středa 12. května 2021

Prvomájová je Venku / MIRKA

 Kit Venku / květen 2021

Další inspirace z květnového kitu s názvem Venku je tady dnes v mém podání. Musela jsem se smát, když jsem na instagramu minulý týden zahlédla popisek u nádherné stránky odIvči. Holky v popisku psaly o masakrování kartiček. No, pravda je, že já je tou dobou měla zmasakrované už taky. Tak se pojďte podívat, jak vypadá masakr nůžkami (a šablonami) u mě.


Na první pohled to asi nevypadá, ale na tuto stránku jsem použila a rozkrájela 3 velké a 6 malých kartiček. Většinu z nich ale ještě použiji na další stránky. Naučila jsem se od Adélky fígl, šablony vyřezávat promyšleně z prostředka tak, aby se daly ještě kartičky využít buď jako podkladové pod menší fotky, anebo tak jak jsou, s vyřezaným tvarem. V mém případě to byly teď srdíčka, které se mi tématem hodily na stránku.


Každá stránka musí mít svůj nadpis. Jednak to vypadá hezky a taky se dá díky nadpisu okamžitě poznat, o čem celá ta stránka je. Já tentokrát zvolila nadpis, který mi vyplynul z kitu, byť je pro naši fotku trochu zavádějící. Z aršíku samolepkových nápisů se mi opravdu moc líbila fráze ,,byl pozdní večer”, ke kterému neodmyslitelně patří dovětek 1.máj. Jenže prvního máje jsme doma makali na baráku, nebyl čas fotit a ani se líbat a vlastně ani nebylo pořádně kde, třešně u nás letos ještě nekvetou ani náhodou. Pusu pod stromem jsme si pak ale vynahradili později v týdnu. Tak jsem se rozhodla, že nadpis prostě použiju, i když je fotka z jiného dne. V textu jsem pak samozřejmě všechno napsala, jak to bylo doopravdy, jak to je letos vše jinak, žádné květy a žádný první máj.


Horní polovina stránky je čistější a uspořádaná. Na dolní polovině jsem to udělala naopak. Snažila jsem se na ní vytvořit dojem volně pohozených fotek a kartiček. Jak jsem už psala, kartičky nejsou použité úplně celé, buď jsem u nich vyřízla prostředek anebo jsem použila jen ustřižené proužky. Líto mi jich není, líbí se mi i takhle, když nejsou použité celé v kapsových stránkách, i když tam jim to samozřejmě sluší nejvíc.


Závěrečné pocákání tuší (nebo akvarelovou barvou) jsem vyměnila za vyseknuté dírky. K Vánocům jsem dostala kleštěcrop-a-dile, tak ať se taky provětrají občas. Dírky měly původně zůstat jen tak, s podloženými kartičkami v různých barvách se mi to nakonec líbilo víc. Takže padly další 3 jednobarevné kartičky na podložení, ale myslím, že výsledek stojí za to.



Děkuji moc za nahlédnutí, mějte se krásně a když to půjde, pošlete nám sem na sever od vás trochu tepla, ať nám ty stromy taky rozkvetou :)

Mirka

8 komentářů:

  1. Miri, to je tak krásna stránka! ľahulinká ako vánok, romantická a ctipná! Všetko dohromady! Super!

    OdpovědětVymazat
  2. moc pěkná, díky za fígle s kleštěmi i kartičkami :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherná stránka Miri. Všechno krásně sladěné. Už se taky nebudu bát "masakrovat" kartičky. :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Milenko. Určitě se toho neboj, dá se s nima vymyslet spousta krásných věcí ☺️

      Vymazat
  4. Miri nádherná stránka, jemná a přitom plná detailů.. no a ty dírky, tak to je prostě supeer. Kde na ty vychytávky chodíš?:-) skvělé

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover