pátek 1. února 2013

DIY - domácí perly

Milé tvořivé ženy, dnes jsem pro vás připravila návod na výrobu perliček
U nás máme totiž heslo - "když jsi v koncích, přidej perly!
A nebo taky jak říká Lea - "perel není nikdy dost!"

Občas u mě nastane menší problém - chtěla bych použít nějakou tu perličku nebo kamínek, ale zaboha nemůžu najít vhodnou barvu, která by se mi na projekt hodila. Nebo mám nápad, který vyžaduje HODNĚ perel a mě se nechce vyplácat na jednu jedinou věc celé platíčko. A tak - vyrábím. Je libo jen čiré nebo rovnou barevné? Všechno je možné :)



Budete potřebovat

  • nelepivou podložku (vhodná je třeba ta k embosovací pistoli, nebo pokud nejste jejím šťastným vlastníkem, perfektně poslouží ochranná folie která vám zůstane, když sloupnete nálepku nebo pěnová kolečka z archu)
  • lepidlo Glossy Accents
  • fixy (nejlepší je nějaký permanent marker, já jsem ale použila fixy Letraset)

NÁVOD NA VÝROBU PERLIČEK

1. Připravíme si nelepivou podložku (u mě to byla ochranná folie ze samolepky ve tvaru kytičky, ovšem to jenom proto, aby to bylo pro vás krásnější :)


2. Vezmeme si na pomoc lepidlo Glossy Accents


3. Na podložku nanášíme kapky lepidla...


4. ... zkoušíme různé velikosti kapek..


 5. ... a naneseme si tolik kapek, kolik potřebujeme. Já si vždycky dělám i do zásoby, když už se do toho pustím. Pak podložku odložíme a zapomeneme, že jsme něco takového vůbec dělaly - není větší katastrofy, než když každých pět minut zjišťujeme, jestli "už je to suchý?" a všechno to rozpatláme. Takže tady opravdu přichází na řadu trpělivost a pár hodin klidu :) Záleží také na velikosti kapek, pokud je máte menší, je šance že budou zaschlé už za půl hodinky.


6. Po zaschnutí přichází důležité rozhodnutí - necháme kapky čiré, nebo je obarvíme? Mě se čiré líbí nejvíce, po zaschnutí je Glossy Accents totiž krásně lesklý a úplně průhledný a vypadá božsky. U tohoto projektu jsem je však nabarvila pomocí fixů Letraset.


 7. Po nabarvení necháme barvu chvilku zaschnout a pak můžeme hned lepit - opět za použití Glossy accents - stačí opravdu jen miniaturní kapička, jinak se vám lepidlo zpod perličky dostane a budete mít její okolí lehce zapatlané (vyzkoušeno, napraveno..)



8. A máte hotovo - já jsem pro jistotu "vyplácala" všechny perličky které jsem vyrobila.


HOTOVÉ PŘÁNÍ


Doufám že si tuto techniku vyzkoušíte a pochlubíte se s výtvory - třeba na našem facebooku nebo v naší galerii ZDE 


6 komentářů:

  1. A nestačilo by to vlastně jen nakapat přímo na dílko a nabarvit tam? :)

    OdpovědětVymazat
  2. Cleafairy. vidíš, to jsem zapomněla - když bys je chtěla jenom čiré, tak ano, ale barvit to přímo na dílku nedoporučuju - měla bys viděla ten papír, na kterém jsem to barvila - kolem perličky si to totálně zabarvíš fixou :) Samozřejmě můžeš zkusit, je to méně práce, ale mě se to neosvědčilo.. :)

    OdpovědětVymazat
  3. skvelé,toto som netušila že sa niečo také dá vytvoriť

    OdpovědětVymazat
  4. Ew- Díky moc!
    Lizzy - jsem ráda že jsi u nás objevila nepoznané :)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover