pátek 11. října 2013

DIY kytka z washi pásky

A zase ty washi pásky! Možností, jak je využít, je opravdu neskutečně hodně. Ale znáte růžičky z washi pásek? Návod od PAVLÍNY je jednoduchý. Vyzkoušejte ho a budete mít vždy po ruce originální drobnou ozdobu na přáníčko nebo jiný projekt.


KYTKA Z WASHI PÁSKY

Budeme potřebovat:

pěnové kolečko na podlepení



1. Roztáhněte washi pásku o délce asi 20 cm. 
Nestříhejte si ji ale, abyste jí zbytečně neplýtvali.


2. Pásku stiskem dlaně zmuchlejte tak, abys se nepravidelně v určitých místech přilepila k sobě. Dejte pozor, páska se Vám nesmí slepit pravidelně, protože budete k motání kytičky potřebovat právě ty části pásky, které lepí. Začátek pásky si zastřihněte do špičky.


3. Od středu začněte oběma rukama motat růžičku jako šneka. Začátek je nejhorší. Kdo máte špičatou pinzetu, můžete si s ní pomoct. Opravdu to nešlo vyfotit :), ale kytičku prostě motejte tak, že při každém dalším přiložení zmuchlanou pásku ještě trochu jakoby překládejte, překrucujte. Kytička vám bude mírně držet při sobě slepená. Motejte ji tak, aby vám růžička trochu plasticky vystupovala, ne jen do placaté spirály. Doporučuji moc se nevracet zpět, protože pak budete mít kytičku příliš splácnutou. Musí se to prostě vyzkoušet.


4. Jakmile máte kytičku dostatečně velkou, odstřihněte si konec, který přiložte pod kytičku. Jestli budete růžičku zdobit kamínkem, připevněte konec vespod ke kytičce rovnou samolepícím pěnovým kolečkem. Jestli ale budete zdobit brads, raději kytičku podlepte jen kouskem papíru, abyste jím mohli pak hřebík prorazit. Podlepením nejen přichytíme konec pásky, ale zpevníte celou kytku dohromady.


5. Vysypejte si na podložku glitry a kytičku v nich jakoby tupujte její vrchní stranou. Když jsem to jednou zkusila obráceně - tedy glitry nasypala na kytku, tak jich tam zůstálo příliš moc. Takto se vám přichytí opravdu jen na částech, kde ještě páska lepí.


6. Na závěr ozdobte kytičku uprostřed samolepícím kamínkem nebo hřebíkem.


...a takto jsem nedávno kytičkami dozdobila stránku s fotkou mamči v tanečních "Krásných 17." Materiál byl z našeho srpnového Creative kitu.



9 komentářů:

  1. No krásná ozdoba. Miluju DIY ozdoby :-)) Skvělý nápad a o důvod více, abych si rozšířila svou paletu washi pásek :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Takési říkám, že si budu muset napsat Ježíškovi o nějakou tu pásku. Super nápad a provedení. Určitě vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  3. Parádny nápad, určite vyskúšam :) Vďaka Pavlínka!

    OdpovědětVymazat
  4. Ženy, díky za milé komentáře a motejte, motejte :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vidím,že si budu muset rozšířit sbírku,protože z těch 3 kousků co mám se ani 1 na kytičky nehodí...

    OdpovědětVymazat
  6. Jeee.děkuji..už mám doma přáníčko, vyfotím a dám na blog :) Děkuji Pavlínko!

    OdpovědětVymazat
  7. http://dankafoto.blogspot.cz/2013/10/kytka-z-washi-pasky-dle-paperoamo.html

    OdpovědětVymazat
  8. Mrkněte na Danku, motala zas trochu jinak a má to krásné :)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover