pondělí 8. července 2024

Kulaté album LETNÍ NÁLADA / MÍŠA D.

Nemohla jsem se rozhodnout, do které sady fotek se pustit dřív, protože už se mi to tu celkem hromadí. :) Anketa na Instagramu a zřejmě i první horké dny rozhodly a vyhrála super letní (a moje oblíbená) kolekce LETNÍ NÁLADA, ze které si dnes vyrobíme rychlé kulaté albíčko.


Začneme deskami, na které si připravíš dva kruhy z lepenky o průměru 12 cm. Práci na tomto albu mi ušetřila kruhová řezačka, ale zvládneš to i nožíkem. Oba kousky si polepíte potištěným papírem


Pak si připravíš kousek lepenky na hřbet, který bude mít šířku 3 cm a na výšku bude stačit 3,5 cm. Tento kousíček si také polep, já jsem zvolila strukturovaný bílý papír, který pak použiju ještě na ozdobení přední strany alba.

V této fázi si na oba kruhy pomocí oboustranné lepicí pásky nalep stužku a poté mezi ně i hřbet


Teď můžeš polepit vnitřní část desek, nejdřív samotný hřbet a pak jednu i druhou stranu desek. Tyto vnitřní kruhy mají průměr 11,8 cm.

Vazbu jsem zvolila úplně jednoduchou, nařežeš si na ni tři kousky papíru v těchto rozměrech:

3,2 x 5 cm (narýhuj a ohni na 1 cm a 4 cm)

3,2 x 3.8 cm (narýhuj a ohni na 1 cm a 2,8 cm)

3,2 x 2,6 cm ( narýhuj a ohni na 1 cm a 1,6 cm)

Tyto kousky nalep podle velikosti na sebe a poté vlep do připravených desek.

Teď si připrav 12 kruhů o průměru 11 cm (já mám mix potištěných a bílých strukturovaných), které postupně nalepíš tekutým lepidlem na připravený hřbet. Já jsem lepila vždy z obou stran toho centimetrového kousku hřbetu. Jen dávej pozor, ať jsou tyto kruhové stránky navzájem zarovnané, nejlíp se ti bude orientovat podle desek, když budeš stránky lepit vleže.

Zbývá jen nalepit fotky a dozdobit. Já jsem použila různé ozdoby ze stejné kolekce - výseky, samolepky, ale i polymerová razítka. Některé obrázky, jako třeba rybky nebo zmrzliny jsem vyřízla z potištěných čtvrtek. Jelikož jsem chtěla podlepovat pěnovou páskou, samolepky jsem nalepila na kousek bílé čtvrtky a pak vystřihla, aby byly pevnější.

Na přední stranu jsem si natiskla nápis razítkem.



Nebojte se používat hodně pěnové pásky, je na to prostor a všechny ozdoby lépe vyniknou.





Přeju hezké tvoření a krásné léto plné zážitků.

POUŽITÝ MATERIÁL A POMŮCKY:

Pokud některý materiál nebo pomůcka není skladem a ty ji nutně potřebuješ, nevěš hlavu! Dej si hlídacího psa. Jakmile to bude možné objednámenaskladníme a emailem tě informujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pin It button on image hover