čtvrtek 30. března 2017

NOVÁ KOLEKCE: První Rok

kolekce Lucie Šindelkové

To nás tak napadlo, že by vás možná zajímalo, jak vznikají PA kolekce a co se za nimi všechno skrývá. A tak vznikla tahle rubrika, kde budete moci nahlédnout do procesu příprav i myšlenkových pochodů, které předcházejí každé nové kolekci.

Dnes vám chceme představit něco pro novopečené maminky (ale samozřejmě i pro staropečené, vždyť kolik z nás dodělává album zpětně, i několik let). Kolekce PRVNÍ ROK je navržena speciálně pro zachycení prvních dvanácti měsíců miminka, ale určitě najde uplatnění i při jiných příležitostech.

KARTIČKY


Vždy než začnu kreslit novou kolekci, tak o ní přemýšlím dost dlouho, někdy i několik měsíců. A to byl případ i PRVNÍHO ROKU. Poprvé se mi o ní Anička zmínila někdy v létě minulého roku, pak jsme ale opět odletěli do Indie a nebyl čas na tvoření a tak jsem se k ní vrátila až letos v únoru.

Věděla jsem, že musí být v neutrálních barvách, aby se dala použít pro chlapečky i holčičky a určitě jsem chtěla vodovky a nějaké přírodní jemné materiály. A tak jsem si dala dohromady “moodboard”. Takhle nejčastěji začínám tu fázi přechodu z hlavy na papír. Brouzdám Pinterestem a ukládám fotky, které se shodují s mojí představou v hlavě. Tak vznikne třeba toto.


Poté si vytvořím v Illustrátoru paletu barev, které budu používat v celé kolekci.


No a pak přichází ta zábavná část, vezmu barvy, štětce a začnu malovat co mám v hlavě. Papíry lítají (často i do koše) a kolekce začíná dostávat reálné obrysy. Některé kolekce vznikají převážně v počítači (já používám Illustrátor a Photoshop), ale tuhle jsem chtěla mít hodně vodovkovou, tak byl potřeba i štětec a barvy. No a pak to několik dní u mě na stole vypadalo takhle:




Když jsem s nácvikem spokojená, vybrané motivy namaluju znova na akvarelový papír, kde typická vodovková struktura vynikne mnohem lépe.




No a pak začíná ta méně zábavná část. Všechno naskenovat, nebo nafotit a v grafickém programu převést z obyčejného JPG do křivek, se kterými se dá dále pracovat a pak jen donekonečna upravovat a vylepšovat a skládat na kartičky, vytvářet papírové i dřevěné výseky, samolepky, velumové pásky a razítka. Vybrat vhodný font a nějaký ten citát. Všechno několikrát předělat ;) A pak také udělat to samé ve slovenské verzi. A je hotovo! Tak snad se vám líbí :))


VÝSEKOVÁ ABCEDA

 CHIPBOARDOVÉ VÝSEKY


PAPÍROVÉ VÝSEKY

SAMOLEPKY

SADA RAZÍTEK

p.s. SLOVENSKÁ verzia TU :)

31 komentářů:

  1. Luci, je úúúúúúžasnáááá, a fakt ji absolutně nevyhnutně potřebuji! A neke, že je i ve slovenské verzi!!! To jste, holky, největší borky na světě! <3

    OdpovědětVymazat
  2. Luciiii, wooooow!!! Pecka největší! barvy-nebarvy jsi nemohla vybrat líp...tohle je ONO! Šedá je nej nej a celé je to něžnost sama. Kolekce přichází akorát, kdy začínám mrňouskovi dělat album:-) Pár stránek je sice už hotových, ale možná zpětně k některým přidám něco z kolekce, hihi..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to mám velkou radost Jani, že se ti bude hodit, a ty první Mikesovy stránky jsou úžasné!

      Vymazat
  3. To je úplně PERFEKTNÍ!!! :) Skoro mám pocit, že jste se s Janou V. na mě domluvily, protože dnes to je opravdu velký přísun fotek a informací na téma "album pro miminko". Takže já jdu vysypat prasátko, objednat a hlavně naplánovat tatínkovi hlídací večery, abych mohla začít :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak tak, je třeba začít hned, já to doháním teď po 4 letech a jde to ztuha

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Děkuju Ali, myslím že půjde použít i do bezdětného alba..jakože si kvůli téhle kolekci nemusíte pořizovat mimi ;))

      Vymazat
    2. Ale tak to ja bych si ho i poridila..😂 navic, kolem me miminka jsou, takze nejake v albu mit budu..nic mene asi bych ji mela koupit, do zasoby az jednou bude potreba..😆 Teda pokud ten muj nekdy bude chtit..😂

      Vymazat
  5. Naaaaadhera! Musim mit. Skvela prace!

    OdpovědětVymazat
  6. Krása neskutečná! Skvěle zvolené barvy a ta jemnost vodovek je to pravé, co už za chvilku budu potřebovat. Ještě kdyby se k tomu dal přikoupit i balíček s časem :-D A děkuji i za tuto rubriku. Vždy mě zajímalo, jak ty nádherné a nápadité PA materiály vznikají. Klobouk dolů. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc a ten balíček s časem bych potřebovala hned několikrát, prosím!

      Vymazat
  7. Opravdu velmi nádherná kolekce!!! Já ale musím odolávat, nemůžu dělat album zpětně pro 3 děti, na to nemám čas, sakra :-(
    Ale ty kartičky, aaach...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. všechno kromě průhledných samolepek a razítek je v podstatě univerzálních a použitelných i na nemimi období (až na pár kartiček a výseků), takže smělě do toho :)

      Vymazat
  8. Tak a teď rychle to miminko! :-) Koupím si jí stejně, do zásoby, přesně takové album, s přídavkem nějakého barevného akcentu podle pohlaví mimča (kecám, bude to žlutá pro holku i kluka) bych si představovala. A ten proces je úmorný. Sama ted navrhuji jen čistě černobílé kreslené obrázky pro firmy a je to 150x překreslení z papíru na papír. A to ta fáze převodu do PC už není můj úkol.To bych si koukám asi vyrvala vlasy. Jako fakt tleskám!
    Ž.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky mi chybí to miminko ;) a ten proces je opravdu úmorný, ale když pak vidím, jakou to udělá radost, tak se mi hned chce tvořit dál, děkuju

      Vymazat
  9. Vsetka takato praca je umorna,ale vidiet, ze sa vysledok paci, to stoji za to :-) ja som nadsena ;-)

    OdpovědětVymazat
  10. Tak a ted jsem se zamilovala...dokonalost sama!!!

    OdpovědětVymazat
  11. Obdivuji! Miluji! Nádherné! Boží! Dokonalé! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Jujuju to je nádhera , tak nežné a krásne 😘 a ďakujeme,že sme mohli nahliadniť do procesu tvorenia.Každy kto aspon raz v živote triedil,vyberal,upravoval fotku po fotke do albumu si aspoň tošku vie predstaviť aká musí byť toto ( vytvorenie kolekcie) úmorná robota ale stálo to za to 👍 Toto je nadčasové, to sa hodí vždy !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme Lubi, nemůžeme se dočkat až ji uvidíme ve vašich albech

      Vymazat
  13. Nádhera Luci! Takové něžné, jemné a ty výseky jsou tak roztomilé... Tuhle kolekci rozhodně musím mít, zamilovala jsem se na první pohled :-D

    OdpovědětVymazat
  14. Je to nádherné! Už se moc těším, až si je zitra vybalim z krabice...❤

    OdpovědětVymazat
  15. Chce to hodně trpělivosti,střídají se zábavnější části procesu s méně zábavnými,ale TEN výsledek! Krása.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pravda, trpelivosti ja potrebuju vrchovate, vsechno mi hrozne trva na muj vkus moc moc dlouho :)

      Vymazat

Pin It button on image hover