pondělí 11. května 2015

MIXED MEDIA day

Double Canvas Assamblage
Denisa


Dlouho jsem to odkládala a pak jednoho dne se to stalo a prostě jsem musela :). Ne ne, není řeč o kousku lahodné čokolády, ale o asambláži na plátně. Čili skrumáži všeho možného i nemožného na jakémsi podkladu tvářící se jako celek k světu :).


Samotné nahé plátno mi bylo málo :) (však mě znáte, že mám do minimalizmu daleko) ,a tak jsem si ho ještě vylepšila dalším plátýnkem. Hrubě tkanou látkou, kterou jsem ledabyle ustřihla zhruba dle tvaru plátna (vel. plátna 20x20cm) a rovněž nedbale nalepila Gloss Soft Gelem.

Na okrajích jsem vynechala pár míst a látku ohnula. Zbylé proužky látky jsem nalepila ještě sem tam navrch. Výraznou strukturu jsem vytvořila nalepením všelijakých cárů papíru a bohatou vrstvou hrubé modelovací pasty nanesenou na pár míst (pokud nemáte, můžete přidat do klasické pasty drobné kamínky, piliny či písek). Opět jsem vše usušila. Celou plochu jsem přetřela bílým gessem a následně opět usušila.


S barevným laděním jsem se moc nepárala. Stačilo pár sprejů LSG. Vše jsem usušila a semo tamo natiskla textové razítka černým Archivalem. Protože otisk razítek je na takovéto hrubé textuře hodně omezen, utrhla jsem si kousky černého textu z bílého ubrousku a přilepila gelem.  Na odhalená okrajová místečka plátna jsem nalepila moji super star, a sice černobílou Chevron Washi Tape. Hrany a boky plátna jsem oinkovala Ingvild Bolme křídovými inky a potiskla černým Archivalem. 



Vybrala jsem si černobílou fotku dcerky a vystřihla siluetu. Nemohla jsem opomenout můj motýlí atlas a encyklopedii ptáků a vystřihla barevně a velikostně sedící motivy a to vše nalepila na plátno. Abych získala pocit hloubky, okraje motivů jsem vystínovala do ztracena černou fixou rozetřenou hrubým štětcem na sucho. Motýlí křídla jsem udělala dvojitě. Spodní křídlo celé nalepila a vrchní jen zčásti.



Naembosovala jsem si ptačí klícku na tmavě šedo a dodala ji trochu patiny.


Pod ptáčka jsem nalepila usušenou větvičku s lišejníkem. Znaleckým okem jsem projela mé bohaté zásoby rozebraných budíků a vybrala pár kovových a plastových koleček a všelijakých hejblátek. Ty plastové i samotnou větvičku jsem přetřela patinovací barvou v odstínu mosaz a trochu očernila Archivalem. 



Siluetu fotky jsem podlepila kouskem kartonu a přilepila. Opět vystínovala okraje roztracena. Na bok jsem nalepila klícku a pod siluetu motiv šuplíku (podlepený vyšším kartonem). Na něj pak přišly kovové součástky. 


Kovové čísla značí věk dcer z doby focení. Opět trochu stínování.


Na vršek plátna jsem umístila starý zlatavý klíč z budíku a papírové ouško. Na závěr jsem dodala nápis, je podlepen 3D lepícími čtverečky. 
¨


Vyrobila jsem i druhý obrázek pro nejmladší dcerku stejným způsobem, aby nikomu nebylo líto :) No a je to na stěně:)

7 komentářů:

Pin It button on image hover