doplnkom na stránkach tohto albumu. 


Tento chipboard som pôvodne mala na obale albumu, ale pýtal si fotku a tak som ho umiestnila sem a zarámovala ním fotku Šimonka fúkajúceho do púpavy.


A prichádza srandička. Adventný kalendár na Veľkú noc? Jasné! Na vrch som použila super štvorcové nálepky z kitu a v okienkach sa skrývajú malé prekvapenia odtiaľto  a odtiaľto.



Na ďalšej stránke som vyrobila z dvoch kusov rovnakého papiera kapsu, ktorú som ozdobila zajkami z tohto extra archu. Do kapsy som vložila veľký tag, na ktorom je z oboch strán fotka.



Dažďová pasáž. Viem, že vedro s vodou bolo myslené inak, ale pršalo nám tak, akoby vedrá vody liali, tak sa mi tam aj celkom hodilo. A keďže u nás veľmi oblievaniu na Veľkú noc neholdujeme, nebolo mi ľúto výrez použiť takto.


Posledná časť je venovaná kvietkom. Šimonko ich od malička miluje. Hladká ich, ovoniava a názvy stromov a kvetín boli minulú jar medzi prvými slovami, ktoré sa naučil. 



Z poslednej stránky som tiež urobila kapsu a vložila som do nej zopár zostávajúcich fotiek Šimonka a kvitnúcej nádhery. Na vnútornej strane obalu som sa ešte vyjašila s týmito kvetinkami a tú rozkošnú chipboardovú vtáčiu búdku jednoducho nešlo nepoužiť.



No a pre tých, ktorí by chceli vidieť, ako vyzerá celý album, som si pripravila aj krátke video.


Tak dúfam, že sa vám moja minialbumová prvotina páčila a že som vás aspoň troška inšpirovala k jarnému tvoreniu. Ja som si to moje naozaj veľmi užila aj vďaka tomuto skutočne vydarenému kitu. Teším sa už na vaše výtvory z neho!

Majte sa krásne,
Katka


15 komentářů:

  1. Kati, album je prekrásny, radosť pozrieť, ešte sa budem vracať skúmať jednotlivé detaily, bo sú super, rafinované a pritom veselé! Proste bomba!

    OdpovědětVymazat
  2. Nádhera, krásné jarní dílo! <3

    OdpovědětVymazat
  3. No krása veliká! Třeba mi letos vyjdou fotky na velikonočně/jarní album, když už bydlíme na té vesnici..:D. Ale inspirovala jsi mě ve formátu na album o domečku. Nemám zase úplně moc fotek, ale málo taky ne, tak už jsem započala s řezáním papíru a jsem zvědavá, co z toho vznikne.

    OdpovědětVymazat
  4. tak to nemá chybičku. úžasné album.

    OdpovědětVymazat
  5. Krásná prvotinka 👍, budu se určitě inspirovat a použiji Tvé krásné nápady😃🤔

    OdpovědětVymazat
  6. Kati tak to je pecka. Kraasne album. Ja mam tiež v plane využiť kit na nejaké jarné mini album. Som ako lovec 😊 kade chodím tam fotím rozkvitnuté stromy a jarnú prirodu. Ďakujem za krásnu inšpiráciu 😍❤️

    OdpovědětVymazat
  7. Veľmi pekné Katka, perfektne si to vymyslela ;) Všetky tie vychytávky, vysunovačky a otváračky sú super ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Dievcata velmi pekne dakujem💕 Tesim sa, ze sa paci a najviac sa tesim, ak som aspon trochu inspirovala💚💙❤️💛

    OdpovědětVymazat
  9. Tak to je veliká parádička! Všechny ty vychytávky a ozdůbky... moc se mi líbí i nápad s adventním kalendářem, tyto samolepky jsem ještě na nic nepoužila, takže teď už vím, co s nimi provedu :D díky za spoustu inspirace! :*

    OdpovědětVymazat
  10. Krásné! Kit se na ta minialba skvele hodi ☺

    OdpovědětVymazat
  11. Dokonalost sama! Album je opravdu nádherné 😍

    OdpovědětVymazat
  12. Moc krásné, Katko... propracované, veselé, hravé... Moc se mi líbí 😊

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover