pondělí 22. listopadu 2021

A přišla zima na kopec / MIRKA

 kit A přišla zima / listopad 2021

Vánoce už se na nás valí z každé sociální sítě, z každého obchodu, z každého koutu, ale já odolávám, chci si ještě chvilku počkat, než se do toho vánočního tvoření vrhnu po hlavě. Takže z kitu A přišla zima tady dnes budou jen vločky, stromečky, kopečky plus jedny historické sáně ;)


Měla jsem jednu vzácnou (vzácnou, protože jsme na ni všichni 4) fotku z letošních sněhových radovánek. Přes lockdown nám naštěstí a díkybohu příroda nadělila šíleně sněhu, a tak jsme po distanční výuce a obědě chodili každý den za barák na kopec bobovat, sáňkovat, stavět iglú a všechno možné, jen abychom neseděli jen doma.

Původně jsem chtěla na stránku použít čtvrtku s výsekem, protože jsem zjistila, že jich mám doma asi deset v různých vzorech i barvách, takže už je asi na čase je použít, že. Nakonec jsem teda žádnou nepoužila, nějak se mi z nich žádná nehodila, no klasika. Ale aspoň jsem se inspirovala tou trojúhelníkovou, kterou doma suším už asi od roku 2017. Na bílý papír jsem si nakreslila různě velké trojúhelníky. Začala jsem tím největším, kde je fotka a postupně dokreslovala další. Některé jsem pak vyřízla prstovým nožíkem do podkladového papíru a podložila kartičkami z kitu, některé naopak nalepila na papír. No a aby to nebyly jen tak obyčejné trojúhelníky, ještě jsem je projela na big shotu s vyřezávacímišablonami v zimních motivech.

Trojúhelníky jsem do papíru řezala schválně bez pravítka, ať nejsou tak přesné a pravidelné, líbí se mi to takhle víc. Po nalepení a podložení barevných kartiček to vypadalo fajn, ale chyběl mi kontrast, takže jsem nakonec vytáhla tmavě hnědou bavlnku ladící tónem ke kartičkám a trochu si povyšívala obrysové linky.

Zalovila jsem ve starších zimních kitech, jestli tam nenajdu nějaký hodící se poklad. Našla! Sáňky v přesně těch barvách, jaké se mi hodily. Já už mám všechny starší kity sesypané dohromady podle témat a ročních období, takže jsem si nebyla jistá, ale našla jsem je v obchůdku, jsou z loňského zimního kitu.

No a hotovo, jednoduchá zimní stránka v odstínech modré a hnědé v trojúhelníkovém provedení je na světě a může jít do alba.

A jak jste na tom vy? Už tvoříte vánočně, nebo vás to zatím nechytlo? ;)

Mějte se moc krásně a těším se na příště!

Mirka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pin It button on image hover