úterý 9. dubna 2024

Mini album s folií NA CESTĚ / ADÉLA

Jarní, spíš letní, počasí posledních dnů vás určitě táhne ven. Na cesty, na výlety, první dovolené. Každá taková příležitost si rozhodně zaslouží pár fotek, stránku v albu nebo něco malého a roztomilého. Takové mini album můžete klidně vystavit na poličce, aby vám připomínalo, že je čas vyrazit na další cestu.


Chtěla jsem si zkusit něco neobvyklého a fólii na přední straně jsem nechala delší, aby místo klasické manžety vznikl nečekaný oblouk

Uvnitř fólie jsou připevněné dva listy a kousek folie s rámečky. Určitě by se jich vešlo více, ale já jsem chtěla jen pár stránek. Největší díl15x30,5 cm. Rýhy pro ohyb jsou ve vzdálenostech 10 – 3 – 10 – 7,5 cm, další díl 10 – 2 – 10 cm a uprostřed je čtvrtka v rozměru 15x21 cm s rýhami ve vzdálenosti 10 – 1 – 10 cm od okraje.


Budou poskládané do sebe a zajištěné hřebíčky v místě hřbetů.


Obal z fólie je tvořený pruhem 10x30,5 cm. Hřbet bude v levé části, rýhy si tedy udělejte 3 – 10,5 – 17 cm od levého okraje.


Všechny díly vložte do sebe a provizorně zachyťte pomocí washi pásky. Udělejte kleštěmi nebo šídlem malé dírky skrz všechny vrstvy.


Spojte je hřebíčky.


Na volný konec fólie budeme lepit dva malé magnety a kousek čtvrtky, kterým budou zakryté. Kus o velikosti 6x10 cm přeložte podélně v polovině.


Krycí díl natřete lepidlem, položte na hřbet a nechte magnety přicvaknout na místo, kde jsou hřebíčky.


Pak nalepte konec folie a obtočte ho druhou půlkou papírového dílu.


Můžete použít i magnetickou pásku a samozřejmě tento papírový konec dále ozdobte nápisy nebo výseky.


Zaoblenou plochu v přední části oživte samolepkami i enamelovými tečkami. V tomto bodě jsem se nechala trochu unést. Asi tušíte, že to z té fólienejde sundat, tak jsem to vzala jako výzvu pro mého vnitřního minimalistu a přidávala jsem a přidávala


Vůbec nevím, jaký byl původní záměr a proč jsem tu větev nalepila nahoru, ale držela, jak přibitá. Na výseky jsem použila lepidlo v tyčince, ale mnohem lepší je tu použít samolepky.


Díky tomu, že mají stránky mezi sebou dost prostoru, můžete využít i pěnovou pásku nebo objemnější ozdoby.


Fólie s bílým potiskem stránky jemně odděluje.


Příště si to promyslím trochu víc, protože ta zaoblená plocha nabízí spoustu možností k zajímavému zdobení.


Zkusíte si ho taky?


POUŽITÝ MATERIÁL A POMŮCKY:

Pokud některý materiál nebo pomůcka není skladem a ty ji nutně potřebuješ, nevěš hlavu! Dej si hlídacího psa. Jakmile to bude možné objednámenaskladníme a emailem tě informujeme.

3 komentáře:

  1. Já ta tvoje albíčka, Adél, miluji. Vyzkouším na album z velikonočního pobytu v Maďarsku :):):)

    OdpovědětVymazat
  2. Já ta tvoje albíčka, Adél, miluji. Zkusím na záznam našeho velikonočního výletu do Maďarska:):):)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover