čtvrtek 11. dubna 2024

PIKNIK NA LOUCE v mini albu / MÍŠA D.

Jaroje v plném proudu dokonce už i u nás na Berounsku, takže pro dnešní inspiraci jsem vybrala rozkvetlou kolekci PIKNIK NA LOUCE. Bude to rychlé mini album z jedné čtvrtky, které zvládneš během chvilky, v jednoduché verzi klidně odpoledne u kafíčka.



Budeš tedy potřebovat čtvrtku papíru, kterou si upravíš do rozměru 30,5 x 30 cm (půl centimetru jsem seřízla spíš kvůli jednoduššímu rozdělení na třetiny, jiný význam to nemá, klidně ji nech v celku). Já jsem počítala s tím, že některé stránky nechám bílé a využiju víc různých dekorů na zbylých stránkách, tak jsem si zvolila jako základ bílou strukturovanou čtvrtku, ale album bude krásné i z potištěného papíru.

Čtvrtku si narýhuj a nařež následovně:


Já jsem naohýbala takto:

V této fázi lepím na některé stránky nastříhané čtverečky s různými potisky. Řežu je vždy menší tak, aby mi vznikl 1-2 mm bílý okraj z každé strany. Tím, že stránky při prohlížení otáčíš na různé strany, je potřeba si hlídat orientaci dekoru.

Když máš hotovo, můžeš začít lepit fotky a ozdobičky, vynechala bych tentokrát podlepování pěnovkou, ať není album vypouklé.

Hotové album můžeš třeba převázat mašličkou. Já jsem měla od začátku v plánu využít květinkový acetát ze stejné kolekce na nějaký druh obalu, tak jsem vyrobila z poloviny průhlednou manžetu. Na tu si připravíš:

čtvrtku: 10 x 16,1 cm (narýhovat na 10 cm a 11,1 cm)

acetát: 10 x 8,1 cm ( narýhovat na 6 a 7,1 cm)


Teď už jen slepíš. Pro dozdobení jsem využila vyřezávací šablony květinek a rámečku ze stejné kolekce a enamelky v barvě papíru.







Užij si tvoření a klidně se pochlub výsledkem. Když na IG označíš @paperoamo nebo @misa_ma_papír, rádi se potěšíme s tebou.



POUŽITÝ MATERIÁL A POMŮCKY:

Pokud některý materiál nebo pomůcka není skladem a ty ji nutně potřebuješ, nevěš hlavu! Dej si hlídacího psa. Jakmile to bude možné objednámenaskladníme a emailem tě informujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pin It button on image hover