pátek 15. listopadu 2019

Minialbum drak / PETRA

Krásný den všem!
Asi jste si stihli všimnout, že tu teď dost frčí minialba. Za sebe říkám, že lepení těchto mrňousů je moje nejoblíbenější činnost – alespoň co se scrapboku týče…  Dneska jsem si pro vás nachystala jeden podzimní kousek. 
 
Kvůli rekonstrukci, která u nás doma probíhá, jsem sundala v obývacím pokoji všechny rámečky s fotkami. Tím se mi uvolnilo několik fotek z podzimního focení, kdy byl Barunce rok. Chodit ještě neuměla, vždycky jsme ji jen k něčemu postavili, opřeli ji o něco, nebo chvilku vydržela a pak gecla na plínu. Focení bylo fakt zábavné a rádi na to vzpomínáme, tak by byla škoda tyto snímky jen zastrčit do šuplíku. Vymyslela jsem si teda minialbum ve tvaru draka – co je víc podzimní než pouštění draků, že? Pustila jsem se do hledání vhodného materiálu a našla jsem kolekci Auburn Lane od Pink Paislee. Tyto papíry byly součástí loňského srpnového page kitu, ale úžasně se hodí k našim podzimním fotkám.
 
Nejprve jsem vytvořila korpus. Nachystala jsem si tři čtvrtky bílého papíru, kus organzy, vellum a acetátovou fólii. Podle šablony jsem na bílé čtvrtky obkreslila draka. O půl centimetru většího jsem nakreslila na acetátovou čtvrtku, která tvoří desky alba. Na ně jsem kleštěmi připevnila průchodku, do které jsem zmáčkla hnědou stužku na zavazování. Organzu jsem předtím ještě kolem dokola obšila a dovnitř nasypala hnědé flitry a kuličky, které jsem si syslila ze svého prvního PA workshopu. Přihodila jsem tam ještě i pár flitrových lístků. Vellumové čtvrtky jsem měla zbytek, takže jsem ji přiložila k papírům a obstřihla tak, aby jí bylo v albu co největší kus. Všechno jsem spojila dohromady a proděravěla crop a dile kleštěmi. Dohromady jsem to několikrát sešila zelenou bavlnkou, kterou jsem ale neustřihla hned u suku, kus jsem nechala na dračí ocas.
 
Každou stránku v albu jsem po obvodu prošila, teprve potom jsem ji nalepila do korpusu. V kolekci byl jeden papír, který se dal rozstříhat na jednotlivá hesla, tady je jedno, taky prošité… No a konečně se dostalo na ty luxusní výsekové šablony lístečků a kytiček! Ještě sem přistál šestihran, vystřižený ze zbytku fotky. 
 
Jako podklad pod journaling jsem zvolila vellum, přilepila jsem ho jen washi páskou. Opět pár PA výseků a obšitý štítek. Na některých místech jsem stránky nebo štítky prošívala černou bavlnkou, prostě mi to tam nějakým způsobem ladilo.
 
V zásobách jsem měla i arch se samolepkami z této kolekce. Některé z nich byly s růžovo-zlatou fólií, jako třeba toto srdíčko. Tady jsem journaling napsala přímo na fialovo-šedou čtvrtku. A ač fialovou barvu zrovna nemusím, je tato dvojstrana moje nejoblíbenější z celého alba.
 
Další stránku jsem si už při tvoření korpusu připravila tak, že jsem k jedné polovině draka ještě obkreslila další křídlo.Vytvořilo mi tak tuto odklápěčku, kterých je na můj vkus v albu málo. Na vellum jsem nalepila tři čtverečky vystřižené z onoho ,,stříhacího´´ papíru a stejně velké čtverečky putovaly i z druhé strany.
 
A jak už jsem říkala, odklápěček není nikdy dost, tak jsem jednu přidala i tady tak, že jsem ji nalepila pod barevnou čtvrtku. Nakonec jsem podle šablonek z internetu obkreslila mašličky, slepila a připevnila na provázek pomocí sešívaček. Tady námět pro holky šéfky – hodily by se výsekové šablony na 3D mašličky, díky!
 
A ještě vám musím ukázat mou nejšikovnější asistentku!
Jasně, ani dneska vás nenechám odejít, aniž byste album viděli naživo, i když některé z vás už jste ho prohlížely na workshopu v Praze…

16 komentářů:

  1. Peťo, to je naprostý luxus. Viděla jsem album naživo na Workshopu a moc jsem obdivovala ty roztomilé mašličky. Ty se dělají jak?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali děkuji 😘 mašličky jsem obkreslovala podle vytištěné šablony z pinterestu a pak jen slepila k sobě a připevnila sešívačkou 😉

      Vymazat
  2. album je parádní, také jsem ho obdivovala na workshopu. Moc se mi líbí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti děkuju 😘 já jsem si říkala, jestli vy ,,seshora'' si tam těch alb vůbec všimnete 😁

      Vymazat
  3. Peti,krasne album....bohužel jsem vůbec nezaregistrovala,zes to album tam měla a bohužel jsem si ho nemohla ponunat nazivo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji 😘 a to jsi seděla kousíček hihi 😁😁zato já to tvoje stihla a je boží! ❤️❤️❤️❤️

      Vymazat
  4. No to je úžasné, Peti! Krásný nápad... moc se mi líbí tip s tou organzou. A slečna asistentka je dokonalá 😍😁

    OdpovědětVymazat
  5. Naživo vypadá ještě mnohem úžasněji, no ale malá asistentka je stejně nejlepší ;) :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji 😘 nejraději by asistovala pořád právě 😅😅😅

      Vymazat
  6. Wow Peti, to je dokonalost! Fakt si sa s tym vyhrala. Skoda, ze som si nemohla aj ja nazivo ohmatat☺️

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover